Autor Tema: brava zadnjih desnih vrata i brava gepeka NERADE passat b5.5 !!!  (Pročitano 4132 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže šećer

• VW Početnik
  • Auto: passat b5.5
brava zadnjih desnih vrata i brava gepeka NERADE passat b5.5 !!!
« poslato: Mart 02, 2014, 11:53:43 pre podne »
Kupio sam passata b5.5 pre mesec dana.Prvo je konstantovan kvar zadnjeg brisača tj. brizgaljka je pukla pa sam promenio ceo motori brisača.Medjutim taj problem je kod predhodnog vlasnika trajao najmanje godinu dana jer je natapao bravu gepeka pa su iglice koje se nalaze na bravi i sluze za đek bukvalno otpale, pa sam zamenio i bravu gepeka.U medjuvremenu su počela zadnja desna vrata da se ne otvaraju.E sad danas sve normalno radi kod vrata ali mi se gepek ponovo ne otvara preko centralne brave.Provereno na stubu vrata nema prekida kablova.Da li da skidam tapacirung od varata i da menjam bravu ili je problem vezan i za vrata gepeka tj. da li sam terbao da podesim nesto preko obd đeka kada sam promenio bravu gepeka?Sta da radim?

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: brava zadnjih desnih vrata i brava gepeka NERADE passat b5.5 !!!
« Odgovor #1 poslato: Mart 02, 2014, 04:22:43 posle podne »
Djole zezas se ne? Kakva crna podesavanja, auto ti je bio na taksiju, zato prvo i strada zadnja desna brava... menjaj bravu dok jos mozes vrata da otvoris....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže šećer

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 02, 2014, 04:29:13 posle podne »
Šta znači auto ti je bio na tksiiju?

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #3 poslato: Mart 02, 2014, 05:06:58 posle podne »
Da je njime taksirano. Da su zadnja desna vrata najvishe koriscenja, otvaranje/zatvaranje i da je zbog toga bas ta brava medju prvima stradala.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 03, 2014, 10:27:11 pre podne »
Odi kod boljeg elektricara i neka ti proveri to, a zatim proveru modula na dijagnostici....

Van mreže šećer

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Mart 03, 2014, 11:26:16 pre podne »
Kupio sam kabal za dijagnosiku i instalirao softver mogu li nesto da uradim sam?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #6 poslato: Mart 03, 2014, 01:58:44 posle podne »
@Shomi,

Nemoj biti tako siguran druze. To je mana passatima. Generalno VW-ima od pamtiveka su mana brave.

@Seceru,

Ako brava nece nikako da se otvori...Zavuces se pozadi, skines sedalni deo i skines tapacir vrata, pa oslobodis prozor, izvuces ga. I skines lim da dodjes do brave. Hoce da se desi da ona blokira. Jer popucaju lemovi blizu dzeka u bravi. Pokazao je Zarkotekica, kada je otvorio temu bas o tome, kako se sanira. Ako nisi vican, teraj kod nekog ko radi alarme, brave i slicne stvari.

A gepek...tamo ispod one gume gde stiskas prstima bravu da otvoris, ima jedna klapna koja zapekne i ostane u jednom polozaju, ne vrseci svoju funkciju. Za to moras da skines tapacir sa vrata gepeka, kako bi prosao srafovima koji drze bravu. Nije tesko, treba malo volje i vicnosti.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.