Autor Tema: Tiguan problem sa f16 osiguračem  (Pročitano 79 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aragorn01

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: tiguan
Tiguan problem sa f16 osiguračem
« poslato: Februar 16, 2026, 10:57:11 posle podne »
Pozdrav, imam problem sa osiguračem, u pitanju je tiguan 2008, po amss 2007, 1.4 benzin 150 ks. istopio mi se f 16 osigurac od 30a ispod haube, samo je prikazao na tabli gresku da ne radi kratko i dugo  desno svetlo, izadjem vidim da ne radi ni migavac, prednji i zadnji sa desne strane, a stop svetla levo i desno sijaju kao da je stisnuta kocnica, a nije. ugasim auto, pogledam osigurace ispod volana, sve ok, sijalice sve ok, ispravne, kad ispod haube f 16 se istopio skroz, sjebao i drzac taj osigguraca. Odvezem kod elektricara, on kaze mora druga kutija osiguraca, posto od ove moje nema nista. uzmem po broju istu takvu, namesti je, auto radi normalno jedan dan, i uvece prikaze greske za levo kratko i dugo svetlo da ne radi. izadjem ne rade ni migavci na lvoj strani, sijaju opet stop svetla. kaze ne gadja se ta kutija osiguraca sa mojom prethodnom. sta raditi, imate li neki savet kod koga ici, sta raditi? na autu nije nista budzeno, original je muzika, svetla halogena obicna, svako svetlo po originalu, pritom, nisam zamenio niszta od signalizacije od avgusta 2025 kad sam ga kupio. nema nigde vlage, ni u jendom faru, ili stop svetlu, masa nigde nije korodirala.

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Leon 5f
Odg: Tiguan problem sa f16 osiguračem
« Odgovor #1 poslato: juče u 12:09:43 posle podne »
Meni iskreno nije jasno zasto je menjao kutiju osiguraca, a da ne proveri instalaciju da li je negde u kratkom spoju. Taj osigurac od 30A je veoma jak, ako se on istopio, nesto je ozbiljno u spoju nekakvom.
To moze da bude dug i mukotrpan posao, ali se mora proci bar sve povezano sa svetlima.

Van mreže aragorn01

• VW Početnik
  • Auto: tiguan
Odg: Tiguan problem sa f16 osiguračem
« Odgovor #2 poslato: juče u 01:51:24 posle podne »
istopio je celo mesto oko osiguraca, na tabli osiguraca. ne moze da ubaci osigurac uopste, i da bi mogao da vidi uzrok, trazio mi drugu tablu da poveze. poveze je, onda je upalio auto, popalio sve potrosace, svetla, klimu itd i radilo sve, nije grejao osigurac, i kaze sve ok. ja uzmem auto, odvezem kuci, radilo sve normalno, i uvece krenem da vozim , ono izgubi levu stranu.odvezem kod elektricara sutradan, kaze ne gadja se tabla, a kupljena po broju.
« Poslednja izmena: juče u 01:57:16 posle podne od strane aragorn01 »