Autor Tema: Koliko evropskih novaca da spremim za ovo planinarenje???  (Pročitano 1349 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milosh_Bgd

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Lubeničar B5.5
Koliko evropskih novaca da spremim za ovo planinarenje???
« poslato: Maj 20, 2009, 01:10:15 posle podne »
E ovako, u pitanju je 1.9 tdi (1Z) motor mog passat-a. Kod mene je godinu dana, presli smo 30.000km. Za to vreme redovno menjane tekucine i filteri. Troskari ulje, na 5-6.000 potrosi 2+ l. Veci problem je taj sto nabija pritisak u sistem hladjenja. Kad se vec otvara motor promenio bih sve po propisu. A on kao za baksuz, na -15 palio sa 1 grejanjem i bukvalno na pola kljuca. Dajte neku okvirnu cifru cisto da znam sta me ceka. Hvala unapred !!!

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
Odg: Koliko evropskih novaca da spremim za ovo planinarenje???
« Odgovor #1 poslato: Maj 20, 2009, 01:25:26 posle podne »
ja vozim isto sokocalo ko i ti sa istim motorom. mene je fuuull generalna sa jos i remontim turbine izsala negde oko 1200 eura. e sad mozes proci i samo sa osvezenjem motora sto moze izaci na nekih 400-450 eura ali to se zna tek kada se otvori motor. ovo su cifre po secanju... karike i leteci oko 11000, dihtung glave 2200, srafovi glave  1500,  hidropodizaci 4000, obrada glave 60-70 eura ventili i vodjice 3600, antifriz 1200, i ima tu jos sitnih stavki ali to bas ne znam napamet. nadam se da ovo pomaze...
« Poslednja izmena: Maj 20, 2009, 01:28:39 posle podne od strane VW-TECH »
Say no to spark plugs!

Van mreže Milosh_Bgd

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Lubeničar B5.5
« Odgovor #2 poslato: Maj 20, 2009, 01:46:59 posle podne »
Bravo Majstore, to mi treba !!! Kad vec vozis isto sokocalo, tvoj predlog kao iskusnog, da skidam katalizator i zatvaram EGR? I ne da pomaze nego pravo u centar, svaka cast i hvala na brzom odgovoru!!!

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #3 poslato: Maj 20, 2009, 04:39:11 posle podne »
ja svima zatvaram egr, a katalizator je opcionalan. ja sam moj ocistio. jbg to je vise zakonski propisana stvar nego sto je potreban. laske dise auto i nema restrikciju na izduvu. tako da tu odluku prepustam tebi. ako ti nesto treba samo pitaj.
Say no to spark plugs!