Pozdrav forumasi

.Imam dva problema koja su nastala od jednom.Znaci sve normalno kao i svaki dan otisao,dosao,parkirao kola u garazu.Danas ga upalim i na bordu zateknem ovo

Kao neki mrtvi pikseli,ne sklanjaju se u opste,zna li neko u cemu je problem i kako se ovo resava?bas sam posizeo kad sam ovo video

Drugi problem se pojavio kad i ovaj.Rec je oko svetla u kabini.Znaci centralna radi zakljucava i odljucava sva vrata preko kljuca,ali kad otvorim vozaceva vrata ne pali svetlo u kabini ni na vratima,ostala kad otvorim pali ali cim ih zatvorim odma ih ugasi nema ono da stoji upaljeno svetlo malo.Isto kad kljucem pokusam da zakljucam ili odkljucam vrata putem brave on zakljucava samo prednja ova druga nista.
Ne znam sta da radim da li da resetujem board tako sto cu da skinem kleme sa akumulatora(citao sam da se to tako radi ne znam) ili da idem na dijagnostiku ili pak nesto drugo ,nisam strucan oko ove elektronike a ni ovde u Prokuplju ne znam ama bas nikog ko to radi.A bas sam planirao malo da ga sredjujem,da farabam kljesta,da menjam zupcasti kais,pletenicu i tako te stvarcice kad ono ovo.
PS: Sto se tice zakljucavanja i svetla malo sam ga cackao u smislu na kljuc sam stalno pritiskao odkljucaj,zakljucaj,odkljucaj,zakljucaj onako nervozan

nekoliko put i sad sve radi perfektno bez greske

ne znam sutra da proverim da vidim sta ce da bude.Ali uglavnom sta god hteo bih da znam u cemu je problem.
Hvala!!!