Autor Tema: Trosi kao lud?! Uglavnom ne kao normalan...  (Pročitano 1608 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ha77ucinogen

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Trosi kao lud?! Uglavnom ne kao normalan...
« poslato: Novembar 20, 2008, 02:37:55 posle podne »
E ovako stoje stvari..

Motor 1.6 74kw... Ugradjen plin, sekvencioni (Tomato)..... Kupio sam ga prije nekih dva mjeseca sa ugradjenim plinom i situacija je sledeca.

Potrosnja za poslednjih 100km po board komp. je 14l sto plina sto goriva a i po plinskom rezervoaru. Prikljucim ga na dijagnostiku i prikazuje gresku na lambda sondi. Nakon ponistavanja greske ista se nije pojavila ponovo. Nasao sam da je ta greska cesta kod auta sa plinom medjutim koliko sam upucen da je sekvencioni plin povezan sa glavnim kompjuterom te da podatke dobija od njega. Sa obzirom da planiram da idem u Irig, gdje je ugradjen plin, da odradim servis jer je sistem jos pod garancijom a i mijenjao sam filter vazduha da li da prvo otjeram u VAG servis i da provjerim sondu ili je mozda nesto do plina. Moram to srediti pod hitno..
Misljenja su kao dupeta, svako ima svoje....

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: Trosi kao lud?! Uglavnom ne kao normalan...
« Odgovor #1 poslato: Novembar 20, 2008, 06:00:42 posle podne »
Potrosnju moze da prouzrokuje veoma sirok broj razloga.

Moj ti je savet prvo proveri dali je sve ostalo tehnicki u redu pa kad ustanovis da jeste idi u servis gde su ti montirali plin da nasteluju da radi kako treba coilleo2tj

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 20, 2008, 08:50:51 posle podne »
jedan od mnogih razloga moze da bude da je veoma los plin, i ako nije nemoj bas svugde da sipas pogotovu ne na pumpama u nekim manjim mestima. poz

Van mreže ha77ucinogen

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 20, 2008, 09:59:58 posle podne »
Pa u sustini uvijek sipam na istoj pumpi. A bezolovni sipam na OMV. Malo me zbunjuje sonda. Plasim se da nije ona riknula. U sustini tjeram sledece sedmice na servis pa onda u drugi servis. Izvjesticu vas sta je uzrok......
Misljenja su kao dupeta, svako ima svoje....