Autor Tema: sharan- potrosnja ulja i turbina  (Pročitano 1566 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže doko99

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Sharan
sharan- potrosnja ulja i turbina
« poslato: Decembar 27, 2012, 06:29:32 posle podne »
pozdrav svim clanovima, vozim VW Sharan 1,9 tdi 110 ks 2000 godiste. posle predjenih 8000 km potrosnja ulja je oko 1 litre, kada upalim auto malo ima dima a posle nista tako i u daljoj voznji, kada malo ostrije pritisnem gas ugasi se turbina i na auspid izbaci crni dim i normalno izgubi snagu gde zatim ugasim auto pa opet upalim i sve je ok jedno vreme i onda opet isto. Motor je suv ko barut jedino malo curka ulje na eger ventil. Obisao sam nekoliko majstora neki kazu da treba neko peskarenje turbine , neki ciscenje eger ventila neki kazu da je motor los i da zato trosi ulje. Neki dan posetim majstora zameni neki protokomer i opet isto. Auto mi stoji napolju prosle zime na bio na jahorini auto pali na zub na temperaturi -20 c alealeee tako da mislim da nije greska do motora, ako neko ima neki savet da je imao  u slicnu situaciju zamolio bi da pomogne, unapred hvala

Van mreže MICOB

• Hero Member
  • Auto: passat 5,5
Odg: sharan- potrosnja ulja i turbina
« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2012, 07:17:34 posle podne »
ocistis tubinu i zamenis dihtung na egr i resio si problem sto se tice vuce i propadanja gasa.A to sto trosi ulje... moze biti vise razloga.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: sharan- potrosnja ulja i turbina
« Odgovor #2 poslato: Decembar 28, 2012, 02:44:07 posle podne »
Za gasenje turbine moze biti isti slucaj kao kod mene a Mico?  Vrlo lako... tim bolje sto je on menjao protokomer vec i nije resio problem.
Boban-Rus