Autor Tema: Podesavanje paljenja i povecana potrosnja G-2 benz.  (Pročitano 1843 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Podesavanje paljenja i povecana potrosnja G-2 benz.
« poslato: Novembar 24, 2011, 03:04:32 posle podne »
Postovani prijatelji. Na svom Golfu -2  sa motorom 1,3 benzinac imao sam problem da se motor " gusio " kad dodam gas i posle 2-3 sec. poceo da prima. To se desavalo cim pustim papucu da promenim brzinu i ponovo nagazim da dodam gas. Otisao sam kod majstora i on je utvrdio da razvodnik paljenja " kasni " i zbog toga gusi motor, pa je doterao malo paljenje ( po njemu ) kako bi trebalo. Gusenje motora se izgubilo medjutim znatno se povecala potrosnja goriva.
Kad sam opet otisao kod majstora on kaze da je sve ok i da potrosnja ne bi mogla da se poveca u velikom procentu zbog pomerenog paljenja, ali razlog povecane potrosnje mozda su niske temperature, koje uzrokuju da motor duze vreme radi pod sauhom ( koji je automatski ili vodeni ). Da napomenam da auto vozim 90 % kroz grad i to na kratkim relacijama 2-3 km. miruje neko vreme pa se opet startuje, po mom misljenju sauh je u tom slucaju stalno aktiviran.
Molim iskusnije i strucnjake da napisu svoje misljenje oko povecane potrosnje, odnosno dali je pomeranje razvodnika moguci uzrok ili je to ipak hladno vreme i sauh.  Puno pozdrava iz Makedonije  clap
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2011, 09:11:31 posle podne od strane Vasko-Mk »
Golf - 4  1,9 tdi

leponiko25

• Gost
Odg: Podesavanje paljenja i povecana potrosnja G-2 benz.
« Odgovor #1 poslato: Novembar 24, 2011, 08:58:14 posle podne »
Hladno vreme i sauh ja bih reko. Kad god dodje hladno vreme auto uvek krene dosta vise da trosi. Posebno ako se upali i vozi hladan odmah.
Primetio sam to na svom Golfu 2. Takodje 1.3. Pre nekoliko godina jedne zime sam ga stalno palio. Ali samo palio. Nije bio vozen. 20 litra goriva je otislo ko nista. Tako da mi je to dokaz da je u pitanu ipak hladno vreme.
A i ako majstor kaze da tako treba onda sigurno tako treba. Majstor zna sigurno bolje od mene a i od vas.

Puno pozdrava iz Kanade  clap

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Podesavanje paljenja i povecana potrosnja G-2 benz.
« Odgovor #2 poslato: Novembar 24, 2011, 09:08:13 posle podne »
Hladno vreme i sauh ja bih reko. Kad god dodje hladno vreme auto uvek krene dosta vise da trosi. Posebno ako se upali i vozi hladan odmah.
Primetio sam to na svom Golfu 2. Takodje 1.3. Pre nekoliko godina jedne zime sam ga stalno palio. Ali samo palio. Nije bio vozen. 20 litra goriva je otislo ko nista. Tako da mi je to dokaz da je u pitanu ipak hladno vreme.
A i ako majstor kaze da tako treba onda sigurno tako treba. Majstor zna sigurno bolje od mene a i od vas.

Puno pozdrava iz Kanade  clap

Hvala na odgovoru. Pozdrav
Golf - 4  1,9 tdi