Problem je sto ovi ovde ne izdaju medjunarodnu nego kad dodjes u Srbiju moras da imas dozvolu i pasos sa sobom, zajedno i ovlascenje da mozes da vozis taj auto.
A cuo sam tu neku foru kao dodjes, das svoju dozvolu kanadsku i oni ti daju Srpsku. Posle ako hoces nazad kanadsku samo im vratis srpsku i oni ti je vrate...
Meni to odgovara tako, samo ne znam dal je moguce to uraditi.
@Acca
Razumem te u potpunosti sta si hteo da kazes
+
Znaci ajd da se razumemo, proveravao sam pre mesec dana kod druga u SUPu na izdavanju dozvola slicnu situaciju.
Dok imash prebivalishte, boravishte kako god u Kanadi ovde vozish sa njihovom V.D. i uz to prilazes pasos u kojem ti je upisano prebivalishte/boravishte.
Kada reshish da se vratis za stalno, ne budes imao boravishte u Kanadi vec u Srbiji, odlazis u sup prilazes stranu v.d. placas 8000 rsd, slikaju te :D i izdaju ti Srpsku v.d. sa kategorijama koje si imao u Kanadskoj V.d.
Dakle ovo shto acca prica da ne mozes da imash Srpsku v.d. ako nisi polagao u Srbiji je glupost! Mozes, menjas stranu za srpsku i to koshta 8000rsd. I strana se vraca na odjavu ili shta vec.
U tvom slucaju ne mozes ISTOVREMENO da imash DVE vozacke dozvole i Kanadsku i Srpsku, jer nisi polagao u Srbiji.
Proveravao sam ovo drugarici koja je sada privremeno (na 2 godine) na postdiplomskim studijama u ceskoj i sada tamo polaze vozacki ispit i dobija cesku v.d.
Ko ne veruje nek konsultuje mup!