Hvala na javljanju i na odgovoru

A trenutno je situacija sljedeca, auto se fino ponasa na toplom vremenu, tj po danu na 25 do 30 stepeni

Ne varira na leru, nema nikakvih trzanja niti razlike u vuci, dok ujutru ili navece kad je hladan i kad je hladno vrijeme varira i sam sebi dodaje gas i u voznji auto trokira, tj kao da negdje presjeca dovod goriva ili nesto slicno. Sve mi to govori da mora biti do neke elektronike ili nekog senzora koji treba da razlikuje toplo i hladno vrijeme :D
Sto se tice motora ko motora, nakon osvjezenja motora, uradjene komplet glave motora i karika ustanovio sam da mi i dalje motor baca ulje na iberlauf i da je najvjerovatnije problem u stublinama;)
Hvala na savjetu za ulje 10W-60 pokusati cu pa cu vidjeti kako ce se motor ponasati

Trenutno imam 2 opcije sto se variranja tice, ili je lerlauf ventil ili senzor za temperaturu zraka usisa koji dodje na cijevi od filtera do usisne grane. Trenutno taj senzor stoji na poklopcu kutije odmah na samom sastavu cijevi i izlaza iz kutije, ali nije mi jasno kako moze stvarati probleme kad svakako zrak prolazi kroz kutiju i preko njega??? Da nije mozda do pritiska koji se pravi u cijevi do usisa...?