Pozdrav forumasi,
Ja sam vec jednom predstavljao moj auto, ali sam u medjuvremenu kupio novi i evo i njega da predstavim. Kupio sam ga polovnog, 2 godine starog, u Austriji sam ga uzeo posto i zivim ovde, uzeo sam ga u VW-u (Porsche).
Motor je 1.6 TDI Blue Motion, predpostavljam da vecina zna sta je BlueMotion, ali za one koje ne znaju, to im je najekonomicnija linija motora, po specifikaciji trosi 3.5l/100km na otvorenom, ali to svakako nije tacno

Trosi oko 5.5 litara na autoputu sa klimom i po gradu otprilike isto toliko, ne prelazi nikad 6l/100km uz normalnu do ostriju voznju, bez onoga na vr' gasa. Na otvorenom putu na nekoj magistrali gde se vozi 90-100km/h trosi ispod 4-4.5l/100km. Tu nisku potrosnju su postigli tako sto su stavili neki aerodinamicni prednji branik, spustili ga malo u odnosu na "obicnog" Golfa, ima drugi softver boarda, oblozen je pod tako da je aerodinamicniji, i jedna od glavnih stavki je start/stop sistem (kada stanes i pustis kvacilo, auto se ugasi, cim pritisnes kvacilo, auto se upali). Taj start/stop sistem je pametan prilicno, pa nece da se gasi ako je hladan auto, ako je razlika spoljasne i unutrasnje temperature veca od 10 stepeni valjda, ako je akumulator slab i tako dalje.
Sto se opreme tice, Highline je u pitanju, ima dvozonsku klimu, grejace sedista, grejace retrovizora, kozna sedista (prevrnuta koza) kadice, parking senzore, onaj fensi plejer sa velikim displejom, tempomat se podrazumeva, naslon za ruku,...bla bla bla

Uostalom, pogledajte slike pa ce vam sve biti jasno

Pozdrav,
Ivan