Autor Tema: problemi sa brojem motora  (Pročitano 10949 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dadox

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat
problemi sa brojem motora
« poslato: Jul 03, 2013, 07:46:38 posle podne »
Evo naletih na ovaj forum gdje mi se čini da ću naći dosta korisnih savjeta za mog novog ljubimca te pozdravljam cijelu ekipu koja je tu prisutna .
E sad da iznesem problem koji imam ili možda nemam?

Prije par dana sam kupio auto uvezeno iz Njemačke , dakle VW Passat 1.9 TDI Blue Motion 2008 godina. Auto super, odlicno ocuvano ...prezadovoljan jednom rjecju .
Krenem danas da obavim tehnički i registrujem ga kad ovi na tehničkom kažu , ne vidi se broj motora ...stao onako gledam, nista mi nije jasno...traže mi servisnu , zagledaju ..nema nigdje broj motora upisan ...

Na carinskim papirima piše oznaka BLS i tri broja ... Ovi na tehničkom ne vide navodno ni ta tri koja su upisana , a trebala bi valjda biti još 3 ..dakle , ukupno šest.
Doslovno mi kazu :˝ Mi možemo na osnovu ovih uvoznih papira tj.podataka koji su upisani kad je vozilo ocarinjeno i plaćen porez na njega obaviti tehnicki i ti ces  ga moci registrovat , medjutim ..možes sutra imati problem jer ce ti u saobracajnoj faliti 3 broja ...˝
Uglavnom preporucuju da odem kod ovlastenog vw servisera i da mi on na osnovu broja šasije kaže broj motora .

Vec sam se zabrinuo i strah me je da nije rađeno nešto s motorom ...prekucavano i sl ... jel imao neko slično iskustvo i kako je moguće da se na autu starom manje od 5 godina  ne vide brojevi motora ...?

sta mislite jesam li nategnut od ovog sto mi ga je prodao?

« Poslednja izmena: Jul 03, 2013, 07:48:41 posle podne od strane dadox »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
Odg: problemi sa brojem motora
« Odgovor #1 poslato: Jul 03, 2013, 09:08:42 posle podne »
nisi nategnut nego svugdje u svijetu taj broj nije bitan. u asa auto i trazi Zutica. pita da ti izdaju potvrdu, a ako se ne vidi morat ces na masinski fakultet na ukucavanje PUS broja
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #2 poslato: Jul 03, 2013, 09:19:04 posle podne »
nemoj nista muvati ti. Imaš papire sa carine, kod vestaka da ti izda rešenje da se brojevi slabo vide. Pa u sup, pa te šalju na ukucavanje pusa. E sad, mozda se ne vide, ako je motor prljav. Mada kapiram da nisu takvi mentoli da ne očiste naftom, ili wdom.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže dadox

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 03, 2013, 09:47:02 posle podne »
nisi nategnut nego svugdje u svijetu taj broj nije bitan. u asa auto i trazi Zutica. pita da ti izdaju potvrdu, a ako se ne vidi morat ces na masinski fakultet na ukucavanje PUS broja

ma ne znam živ sad šta ću ...ovi na tehničkom su meni rekli da je to zbog mene bitno da imam u saobraćajnoj jer ce svakom policajcu koji me zaustavi upast u oči da fale 3 broja , a da oni što se tiče njih na osnovu carinskih papira mogu tako odraditi u saobraćajnoj ..
planirao sam otići u asa auto , uzeti tu potvrdu i broj te im odnijeti i registrovati auto ...a to što se broj motora ne vidi baš najbolje ne kanim prijavljivat ..vozim godinama i nikad mi niko nije provjeravao broj motora sem na tehničkim pregledima ..
ako su mi ovi spremni registrovat prvi put i unijeti u saobraćajnju brojeve na osnovu potvrde ovlaštene autokuće ne vidim razlog zašto bi ja sad tu ukucavao taj PUS broj ...

Ma cvrstog sam ubjeđenja da je lako to očitati samo se njima neda čistiti ...

Van mreže ossa

• VW Početnik
Re: problemi sa brojem motora
« Odgovor #4 poslato: Jul 03, 2013, 09:48:39 posle podne »
Jesu mentoli na carini pogotovo. Gde se slabije vidi broj idiJoti uzmu pa smirglaju broj. Satro ima korozije na motoru pa da se bolje vidi kafa osmirglaju. Umesto da go.nari sto kazes sa naftom ili wd sprejom malo obrisu pa to je pet minuta napregnuti vijuge.

utapkano s galksija ejs + ;)

Herbie the Love Bug

Van mreže dadox

• VW Početnik
Odg: Re: problemi sa brojem motora
« Odgovor #5 poslato: Jul 03, 2013, 09:51:11 posle podne »
al smiješno je da su unijeli u carinske papire slovnu oznaku BLS i samo tri broja koja su valjda vidjeli  umjesto 6 koliko ih ima  :D 
« Poslednja izmena: Jul 03, 2013, 10:21:45 posle podne od strane Modus »

Van mreže dadox

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Jul 03, 2013, 09:54:33 posle podne »
nemoj nista muvati ti. Imaš papire sa carine, kod vestaka da ti izda rešenje da se brojevi slabo vide. Pa u sup, pa te šalju na ukucavanje pusa. E sad, mozda se ne vide, ako je motor prljav. Mada kapiram da nisu takvi mentoli da ne očiste naftom, ili wdom.

jasta su nego mentoli ... .vidio sam po ovom danas na tehnickom ,nece da se isprlja  ...

Van mreže ossa

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 03, 2013, 09:56:40 posle podne »
Jeste smesno. Ali znas i sam da je kod nas sve moguce. Tako da mozda mozes ako ti je sveze ocarinjen auto, da ponovo trazis da ocitaju broj motora jer nije korektno odradjeno.

Herbie the Love Bug

Van mreže dadox

• VW Početnik
Odg: Re: problemi sa brojem motora
« Odgovor #8 poslato: Jul 03, 2013, 10:00:54 posle podne »
dobra ideja ...mozda je to najbolje ...konsultovat cu se sa ovim u auto kuci sutra ...još treba sad dodatne troškove da imam u p.m. ..taman mislio da sam sve završio a sad ovo ..
nemam pojma koliko  ta potvrda o broju motora  u asa autu može koštati ? zna li iko?
« Poslednja izmena: Jul 03, 2013, 10:22:59 posle podne od strane Modus »

Van mreže ossa

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Jul 03, 2013, 10:02:48 posle podne »
Ocitavanje na carini je dvadesetak evra. Ako se dobro secam...

Herbie the Love Bug

Van mreže Vasko

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #10 poslato: Jul 03, 2013, 10:15:45 posle podne »
posalji meni broj sasije da ti pogledam sta ima o autu da znas jel te digo ili ne posalji mi na PP
 big_boss
sto ljudi 100, cudi
sto zena 200, sisa

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #11 poslato: Jul 03, 2013, 10:36:53 posle podne »
ako odradiš tako, bez ispravljanja, zajebavace te kad tad da si muvao nešto sa brojevima motora ili sa carinom. Za takve slucajeve u Srbiji auto ide u depo, pa ti posle dokazuj da nisi kriv. Naopaka drzava, kreće se od pretpostavke da si ti nešto muvao.

Pre nego sto bilo sta radis, uzmi wd, ili naftu, ili neko sredstvo da odmascivanje iz kuhinje, naprskaj tu gde ti je broj motora i izbriši krpom. Mlad je to auto, da toliko korodira blok da se ne vidi broj... Samo ti lepo operi prvo, pa ces videti kakvo je stanje.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže dadox

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 04, 2013, 04:23:02 posle podne »
Bio danas u asa autu ...izgleda da su ovi na carini zajebali stvar šmiglajući da bi očitali te se sad stvarno ne može očitati broj ...uglavnom kažu da nisam jedini s takvim problemom tačnije , svaki dan dođe neko sa istim .
ima nekakva navodno naljepnica sa brojem motora i kad ona spadne sto je u mene slucaj onda može biti problem očitati broj sa bloka...
uglavnom rjesenje da ne bi imao probleme po njima je homologacija motora ,   uplatim 180 KM (oko 90 eura ) i oni mi sve zavrse za 2 dana  te dobijem novi broj motora koji mi se upisuje u saobracajnu ...
rekao sam da cu razmisliti do sutra i vec sam se pokajao sto nisam odmah uplatio i krenuo u tu proceduru ...

Van mreže dadox

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Jul 04, 2013, 07:10:26 posle podne »
Evo ljudi sad sam razgovarao sa tipom koji je radio homologaciju vozila na carini i on mi je sve objasnio ...
Zašto se te 3 cifre ne vide ? pa jednostavno zato što ih nema ...

Naime , pri proizvodnji vozila ustanovljena je neka greška na motoru te je rađen atest(test)  motora i kada se on radi  navodno se onda to mora naglasiti , a naglasava se tako da se ne stavlja 6 cifara uz slovnu oznaku  nego samo tri cifre i neki zig koji postoji i od kojeg su ovi u asa autu te na tehnickom mislili da su cifre i pokusavali ih iscitati...

uglavnom , covjek ne može da se nacudi da to ne znaju na tehnickom i kaze doslovno ...ne slusaj sta ti pricaju po auto kucama ...ovlastenim ili neovlastenim , imas carinske papire sa oznakom motora takvom kakva jest ...pravac na tehnicki i registruj vozilo ...

Van mreže Vasko

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #14 poslato: Jul 05, 2013, 07:38:26 posle podne »
evo ti neke stvari sto imaju u podatcima o tvom autu samo nesto sam prepisao posto ima citava istorija preko 15 strana
 auto 3C proizveden i izaso 22,08,2008 srebrna metalik LA7W. karavan 77 motor bls mjenjac kbm
Auto je bio pod Lizingom zato je redovno odrzavan

u servisu bio

08.10.2012   tad je imo 166857 kilometara
radjeno je sledece
prednji i zadnji branici lakirani blatobran napred lakiran vrata prednja i zadnja lakirana od toga zadnja su nova dio sa strane lakiran mislim lijevo zadne svijetlo zamjenjeno a prednja vrata su samo poravnata,
mjenjana je i prednja sajba

24,08,2012   imo 164586 km u tad je mjenjan zubcasti remen i pk remen znaci samo zubcasti bez spanera i klizaca i bez vodene pumpe

08,052012  imo 128849km  mjenjo gume na ljetne

26,04,2012 mjenjo kompjuter za centralno zakljucavanje itd

15,11,2011 imo 129250km tad je radjen i ubacen novi motor uz motor imas i novi turbo i mislim anlaser i novi cilindar kvacila na mjenjacu

20,10,2011 imo 125 571 km radio redovan servis

i jos kolko hoces o tom autu ali mi lijeno da pisem  a mogu ti i ovi u asa autu sve ocitati samo ih pitaj
sto ljudi 100, cudi
sto zena 200, sisa

Van mreže dadox

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jul 05, 2013, 09:32:51 posle podne »
e golemo si mi sve to iscitao..hvala ti puno Vasko ...

sta bi trebalo znaciti to sto su farbana vrata i sto je mjenjana šajba ? da je udaran?

ovaj je meni spomenuo vrata da su farbana al tvrdi da nije auto razbijano vec da je bio zagreban negdje ..

i ovaj dio oko motora sam znao da je mjenjan al nisam znao da je na toj kilometrazi , mislio sam da je ranije ...ako je na 129 000 ubacen nov motor jel to sad znaci da je motor presao samo 40-ak hiljada?

znaci asa auto mi može iscitati svih tih 15 strana koje spominjes?