Vlasnik sam Tourana 2.0 TDI od 100 kw 2003.g. sa 7 sedista, od pre 4 meseca i ovo je moj drugi VW, jer sam ranije vozio Jetu 2, a pre ovoga Nissana Primeru 2.0 TD. E sada sa Touranom sam veoma zadovoljan odlicno se ponasa u voznji, dobro vuce, ali mi se vec 3-4 puta, bas kao i jutros, desilo da auto nije hteo da upali (iako je garaziran i na ravnom je). Naime ranije bih verglao dugo i po 4-5 puta pa bi auto upalio, a jutros ni posle takvog verglanja nije hteo da upali i akumulator je izgubio snagu, pa sam ga ukresao tek popodne i to na gurku( nije mogao da upali ni preko kablova sa drugog akumulatora). Majstor kod koga sam radio veliki servis mi je rekao da je to boljka ovih motora i da je ista ispravljena samo kod Audia i to softverskim apdejtom, gde se na trenutak ukljucuju grejaci pa auto krese bez problema. Takodje mi je rekao da ne menjam grejace jer se oni navodno kod ovog motora ukljucuju tek na -3 stepena C i da to nije uzrok ovog problema. Vec sam citao neke teme ovde gde ljudi pisu o slicnom problemu kod Pasata 1.9 i gde je problem u tandem pumpi, koja kako sam shvatio upumpava gorivo u cilindre ili komoru gde treba da dodje do zapaljenja smese. Pretpostavljam da ovakva pumpa postoji i kod mog motora, pa bih voleo da neko nesto napise o ovom problemu ako zna. Napominjem da auto krese iz prve i na pola kljuca, a onda samo bez ikakvog vidljivog razloga nece da pali, pa onda posle toga opet dobro pali. Doduse ovo mi se jedanput desilo jer 5 dana nisam bio tu i nisam vozio Tourana, ali mi je to bilo normalno, a sada kada citam druge postove vidim da se pominje nepovratni ventil i mogucnost da se gorivo vrati u rezervoar. Sta mislite o ovome, da li je to slican ili isti problem kao i kod Pasata 1.9 TDI. Mislim da je oznaka mog motora AZJ