Autor Tema: turbina pušta ulje  (Pročitano 2689 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZENDEN

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw polo tdi
turbina pušta ulje
« poslato: Mart 02, 2013, 09:15:14 posle podne »
pozdrav svima. Pišem zbog ovog. na posljednjem servisu sam vidio da mi turbina kod mog vw pola 1.4 tdi 2000.g. pušta ulje i da u cijevi koja ide  iz turbine u dolji dio interkulera  ima ulja. u gornjoj cijevi samo se na prstu osjeti masnoća ali nema ulja u tečnom stanju. molio bih vas da kažete svoje mišljenje o ovom,  o cemu se radi i šta mogu očekivati. inače polo odlično vuče i turbina se uopće ne čuje tj. ne zuji.

hvala na odgovorima

Van mreže ZENDEN

• VW Početnik
  • Auto: vw polo tdi
Odg: turbina pušta ulje
« Odgovor #1 poslato: Mart 26, 2013, 07:46:35 posle podne »
uz postavljeno pitanje imam još jedno. mjerač temperature tj temperatura motora ide do najviše 70 i zatim naglo pade na nulu i nakon nekoliko podigne se na opet 70 i tako stalno. prije 20-ak dan sam zamjenio termostat i tada je išla na 90 i sada opet ista stvar. je li ponovo do termostata ili je nešto drugo.

hvala

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Mart 27, 2013, 01:16:05 pre podne »
Za prvo pitanje. Nece se cuti turbo ako pusta ulje i ulazi u nju. Moj savet skinuti i proveriti uz prethodnu proveru koliko bari puni turbo dijagnostikom, a ujedno je i ocistiti.
Za drugo pitanje. Ako si uzeo zamenski termostat a ne original moze biti i do njega jer mnogi i novi ne valjaju. Proveri ujedno i one grejace elektricne sto imas na sistemu za hladjenje-grejanje 3 kom. u motornom prostoru.
Boban-Rus

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #3 poslato: Mart 27, 2013, 01:22:11 pre podne »
svaka turbina malo mora da vlaži,skini crevo od turba na bilo kom autu i vedećeš da je masno,a što se tiče temperature,ako tako naglo pada , onda je termodavač!!!