Autor Tema: Opet kocione celjusti gti  (Pročitano 1667 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gti-karburator

• VW Početnik
Opet kocione celjusti gti
« poslato: Januar 02, 2013, 02:36:06 posle podne »
Rucna mi na jednom tocku blokira jer ne vraca onaj deo za koji se kaci sajla na samoj kandzi. Kad ga vratim rukom pusti disk i sve ok. Olabavio sam tu sajlu da mogu da vozim i imam bar malo desnu stranu da hvata rucna dok to ne sredim. Nozzna koci odlicno. Da li moze tu nesto da se razradi ili mora remont kljesta? Ako moze da se razradi molim nekog raspolozenog da mi kaze kako. Hvala unapred i srecna Nova godina svima.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
Odg: Opet kocione celjusti gti
« Odgovor #1 poslato: Januar 02, 2013, 02:41:54 posle podne »
znam ja ja sam to radio sebi , skines gumenu zastitu , i izvrnes cilindar u standardnom smeru , navoj je trapezni sa imbusom izvrnes klip bez problema , sa klipa menjas gumicu kosta par oko 400 din ili kupi ceo set sa dve gumice za klip , dve gumice za odvajanje kocne tecnosti od pregrade za donji deo klesta gde se nalazi poteznica rucne i dva semeringa cini mi se 16/10/6-8 nisam siguran vise zaboravio sam . skines uskocni prsten trebace ti duboka klesta zeger klesta sa dugim krakom ne mogu obicna , kada izvrnes klip izvuces taj segment sa trapeznim navojem skines solju ispod koje se nalazi gumica za odvajanje , prilikom povlacenja vijka-tog segmenta neznam kako da ga nazovem u isto vreme povlacis i tu solju , kada to odvojis dole imas malu osovinicu koja je ubacena u ekscentar rucne koja je povezana sa sajlom i prolazi kroz semering , obicno taj ekscentar kada strada semering zardja u kucistu jer je osovinica od celika , ocistis sve dobro , promeni obavezno semeringe stavi samo malo masti , i sve obrnutim redosledom nazad , ako ti je na klipu gde stavlas imbus zardjalo naspricaj wd-a da ne oblazne kuciste klipa neces posle moci imbusem da izvijes moras to dobro da ocistis i nabijes dobro imbus .... ako nesto fali pitaj ???

Van mreže Gti-karburator

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 02, 2013, 04:09:27 posle podne »
Sva cast druze al ja za ovo nemam alat niti imam vremena. Mislio sam da moze nesto jednostavnije. Moracu to da platim da mi neko odradi a ti mi reci da li znas kod koga bi to mogao da odnesem. Hvala u svakom slucaju.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #3 poslato: Januar 02, 2013, 05:25:16 posle podne »
Pitaj momka koji je radio, možda uz neku nadoknadu može da sredi ta klešta.

Ovo je njegov profil: http://www.vw-club.rs/forum/index.php?action=profile;u=22268