Autor Tema: Passat B5.5 Migavac  (Pročitano 2787 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MakaDizel

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5.5 131KS karavan
Passat B5.5 Migavac
« poslato: Oktobar 26, 2012, 08:16:32 pre podne »
Pre nekoliko dana postao sam vlasnik VW Passat 5.5 i vec problem... Prednji levi migavac nije radio a prodavac mi rekao da je to verovatno sijalica i da on kvar nije primetio. Posto sam naravno bio odusevljen svojim "novim" autom, nisam to uzeo kao neki ozbiljan problem. Medjutim, kad sam jedva dosao do sijalice,.. nije sijalica, sijalica i stara je OK, negde je instalacija u prekidu. Inace, ceo taj levi far sa migavcem je u problemu... vlazi iznutra i trese mu se socivo. Sta da radim!? Hvala!

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Passat B5.5 Migavac
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 26, 2012, 09:07:30 pre podne »
promeni far sta drugo , a proveri da li dolazi struja do konektora koji ide na kuciste sijalice za zmigavac, ako ima onda je verovatno u samom kucistu(losi kontakti)

Van mreže MakaDizel

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 26, 2012, 09:48:12 pre podne »
Hvala na odgovoru! U planu mi je da menjam far, ali veci problem mi zadaje taj migavac,.. probao sam ja ono kuciste (izvadio ga) u kojem stoji sijalica i ono je ok, stavim sijalicu u njega i spojim dirketno preko ona dva kontakta na akumulator i radi. Ako si mislio na to kuciste?

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 26, 2012, 10:22:45 pre podne »
da da na to kuciste, a proveri probnom lampicom da li dobija napajanje na konektoru koji idi na to kuciste, proveri i + i -
naravno prvo ukljuci sva 4 migavca

Van mreže MakaDizel

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2012, 03:15:39 posle podne »
Nisam jos skidao far, koliko vidim moram skinuti i branik pa cu to ostaviti do velikog servisa, uskoro.
Nego, kako sam vec rekao socivo u tom faru se klima, pa je verovatno iz tog razloga riknula sijalica. Kad sam uzeo da je zamenim onaj deo u koji ulaze kontakti sijalice (plastika crna) skoro da mi se raspao u ruci. Sav je nekako "izgoreo" i kida se, jedva sam vratio novu sijalicu unutra. Sad mi se desava da se povremeno upali i ugasi sijalica.. verovatno su oslabili ti kontakti.

Moze li se taj plasticni deo sa kontaktima promeniti i kako!?

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
  • Auto: VW Sharan T(DI)
« Odgovor #5 poslato: Novembar 07, 2012, 03:32:10 posle podne »
Po svemu onome kako si objasnio  kada je neko menajo sijalicu nije je dobro "ubacio" u leziste sto je izazvalo zagrevanje i unistenje.
Nema druge nego zamena .... wacko