Pozdrav forumaši,
evo da predstavim i svoj novi automobil, prvi VW, Passat B6 2.0 TDI 170ks.
Fotografiisaću ga kada se malo prolepša vreme, ovih dana konstantno sneg i led.
Auto je 2009. godište, CR motor, DSG, HIGHLINE oprema sa prednjim i zadnjim parking senzorima, kožna/alkantara sedišta sa grejanjem, navigacija...
Posle opsežnog istraživanja pre kupovine, izbor sam sveo na ovaj auto i jedan Audi A4, ali je presudilo stanje ovog auta koje je odlično. Zaista je sve utegnuto i prilično dobro očuvano.
Jedine dve mane koje je auto imao su to da jedan motorić ventilacije ne radi (suvozačeva strana, motorić koji meša toplo/hladno) i da zamajac malo lupka isključivo kada je auto hladan. Čim se malo ugreje nije imao apsolutno nikakav zvuk. Vibracije nikakve.
Odmah čim sam preuzeo auto odrađeno je:
Stavljen novi LUK zamajac
Promenjeno ulje i filter u DSG-u
Zamenjena 2 silena i, iako realno nije bilo potrebe, zamenjena i 2 stabilizatora napred
Kupljene i namontirane nove 4 zimske gume Hankook W452 (iako sam do sada vozio isključivo Michelin, imam samo reči hvale za ove gume, za sada)
OBD zaštita
Naručena 2 motorića ventilacije i čekaju ugradnju (bez skidanja table)
Servis urađen u novembru (pre 1000 km), provereno u ovlašćenom servisu
Pregledom ustanovljeno da su amortizeri novi, prednji diskovi i pločice skoro novi i ostatak u stanju kao što sam gore napisao.
S obzirom da sam u poslednjih 10 godina vozio samo Alfe i Fiate, od toga poslednih 5,5 godina novi Bravo kojim sam bio izuzetno zadovoljan, moram da kažem da je Passat potpuno druga dimenzija. Kvalitet izrade, udobnost, opšti utisak... Sve je bolje

Najjviše se oduševljavam motorom. Počevši od toga kada ga startujem, a on onako lepo i glatko radi, skoro da se ne čuje, do toga da ide kao avion sa svojih 170 ks i 350Nm obrtnog momenta :D