Autor Tema: B3 - Gusi se na benzin  (Pročitano 3048 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže abc

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B3 '91
B3 - Gusi se na benzin
« poslato: Jun 03, 2012, 01:10:24 posle podne »
U pitanju je B3 sa Pierburg 2e2 karbom, benzin+gas a problem je sledeci:

kad ga upalim na benzin i pokusam malo energicnije tj.brze da dam gas on se ugusi i hoce da se ugasi...ako sporije pritiskam papucicu gasa onda lepo prima...

Moja pretpostavka je da je losa smesa ali neznam gde se to podesava na ovom karbu pa ako bi neko mogao da stavi sliku gde se to nalazi. Trazio sam i po forumu i po netu ali nisam uspeo da nadjem sliku.

Takodje bi mi pomoglo kad bi neko ko ima ovaj karb slikao i pokazao kako se povezuju komplet vakuum crevca ukljucujuci onu zelenu lopticu...

Van mreže deki-pa

• Sr. Member
  • Auto: Passat 35i 2.0 I
Odg: B3 - Gusi se na benzin
« Odgovor #1 poslato: Jun 03, 2012, 02:16:00 posle podne »
tako je i meni radio na benzinu isto passat b3 ali je 2.0 I
i ja sam mu uradio ultra zvuk dizni i sad nema tih problema a ide kao zmaj  mahac

Van mreže IgorMAD

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3 2.0 85kw
« Odgovor #2 poslato: Jun 03, 2012, 02:22:10 posle podne »
I ja imam isti problem, samo sto ja imam 2.0 85kw 2E motor injection a ne karb, isao na ciscenje dizni, rezervoara, menjao pumpu, sve sam ispreturao pre pola godine i nisam resio problem, posto sam na razne majstore i te "preglede" dao skoro 150E i nista nisam uradio odustao sam od resavanja problema i vozim na plin, sta da radim... dok ne sakupim neki kes...

Isto mi se gusi na benzin kad dodajem gas, osetio se bas benzin u kabini... primetio sam da mi je jedno crevo od benzina koje ide u injection naprslo pa sam ga zamenio, u trenutku je bilo bolje ali je onda opet poceo da stuca kad dodajem naglo gas i da se oseti benzin u kabini... To je sve bilo pre pola godine, i dalje sumnjam na neka creva, da je neko crevo od pumpe do motora naprslo, ali ne znam sam to da proverim, ali naucicu :) Muka mi je vise od raznih majstora, niko nema volje da odradi posao kako treba.

Vec pola godine palim samo na plin i vozim samo na plin... znam da ne valja ali stvarno vise nemam zivaca za razne majstore koji ne vole moj auto kao sto ga volim ja :)

Van mreže deki-pa

• Sr. Member
  • Auto: Passat 35i 2.0 I
« Odgovor #3 poslato: Jun 03, 2012, 02:27:48 posle podne »
au druze ne znam stvarno sta da ti kazem
necu sad da lupam ali si proverio lambda sondu?
a da su majstori stoke jesu..meni je to prijatelj radio on je jako dobar majstor i bas ima znanje i zeli da uradi sta treba.

Van mreže IgorMAD

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3 2.0 85kw
« Odgovor #4 poslato: Jun 03, 2012, 04:10:22 posle podne »
Dobro, nije sad u redu bilo ko koga da vredja... Ja sam stvarno losa iskustva imao sa majstorima, ali i razumem ih zasto nece da se upustaju dublje u moje probleme sa mojim autom. Stara su to kola, puno zajebancije, sve ja to razumem. Ali npr, zasto majstor da mi izlomi svu plastiku u kolima da bi mi zamenio mali hladnjak (to je samo jedan od primera)... uzeo covek da mi menja hladnjak i to trazio 8 000. kao, ajde menjaj...video sam da je to bas veliki posao i ok je... ja krenuo kuci a on vec uzeo da radi, odjednom se cuje pucketanje neko, kad sam video kako je poceo, polomio mi neke plastike oko menjaca i rucne,  uzeo kola i oterao kuci u garazu i za tri dana promenio mali hladnjak, namucio sam se nenormalno jer ne znam ali sam ga zamenio bez lomljenja bilo cega. E to su stoke koje samo pare zanimaju, a to sto ce da ti naprave vecu stetu to ih ne zanima. ali takvih ljudi ima u svim zanimanjima, nije u redu da neko kaze da su svi majstori stoke, zato oni imaju sve manje posla... isti taj hteo da mu ostavim kola na generalnu jer je kao "motor otisao" a ono se smakla ona gumica iznad kucista filtera za vazduh.

A sto se tice ovog problema, daj Boze da su coveku samo dizne u pitanju ili rezervoar koji treba da se procisti. Ako nije, ili trazi dobrog majstora koji zna sta radi i hoce da uradi kako treba ili ga vozi na plin kao ja... Ja mog stvarno vise ne smem da vozim kod majstora dok sam ne utvrdim u cemu je problem, sve su mi izmenjali i procistili i naravno za sve uzeli pare a ono opet ne radi.
« Poslednja izmena: Jun 03, 2012, 04:11:54 posle podne od strane IgorMAD »

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
« Odgovor #5 poslato: Jun 04, 2012, 06:58:50 posle podne »
Suvišni komentari su obrisani,tema je ponovo otključana,i zamolio bih vas da se držite teme.

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #6 poslato: Avgust 31, 2012, 10:44:16 pre podne »
Ljudi, na mom kecu je zastavin weber karburator. Na gasu radi odlicno, kad prebacim na benzin gusi se i na leru i u voznji. To se desava cim dodam gas malo vise, kao da propada ili ne prima benzin, sta moze da bude?
Zaboravih, kad malo povucem sauh, ide bez problema,ali onda loce benzin bez veze!
« Poslednja izmena: Avgust 31, 2012, 11:02:18 pre podne od strane GOLF77 »

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #7 poslato: Avgust 31, 2012, 11:05:13 pre podne »
Da li moze da mu smeta ovaj deo, koji vraca visak benzina nazad u rezervoar?
http://i884.photobucket.com/albums/ac45/Vladimir814/vw-golf-mk2-head-gaskets-01.jpg