Autor Tema: Zadnji brisac sam se pali Polo 9N  (Pročitano 4042 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Zadnji brisac sam se pali Polo 9N
« poslato: Septembar 23, 2012, 04:47:15 posle podne »
Kao sto vidite u naslovu imam problem sa zadnjim brisacem na Polu 1.9 TDI 2002g. Zadnji brisac se sam pali i ne mogu da ga iskljucim nikako. Jedino kada ugasim auto ili izvadim osigurac. E sad me buni, da li je do prekidaca na samom vretenu volana ili je mozda do releja ili instalacije? Molim za vase misljenje i savet kako da ispitam u cemu je problem. Nov prekidac je 100 evropskih, posto kod mene ima bord i tempomat i ide komplet sa obe rucice.... mahac. Dacu 100 e za prekidac, a sta ako nije do njega??? bonk bonk bonk
Boban-Rus

Van mreže Shone

• Sr. Member
Odg: Zadnji brisac sam se pali Polo 9N
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2012, 04:54:15 posle podne »
Na golfu 4 sam imao isti problem samo sa prednjim, da nisi mogao da ih ugasis, bilo je do releja, ako imas neki otpad i mogucnost da probas drugi, uradi prvo to.... pozz

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2012, 05:28:38 posle podne »
moze da bude i elektronika u samom motoru brisača, rasturi one plastike i skini konektor pa probaj dal dobija struju i kad je ísključen ,ako ne dobija onda je motor brisača

Van mreže !goR

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf mk6 2.0 TDI
« Odgovor #3 poslato: Septembar 23, 2012, 08:06:35 posle podne »
Meni se to desavalo na Golfu, pretpostavljam da je do loseg akumulatora. Od kada sam stavio novi, brisac se nije upalio nijednom.
They didn't abandon a great form, to do something new. They just enhanced the details. Chip Foose

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 23, 2012, 11:13:33 posle podne »
Nema tu elektronike. Problem je najverovatnije u releju za zadnji brisac ili mozda ablenderu. Probaj prvo da zamenis relej, on je jeftiniji. Ili ako znas nekoga ko ima takvog pola pa da probas sa njegovim relejem.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #5 poslato: Septembar 24, 2012, 12:09:40 posle podne »
Auto se nalazi u Moskvi i njega povremeno vozi starac da ne stoji u garazi saamo. Probacu sa relejem prvo. A kazite mi da li ima neke veze mikroprekidac u bravi gepeka sa brisacem? Posto i on ne radi i to se otprilike pocelo desavati odjednom. Proradi mikroprekidac kada je vlazno-kisno vreme (upali lampicu u gepeku) ali samo kada je kisno vreme i tada alarm odradi normalno i centralna brava. Mada auto ima funkciju da obrise zadnje staklo kada ubacis u rikverc ako je ukljucen automacki rezim na senzor kise.
Boban-Rus