1. kako da obezbijedi da k glava daje vise benzina na vecim obrtajima a da dizne ne nalivaju na 950 o/min?
Tako sto podesis pritiske goriva, a ne CO2 na leru. Zapravo imbusom podesavas odnos goriva i vazduha na leru, a podesavanjem pritiska goriva određuješ koliko će gorivo biti dozirano na višim obrtajima pri većem vakuumu. Kod KE-Jetronica imaš lambda loop, K-glavu sa onim konektorom koji reguliše pritisak goriva kada je motor hladan i kada se zagreva. Ovo je kontrolisano preko ECU-a.
"Chip tuninng se generalno ne isplati na atmosferskim benzincima, ne dobija se ništa, čak i na ABF-u koji ima Digi"
2. imas SLS i MTM cipove koji abf motoru daju 8 odnosno 10ks
Naravno da se ne isplati za 8 diskutabilnih konja. SLS i MTM chipovi koštaju.
"Kod K-Jetronica ne postoji elektronski regulator pritiska,"
3. ma ajde? jesi li siguran da nema?
Siguran sam. K-Jetronic kod Mk2 KR ima WUR regulator sa bimetalom, koji se nalazi na glavi montiran, sa strane gde je menjač. Taj reguliše pritisak goriva prilikom zagrevanja. Kod KE-Jetronica na Corrado-u sa 9a motorom ne postoji takav sistem, nego malo drugačiji.
"Dakle, taj 9a u Corrado-u sa KR bregastim, 50mm usisnom granom od KR-a i tjuniranim pritiskom goriva može da izgura oko 155-160 HP"
Može.
4. jos jedna zabluda da siroka grana donosi kilovate, pogotovu na koradu 9A koji ima elektronsku regulaciju i osnovnog i diferencijalnog pritiska.
Jel imaš dokaz za to? Kakve veze sad ima regulacija diferencijalnog pritiska goriva sa precnikom usisnih cevi? Izmeni odnos diferencijalnog i osnovnog pritiska i imaces bogatiju smesu pri odgovarajucim vakuumima. Zato i sluzi Fuel Enrichment Modul.
BTW: evo razlike izmedju 40 42 i 50mm usisa na 1.8 motoru. Na 2.0 bi razlika mogla da bude i veca:

Jasno se vidi da postoji mali gubitak obrtnog momenta na nizim obrtajima, ali na visim obrtajima motor bolje dise sa vecim usisom. U principu to je ono sto fali 9a motoru.
"Što se tiče plina, ploča generalno smanjuje prečnik usisa i samim tim smanjuje snagu motoru, mada ne previše"
5. kako da ne. treba mu jos redukovati usis kad ne utice na snagu. ( vecu glupost nisam procitao odavno}
Da li si ti shvatio šta sam napisao? Gde sam ja rekao da ploča ne utiče na snagu? Pre nego što počneš da pametuješ pročitaj i probaj da shvatiš šta sam hteo da kažem.... pametnjakoviću.
Pogledaj šta si napisao u prethodnoj stavci. Šira usisna ne donosi kilovate? Pa aj da mu redukujemo usis kad ne donosi kilovate.
"Sve u svemu tu ne može previše da se uradi. "
6. doktore ovo zadnje ti je jedino tacno sto si napisao
A ostalo nije? Aj kad si takav znalac ispravi me ako sam u zabludi.
7. imas ti jos puno toga da naucis 
Naravno, nisam se naučen rodio za razliku od tebe. :d