Autor Tema: 2.0 TDI 16V, grub zvuk hladnog motora  (Pročitano 3886 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mladenpp

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Mitsubishi Outlander
2.0 TDI 16V, grub zvuk hladnog motora
« poslato: Maj 15, 2014, 01:20:28 posle podne »
Pozdrav, imam pitanje vezano za mog Mitsubishi Outlandera iz 2007 god,  u kome je motor 2.0 TDI, 16V, 103kW, presao 152.000km. Oznaka motora je BSY. Po onome sto znam, u pitanju je motor sa BOSCH diznama i uljnom pumpom na zupcanik, pa ne bi trebalo da ima nekih vecih problema kao motori sa simens diznama i pumpom na lanac... Vi me ispravite ako gresim,naravno...

Vozilo je kupljeno pre 6 meseci, iz Nemacke, od tada sam uradio veliki servis(zupcasti sa spanerima i vodenom pumpom), zamenjen PK kais sa pripadajucim spanerima, i remenicom alternatora, zamenjeno ulje i svi filteri. Ono sto se desava od kako je vozilo kupljeno je da kada je motor hladan mnogo grublje prima gas,i u prvom sekundu kad se doda gas cuje se neko zvecanje, kog na leru i u voznji nema, kao ni kad je motor topao... na dijagnostici nema gresaka, osim jednog grejaca,kog cu promeniti pred zimu. Posto u blizini nemam kvalitetnih servisa, nedavno sam bio u Beogradu poslovno, pa sam samo svratio do jednog servisa(necu mu navoditi ime-a i nije ovlasceni servis) da se cisto informisem sta moze biti, i majstor koji se navodno razume u VW mi je rekao da se kao prilikom velikog servisa na ovom motoru menjaju i lezajevi na bregastoj,hidropodizaci i gumice ventila, sto je meni,i ako sam laik za motore delovalo nerealno... on kaze da se ovaj zvuk javlja zbog toga sto to nije promenjeno.
Snimio sam telefonom zvuk kada je motor hladan i kada je topao. Samo da napomenem, da sam namerno kratko dodavao gas na snimcima da bi se sto bolje culo(da neko ne pomisli da auto ovako radi na leru):
Hladan motor: http://picosong.com/C4qr/
Topao motor: http://picosong.com/C4kk/
Da li se neko susretao sa ovim problemom na 2.0 motoru?  Ili mi dajte mi neki savet gde bih u BG mogao da odem da se definitivno ustanovi sta je problem, a da nije neki servis koji ce samo da nagadja da bi uzeo sto vise novca...

Unapred hvala

Van mreže aca manic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: pasat b5,5
Odg: 2.0 TDI 16V, grub zvuk hladnog motora
« Odgovor #1 poslato: Maj 15, 2014, 01:38:53 posle podne »
da nije crkao neki grejac oteraj na dijagnostiku

Van mreže mladenpp

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Maj 15, 2014, 06:46:33 posle podne »
kao prvo,hvala na odgovoru... jedan grejac jeste crkao(br 3),na dijagnostici ga je prijavilo,napisao sam gore,verovatno ti je promaklo... da li je moguce da se ovo zbog toga desava,s obzirom da napolju nije toliko hladno,ja sam mislio da su grejaci nepotrebni na temperaturama iznad 0?

Van mreže aca manic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2014, 08:21:20 posle podne »
Sve zavisi od temperature rashladne tecnosti dali ce upaliti grejace ili ne meni se desavalo i kad je u plusu dam kontakt i ugasi lampicu grejaca i posle toga cujem -cak- relej od grejaca opet zavisi koliko je hladna tecnost u motoru a ne spoljna temp.koliko vremenski traje taj zvuk dok se bas ne zagreje ili...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #4 poslato: Maj 15, 2014, 08:52:51 posle podne »
Mladene, mislim da si omasio forum i to debelo....
Boban-Rus

Van mreže mladenpp

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Maj 15, 2014, 09:05:22 posle podne »
@RUS: zasto mislis to? ovo je VW forum, a u pitanju je cisti VW motor sa svim sto je identicno kao na VW, sa kojim imam problem,pa mi je onda nekako logicnije da pitam ovde nego na nekom drugom forumu... da pitam za menjac,ili za nesto sto nije VW, pa i da mi kazes to,ali ovako mi nije jasno...

@aca manic: zvuk traje nekih mozda minut, ili predjenih 500-600 metara otprilike,posle radi normalno...

Van mreže Nega

• VW Početnik
  • Auto: VW CC 2013
« Odgovor #6 poslato: Maj 15, 2014, 10:26:57 posle podne »
Drug sutra pravac kod Amera Mostarca na Seljasnicu :)

Van mreže aca manic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Maj 15, 2014, 11:05:18 posle podne »
jel moguce da je opet grejac boodala

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #8 poslato: Maj 15, 2014, 11:42:21 posle podne »
ne, grejaci ne rade kad je temperatura iznad 9 stepeni... cudno se cuje
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže mladenpp

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Maj 16, 2014, 12:23:04 pre podne »
@Nega: isao,on prvo rekao dizna,bez slusanja,kad sam mu rekao da nisu siemens,u sustini je ispalo da ne zna sta moze biti(mada nije rekao,naravno),jer nije cest motor u ovim krajevima...

prvenstveno sam postavio pitanje da bih se informisao da neko mozda nije imao slican problem,ili za preporuku nekog servisa koji bi mogao da mi pomogne,da se ne bi nesto vise poremetilo,jer osim zvuka,nikakvih drugih problema nema...

P.S. neki moj laicki zakljucak je da kao da se nesto ne podmaze kako treba u motoru odmah,pa da zvuk nastaje zbog toga,ali da je tako valjda bi nastao neki veci problem,pa onda ne znam ni sta da mislim :(
« Poslednja izmena: Maj 16, 2014, 12:48:31 pre podne od strane mladenpp »