Autor Tema: Problem zakljucavanje [Golf 4]  (Pročitano 4689 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
Problem zakljucavanje [Golf 4]
« poslato: Maj 08, 2013, 05:09:19 posle podne »
Pozz, posto nisam uspeo da nadjem slicnu temu (mozda nisam i dovoljno gledao)morao sam da otvorim novu  big_boss Naime, kada hocu da zakljucam auto sa daljinskim nece iz prve, znaci samo ukljuci alarm ali ga ne zakljuca (vrata mogu da se otvore, i posle pisti alarm), onda potom otkljucam (iskljuci alarm) i ponovo zakljucam (ukljuci alarm i zakljuca sva vrata) onda je sve u redu. Sa kljucem nemam problema, centralna radi, sve je u redu, problem je samo to zakljucavanje (kad odem negde blam me kad treba da zakljucam sa daljinskim :) )  Evo kako izgleda kljuc+ nesto  za alarm
Evo i snimka (sa problemom koji sam opisao) video2013-05-08-16-36-45
Da li je imao neko slican problem ? Svaki savet i preporuka su dobrodosli.
P.S. Samo da dodam, stavio sam nove baterije, a i primetio sam da ponekad moram da se skroz nabijem uz auto, a nekad sa terase baratam (~15 m).
« Poslednja izmena: Maj 08, 2013, 05:15:10 posle podne od strane Miok »
VW

Van mreže stevan018

• VW Početnik
  • Stevan MILETIC
  • Auto: golf 4 1.6 16v
Odg: Problem zakljucavanje [Golf 4]
« Odgovor #1 poslato: Maj 08, 2013, 05:20:09 posle podne »
Brate mikro prekidac ti ne valja. Kad otvoris vrata jel ti gori svetlo dole? Ja sam imao isti problem kod mene i nije mi radilo svetlo unutra i sad radi.

Van mreže stevan018

• VW Početnik
  • Stevan MILETIC
  • Auto: golf 4 1.6 16v
« Odgovor #2 poslato: Maj 08, 2013, 05:20:54 posle podne »
I brava nije htela na kljuc da otkljucava a na daljinski radi. 100%

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Maj 08, 2013, 05:32:29 posle podne »
Mikroprekidac(i) u suvozacevim vratima ne radi/e, tj kad otvorim suvozaceva vrata, ne ukljucuje svetlo, i ne prikazuje na tabli (ili kako vec). Ja mislim (mozda i gresim) da se to ne desava zbog mikroprekidaca, jer kako god da okrenes za auto su vrata zatvorena pa makar fizicki bila otvorena. Ali to cu gledati da resim u skorije vreme.
VW

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #4 poslato: Maj 08, 2013, 05:43:08 posle podne »
i ja mislim da nije do mikroprekidaca. to ti je najverovatnije do alarma
 jesi proverio na kljuc kada zakljucas da li ti sve brave zakljucaju vrata. ne da pogledas nego da obidjes oko auta i proveris sve.
cini mi se na snimku da ti ne blinka crvena signalna kontrolna lampica kad zakljucas kola. to se meni desavalo i ja neko vreme nisam pridavao znacaj. mislio sam da je crkla lampica. medjutim nije mi bila ispravna jedna brava i kada sam je zamenio lampica proradila.
  da napomenem spusti se onaj pipak za zakljucavanje ali su vrata bila otkljucana(ja sam tako 15 dana vozio i non stop mi bila otkljucana kola  lollol). proveri sta se desava kod tebe mozda te nesto slicno zeki

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #5 poslato: Maj 08, 2013, 05:54:16 posle podne »
Sve sam proverio, sva vrata se zakljucavaju (svih 5 i na kljuc i na daljinski (na daljinski samo kada zakljuca  lollol)). Lampica blinka,na snimku se to ne vidi, ne znam zasto, a i sada sam sisao dole da proverim, i radi. Majstor danas nije bio kod kuce, pa cu ga voziti kod njega ovih dana. I ja mislim da je u pitanju alarm, al rek'o aj da pitam.
Eto, zaboravio sam da napomenem mozda bitan detalj. Posto sam nasao neko dugmence kod osiguraca, i naravno morao sam da pritiskam da bi video sta se desava :) Znaci time iskljucujem alarm (??) i onda preko daljinskog zakljucavam kao sa kljucem. I tada ga zakljucava iz prve nema problema, jedino sto tada lampica od alarma radi sve vreme, i kada izvadim kljuc iz brave onda zapisti jednom. Postavicu snimak za 5 min.
« Poslednja izmena: Maj 08, 2013, 06:00:17 posle podne od strane Miok »
VW

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #6 poslato: Maj 08, 2013, 05:59:26 posle podne »
najverovatnije alarm. al reko ajde da ti kazem sta se meni desavalo mislio sam mozda ti pomogne   biggrin

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Maj 08, 2013, 06:19:17 posle podne »
I ja isto mislim da je zbog alarma, ne znam sta drugo moze da bude, e sad sta u tom slucaju moze da se uradi ? Takodje sam siguran da su sve DIY metode iskljucene :) Evo snimka sa iskljucenim alarmom (Izmenio sam moj prethodni post tako da sam tu opisao sta i kako sa iskljucenim alarmom) : video2013-05-08-18-01-31
@zex i @stevan momci hvala na odgovorima :)
« Poslednja izmena: Maj 08, 2013, 07:17:42 posle podne od strane Miok »
VW

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Maj 09, 2013, 05:22:49 posle podne »
Tema moze pod lock. Problem resen. Problem je bio u alarmu, e sad, kako mi je majstor objasnio, taj alarm ima tranzistorski modul (nisam bas siguran da je rekao modul al ajde) koji se koristi za americko trziste, a za evropsko odnosno evropske automobile se koristi relejski, samim tim signal se lose prenosi. Napravio mi je taj modul i sad je sve u redu. Ukoliko neko ima pitanja, slobodno neka posalje pp.
VW