Autor Tema: Golf - 2 1,3 benz. davaci pritiska ulja  (Pročitano 3324 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Golf - 2 1,3 benz. davaci pritiska ulja
« poslato: Mart 18, 2014, 04:28:56 posle podne »
Postovani prijatelji. Pre neki dan sam primetio da pusta ulje jedan od ovih davaca na slikama, konkretno onaj gde ide ZUTI kabel prikljucka.  Posto ne znam koji davac koju funkciju ima, iskopcao sam zuti prikljucak i sve ok, signalizacija ostala nepromenjena. Kad sam iskopcao PLAVI kabel prikljucaka prestala funkcija silajice na tabli koja signalizira pritisak ulja. Na osnovu toga pretpostavljam da ovaj drugi davac aktivira zujalicu. Buni me sto su oba davaca crne boje i na njima nema  ispisano nikakvih parametra u smislu koji ih i pritisak aktivira. Zamolio bih vas da ako neko zna kakve oznake idu na ovim davacima da mi napise, kako bih mogao da kupim novi i zamenim ga. U prodavnicama mi daju samo jedan model i prodavci kazu da je to DAVAC PRITISKA ULJA za Golf 2  1,3 benz. Inace ja auto 87 g proizvodnje.   Hvala unapred.
Pozdrav iz Makedonije

« Poslednja izmena: Mart 18, 2014, 04:41:49 posle podne od strane Darko80 »
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Odg: Golf - 2 1,3 benz. davaci pritiska ulja
« Odgovor #1 poslato: Mart 18, 2014, 07:12:44 posle podne »
Jesi li probao da ih skineš da vidiš šta piše sa donje strane? Ovde mi stoji da ima od 0,25 bara (plavi) 1,8 bara (beli) 1,4 bara (crni) i 0,9 bara (sivi).... Kad brisneš malo ovo ulje, nazire li se neka boja...
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 18, 2014, 09:28:16 posle podne »
Redovno brisdem ulje zadnijh nekoliko dana kako ne bi curelo po motoru, nazire se CRNA boja. Nisam skidao da vidim dali odozdo nesto pise. U svakom slucaju hvala na odgovoru.  Pozdrav
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 23, 2014, 02:36:08 posle podne »
Evo mozda ce nekome koristiti. Zamenio sam davac, bio je originalni VW ,na donjem delu je stajao seriski broj i parametar od 1,4 bara sa + , -  0,2 bara tolerancije. Nisam nasao originalni VW nego neki Italijanski, ali mislim da je ok.  Inace ovaj davac aktivira zujalicu.
Pozdrav   clap
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Igor_92

• Hero Member
  • VW U <3
  • Auto: BMW E60 520d/Vw Golf 2 1.6GL
« Odgovor #4 poslato: Mart 23, 2014, 05:38:49 posle podne »
Evo i ja da podelim moje iskustvo sa davacem ulja na dizel motoru 1.6 d,isto tako mi je pustao ulje i to poprilicno i problem je pravio davac koji ide na filter ulja,zamenuo sam ga ali prvo sa pogresnim(nisam obratio paznju na to koliko bara treba da bude) i onda mi je palio zujalicu.kada sam uzeo odgovarajuci resio sam problem nije vise pustao ulje a ni zujalica se nije palila  mahac
« Poslednja izmena: Mart 23, 2014, 05:41:44 posle podne od strane Igor_92 »