Postovani prijatelji. Na svom Golfu -2 sa motorom 1,3 benzinac imao sam problem da se motor " gusio " kad dodam gas i posle 2-3 sec. poceo da prima. To se desavalo cim pustim papucu da promenim brzinu i ponovo nagazim da dodam gas. Otisao sam kod majstora i on je utvrdio da razvodnik paljenja " kasni " i zbog toga gusi motor, pa je doterao malo paljenje ( po njemu ) kako bi trebalo. Gusenje motora se izgubilo medjutim znatno se povecala potrosnja goriva.
Kad sam opet otisao kod majstora on kaze da je sve ok i da potrosnja ne bi mogla da se poveca u velikom procentu zbog pomerenog paljenja, ali razlog povecane potrosnje mozda su niske temperature, koje uzrokuju da motor duze vreme radi pod sauhom ( koji je automatski ili vodeni ). Da napomenam da auto vozim 90 % kroz grad i to na kratkim relacijama 2-3 km. miruje neko vreme pa se opet startuje, po mom misljenju sauh je u tom slucaju stalno aktiviran.
Molim iskusnije i strucnjake da napisu svoje misljenje oko povecane potrosnje, odnosno dali je pomeranje razvodnika moguci uzrok ili je to ipak hladno vreme i sauh. Puno pozdrava iz Makedonije