Autor Tema: Originalni amortizeri i auspuh Golf IV/Bora ? (proizvođač?)  (Pročitano 1923 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Robi vw

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Das auto!
  • Auto: VW Bora
Originalni amortizeri i auspuh Golf IV/Bora ? (proizvođač?)
« poslato: Novembar 09, 2012, 10:10:03 posle podne »
Ovo pitanje tj temu bih nazvao "RAZOTKRIVANJE", a glasi: da li neko zna koje marke je fabricki auspuh i amortizeri na VW Bori/Golfu IV posto mi se blizi zamena ?? Bora je 2003.g, 74kW pd TDI, presla 200.000km.
Dok je auto bio na dizalici pokusavao sam videti odozdo ali nisam uspeo... Mala pomoc ostalim vlasnicima za neke originalne delove koje sam provalio do sada
( čisto da nas ne šišaju u ovlaštenom servisu za delove koji su duplo jeftiniji u slobodnoj prodaji, a o istom se delu radi  B)): akumulator je VARTA prva ugradnja, set kvacila SACHS, tandem pumpa je LUK, filter ulja i vazduha MANN, alternator Valeo, farovi Hella, filter goriva UFI... Slobodno nastavite niz bice nam na korist svima  alealeee Hvala!

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: Originalni amortizeri i auspuh Golf IV/Bora ? (proizvođač?)
« Odgovor #1 poslato: Novembar 09, 2012, 10:23:05 posle podne »
Original amortizeri se rade u VW fabrici i Braunsweig-u, nisam do sada video da se nude u slobodnoj prodaji.
Za auspuh ne znam.

Za ostale delove koje si naveo može biti a ne mora da znači.

Na primer kod mene na Mk4 2001 je original akumulator bio BOSCH, alternator je BOSCH, farovi Valeo stopovi Hella itd. to zavisi od dosta faktora, opreme, dobavljača i lagera u tom momentu.....

Van mreže Robi vw

• VW Početnik
  • Das auto!
  • Auto: VW Bora
Odg: Originalni amortizeri i auspuh Golf IV/Bora ? (proizvođač?)
« Odgovor #2 poslato: Novembar 09, 2012, 10:33:04 posle podne »
Te originalne prednje iz economy paketa mi nude za 175 eur (prednji u paru sa ugradnjom) u ovlastenom servisu... Skupo ili ne-sta mislite ?? Naravno, delovi zavise verovatno i od VW fabrike, koji je dobavljač blizi to fabrici. Moja Bora je pravljena u fabrici  Wolfsburgu.
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2012, 12:04:48 pre podne od strane Robi vw »