Autor Tema: Pitanje  (Pročitano 5259 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

SALE GTI

• Gost
Odg: Pitanje
« Odgovor #20 poslato: Februar 04, 2009, 08:14:44 posle podne »
Ajde kako ti kazes  biggrin

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #21 poslato: Februar 04, 2009, 08:16:10 posle podne »

bassteam

Znam za promenu polariteta,probao sam i opet nista....

Ali kako god okrenes ne moze biti isto sa 4 i 8 zvucnika preko HU.... negde mora oslabiti...nije isto kao kad gura 4 zvucnika po 50W ili 8 zvucnika po 50W, a HU 4X50W

Ja jesam to radio vise puta,ali samo na zahtev musterije,nikako mojim predlogom.

Van mreže bassteam

• VW Početnik
  • Auto: Golf Jetta Passat
« Odgovor #22 poslato: Februar 04, 2009, 08:17:02 posle podne »
Ali opet teras zvucnike koji su predvidjeni da rade na 4 ohma sa 2 ohma i to sa pojacalom koje je predvidjeno da radi na 4 ohma..

Pored pionner-a ne znam da li je jos neki HU savrseno stabilan na 2 ohma..

Imas ti i posebno zvucnike koji rade na 2 ohma,ali se teze nalaze..
Koji su to posebni zvucnici na dva oma, a teze se nalaze?
JBL pravi sve GTO serije na 2 oma i pise da radi bez ikakvih problema na svim radio aparatima na dva oma.
Gde pise da je bilo koji zvucnik predvidjen da radi na 4 oma?
Malo ti iskustva imas vidim ja ali naravno ima kada da se nauci.
Poz!

Van mreže Mrki UE

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Februar 04, 2009, 08:40:53 posle podne »
Mozes slobodno da povezes jos 2 zvucnika, ali ih moras vezati paralelno sa drugim parom svejedno ti je na koje prednje ili zadnje ta selekcija napred, nazad, levo, desno je samo napravljena da znas kada npr. podesavas bas na kom zvucniku podesavas, sto se tice snage na svakom izlazu je ista. Moras voditi racuna o otporu koji je napisan na radiju nesme biti nikako manji otpor zvucnika veci moze istina je da se sa smanjenjem otpora snaga povecava ali povecava se i struja zbog koje zvucnici  pregorevaju. Razumem se malo u ovo jer sam zavrsio ets, vise u teoriji nego u praksi ima tu dosta caka, pa reko da skrenem paznju. Probaj pa vidi neces nista zeznuti mozes cak i duze da koristis mislim da nece nista smetati. E sad da li se pojacalo radija opterecuje verovatno da ali nemora da znaci da mu to smeta i da ce pregoreti to treba ispitati, naravno varijanta sa dodatnim pojacalom je mnogo bolja i sigurnija jer ne samo da povecava snagu vec i cisti zvuk.
Nadam se da nisam bio dosadan sa malo opsirniom pricom.

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #24 poslato: Februar 04, 2009, 08:58:21 posle podne »
Ali opet teras zvucnike koji su predvidjeni da rade na 4 ohma sa 2 ohma i to sa pojacalom koje je predvidjeno da radi na 4 ohma..

Pored pionner-a ne znam da li je jos neki HU savrseno stabilan na 2 ohma..

Imas ti i posebno zvucnike koji rade na 2 ohma,ali se teze nalaze..
Koji su to posebni zvucnici na dva oma, a teze se nalaze?
JBL pravi sve GTO serije na 2 oma i pise da radi bez ikakvih problema na svim radio aparatima na dva oma.
Gde pise da je bilo koji zvucnik predvidjen da radi na 4 oma?
Malo ti iskustva imas vidim ja ali naravno ima kada da se nauci.
Poz!

Sa jbl-om nisam imao kontakt,tako da je sasvim moguce.. Priznaces da je mnogo veci procenat zvucnika napravljen sa otporom od 4 ohma..

Uostalom zasto nijedna ''fabrika'' ne promovise teranje na 2 ohma ako je savrseno bezbedno? Evo testiraj alpinu,vezi 4 zvucnika da vidimo sta ce se desiti kad ga odvrnes :)

I nemoj da me razumes lose,ja vrlo rado prihvatam kritike i sugestije,ja ''zudim'' za znanjem,a ne za ponosom! Tako da,svaki put kad naucim nesto novo,pa makar to kontriralo ono sto sam ja mislio,ja sam srecan :)
« Poslednja izmena: Februar 04, 2009, 09:04:45 posle podne od strane DejanxD »

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #25 poslato: Februar 05, 2009, 11:17:10 pre podne »
kolko nebuloza na jednom mestu clap

sto vise zvucnika to veca buka- a buka moze da bude i tisa ali je opet buka, znaci sto vise zvucnika stavis u auto to ce jedan drugog da potiru i dobices i tise i papazjaniju od zvuka, znaci manje je u ovom slucaju vise ;)

dalje HU nije stabilan na 2Ohma jer su kanali vec bridzovani, a to sto na JBL pise da su 2Ohma jeste ali se ta omaza penje tokom sviranja

HU ima samo 4x15-16rms

bolje staviti napred i nazad postene zvucnike koji dobro rade na malo snage nego gomilu nekih sranja

i ko voli muziku taj treba i da odvoji neke parice za taj ugodjaj osim ako ne kupis dzojus pa ti svaki zvuk bude ko iz dubokog svemira sa planete Milozvuk 3000 kvadrant Tehnodrom Dynamics Independent

i od svega toga sama ugradnja je najbitnija i bez muke nema nauke, kolko para tolko muzike, strpljenje je vrlina itd biggrin

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #26 poslato: Februar 05, 2009, 11:57:01 pre podne »
Hahahah.. Genijalno Dyna! GENIJALNO!!! :)

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #27 poslato: Februar 05, 2009, 11:56:43 posle podne »
Genijalno jedan veliki katanac ovde  biggrin

Ovakve teme ne treba ni komentarisati puno... ja kazem onako,neko ovako,a samo jedno je ispravno, a taj neko opet uradi po svom...