Autor Tema: poboljsanje performansi?  (Pročitano 10883 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže outlaw

• German Cult
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • diesel power
    • E-Frag
  • Auto: Golf MK3 2.0 16v
Odg: poboljsanje performansi?
« Odgovor #20 poslato: Februar 15, 2012, 03:50:49 pre podne »
Atmosferski motori mogu dosta da se pojacaju chip tunngom i na fabricki motor (neki i do 25ks 2.0 motori),a posebno tunirani motori,jer bez nove mape mape na kraju dzabe sav posao (mislim na savremenije sisteme ubrizgavanja sa elektronikom,a kamoli ubacivanja stand alone ozicenja).

Komšija, TT tuning možeš li mi iskreno reći da li kopirate tuđe mape koje ste platili, iskopali ili dobili ili radite nove mape na licu mesta, sa svojim proračunima i udubljivanjem u mehaniku?
Evo konkretan primer moj auto - verovatno si ga viđao u komšiluku.U pitanju je 2.0 16v - ABF slovna oznaka motora. Ubacujem usisnu bregastu lifta 11,03mm i 268°, izduvnu ostavljam fabričku odnosno 10,8mm i 228°. Pod uslovom da se sve napravi to da radi, da se uzubči kako treba (što ne dovodim u pitanje nikako), pod činjenicom da je glava komplet urađena kao i hilznovan blok, instalacija fabrička i da, izduvna grana 4-2-1.

1. Koliko konjskih snaga kažeš da bi moglo da se dobije sa remapom?
2. Koji je princip vašeg pravljenja/sklapanja mape? Budući da nemate dyno test u okviru vaše filijale (bar kolko sam ja upoznat)
3. Da li dajete garanciju na npr ispravan kompjuter, ukoliko možda dođe do spaljivalja ECU-a (znam lično čoveka kome se to desilo), odnosno da li ste spremni da odgovarate za svu moguću načinjenu štetu?
4. Da li garantujete za odgovor na pitanje pod broj 1. uz dino test pre i posle zahvata?

Pozdrav.
« Poslednja izmena: Februar 15, 2012, 03:52:57 pre podne od strane outlaw »
[MY MK3] :: [MY MK2]

A STA JE TO GTI? JEL TO JACE OD TDI?

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #21 poslato: Februar 15, 2012, 07:34:10 pre podne »
to peco brate,jesi ga srocio
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
  • Fuck new Model cars I'm Riding old School ! ! !
  • Auto: Golf 2 1.8
« Odgovor #22 poslato: Februar 15, 2012, 01:16:30 posle podne »
ja imam ponudu da uzmem motor 1.8 8v kako mi lik kaze neki digifant 2 i cipovan je... kaze da auto malo bolje poteze inace ne daje mu nesto konja nista specijalno... ne znam dal valja uzeti taj motor i njega nesto raditi? ili ostaviti ovaj sa k-glavom i njega srediti? trazi 250e sa papirima i svim ostalim sto je potrebno za ugradnju... inace motor je izvadjen iz njegovog golfa i ubacen 1.8T iz audija...

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #23 poslato: Februar 15, 2012, 01:32:36 posle podne »
Ja bih ostavio taj motor jer je prilicno zivlji tj. startniji od digifanta...Da sam ja na tvom mestu, zajebo bih chip tuning i te stvari nego sto kaze outlaw, bregaste, izduvna grana...I naravno resi se plina, nemoj da bacas pare da mu radis tuning da bi leteo na plinu a opet da se vozis za dzabe, toga nema....

Van mreže legiasrb

• VW Početnik
  • Sta to puca iz auspuha???
  • Auto: golf mk3 gti 8v
« Odgovor #24 poslato: Februar 16, 2012, 04:10:41 posle podne »
Cek i ja da se ubacim malo... Imao sam mk2 8v, koji je kupljen u italiji nasviran. Koliko sam uspeo da sve vidim, imao je drugu bregastu, sire pecurkice ventila i jos uvucene siceve, glava obrijana - nema pretkomore :) 2. specijala, klipnjace drugacije, olaksan zamajac, 4-2-1 izduv, 60mm precnik cevi od grane do kraja, 2 lonca (prolazni) GM powersound, Koni crveni stelujuci amortizeri i opruge... Za ostale dodatke ne znam. To se mozda ne smesti u 1000 evra, ali ljudi, sigurno se isplati, taj auto je leteo! Naravno da KN moze na K-glavu, ali bar meni nije dodavao osetnu snagu, samo zvuk. Elem, bez laganja vam kazem, imam svedoke, ispod 7 sekundi sa suvozacem do 100, a u zavisnosti od menjaca kojih sam 4 sahranio, isao je 220 - 250 i to na 7000rpm u 5-oj. Zabranjeno mi je bilo da pridjem benzijskoj pumpi u mom kraju, jer je jadnicak sevao vatricu na cevcicu cim ga malo zaturiras :)
Dan danas mi je zao tog auta, morao je da ode, ali sam mu dusu vadio 8 godinica  clap
Ovde ima mnogo ljudi koji se vise razumeju od mene u mehaniku i mogucnosti tjuninga, ali ovo iskustvo morao sam da podelim sa vama. Moje misljenje je da ako je 8v dobar primerak i ako ima bar 90% snage fabrike, treba ga srediti.
Pozdrav!
« Poslednja izmena: Februar 16, 2012, 06:40:58 posle podne od strane legiasrb »

Van mreže macan 16v

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Februar 18, 2012, 06:49:05 posle podne »
Ako vec ubacujes drugi motor,ubaci kr-a i onda njega cackaj.

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #26 poslato: Februar 18, 2012, 07:17:08 posle podne »
Recite vi meni kako ja da dodam malo snage Golfu 6 1.4 benzinski motor 59kw.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže dax92

• Full Member
  • Auto: Ford Focus
« Odgovor #27 poslato: Februar 18, 2012, 08:15:13 posle podne »
koji biser terba da budes da kupis Golfa IV 1.4 atmosferski motor, pa onda da se raspitujes o povecanju snage...  big_boss
Sve sto mozes da uradis na njemu je da ga prodas, i kupis jaceg Golfa. Cackati oko tog motora nema nikakvog smisla sem ako neces da ulozis par hiljada evra (a sumnjam da hoces).

Zato ako hoces jaci auto, stavi Golfa u oglase, i gledaj nekog drugog.  beer

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Februar 18, 2012, 08:36:19 posle podne »
a sta mislite vi o 2.0 16v ABF motoru iz trojke u golfu 2? nek iznese ko sta ima o tom motoru,kakav je uopste motor,prednosti,mane,odrzavanje istog? potrosnja i ostalo... :)

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #29 poslato: Februar 19, 2012, 03:14:41 posle podne »
ako ti je potrosnja bitna stavka , bolja ga nemoj uzimati... sve ostalo top
lollol

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Februar 19, 2012, 07:45:02 posle podne »
nije mi potrosnja toliko bitna stavka... vise me zanima odrzavanje tog motora? posto mi je od drugara cale inace dobar mehanicar rekao da se necu usreciti sa tim motorom.. pa zato pitam.. nebi bas da spiskam 450e za taj motor,pa da se zajebem..

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #31 poslato: Februar 19, 2012, 07:46:47 posle podne »
ako je u dobrom stanju neces se zajebati sigurno.

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Februar 19, 2012, 08:10:09 posle podne »
pa cuo sam se sa covekom.. kaze da je motor u perfektnom stanju... bio je u passatu... inace kaze da je uvezen i da su sredjeni papiri i sve to.. da je taj auto vozio od njegovog ortaka cale... i da su ga izvadili zbog ubacivanje dizela...

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #33 poslato: Februar 19, 2012, 08:21:24 posle podne »
 nisam siguran da se u pasata ubacivao abf motor,mozda je onaj sa 2.0 8vmotorom ili pak gresim.Ali ja imam abf motor i da ne cuje zlo skroz sam zadovoljan.Nije nesto posebno skup za odrzavanje ko i svaki motor.

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #34 poslato: Februar 20, 2012, 12:20:07 pre podne »
ubacivao se abf u pasata b4...moj drug prodaje abf-a, tj kupio ga je za mk1 abf projekat, ali kako stvari stoje, izgleda da ce abf na prodaju..

Van mreže macan 16v

• VW Početnik
« Odgovor #35 poslato: Februar 21, 2012, 12:29:45 posle podne »
Nista ti tu nije nesto mnogo skuplje odrzavanje u odnosu na 8v.Skuplji su samo kablovi,i zna da im umre bobina.

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Februar 22, 2012, 12:54:16 pre podne »
Atmosferski motori mogu dosta da se pojacaju chip tunngom i na fabricki motor (neki i do 25ks 2.0 motori),a posebno tunirani motori,jer bez nove mape mape na kraju dzabe sav posao (mislim na savremenije sisteme ubrizgavanja sa elektronikom,a kamoli ubacivanja stand alone ozicenja).

Komšija, TT tuning možeš li mi iskreno reći da li kopirate tuđe mape koje ste platili, iskopali ili dobili ili radite nove mape na licu mesta, sa svojim proračunima i udubljivanjem u mehaniku?
Evo konkretan primer moj auto - verovatno si ga viđao u komšiluku.U pitanju je 2.0 16v - ABF slovna oznaka motora. Ubacujem usisnu bregastu lifta 11,03mm i 268°, izduvnu ostavljam fabričku odnosno 10,8mm i 228°. Pod uslovom da se sve napravi to da radi, da se uzubči kako treba (što ne dovodim u pitanje nikako), pod činjenicom da je glava komplet urađena kao i hilznovan blok, instalacija fabrička i da, izduvna grana 4-2-1.

1. Koliko konjskih snaga kažeš da bi moglo da se dobije sa remapom?
2. Koji je princip vašeg pravljenja/sklapanja mape? Budući da nemate dyno test u okviru vaše filijale (bar kolko sam ja upoznat)
3. Da li dajete garanciju na npr ispravan kompjuter, ukoliko možda dođe do spaljivalja ECU-a (znam lično čoveka kome se to desilo), odnosno da li ste spremni da odgovarate za svu moguću načinjenu štetu?
4. Da li garantujete za odgovor na pitanje pod broj 1. uz dino test pre i posle zahvata?

Pozdrav.

Ja cu ti odgovoriti pitanjem da li mislis da bi firma SM chip tuning i dalje ovako uspesno radila da kopira tudje mape?

Drugo mislim da ne znas da je dosta ozbiljnih trkackih kola za krug,brdo,drag, mapirano kod Srdjana vlasnika SMa,kako bi onda on to odradio da kopira tudje mape?

Sto se tice samog auta,ja ne pravim mape i to nije deo mog posla,to radi Srdjan i samo on ti moze odgovoriti na pitanje koliko snage moze izvuci sa tim prepravkama,malo pre sam odgovorio na to pitanje u drugo temi pa da ne pisem duplo. (odgovor na pitanje 1 i2)

Za "civilna" kola fabricka kola koja se voze svaki dan, mape se prave posebno za svaki auto ali tipski jer su za SM optimum manje prepravke u mapama,i ne trebaju se raditi detaljno kao za jace mape.

SM power mapa se isto moze na praviti na osnovu iskustva auta koja su do sada radjena i merena na Dynu,i to je mapa za automobile sa minimalnim prepravkma (grana,izduv,filter)

SM custom remap je mapiranje auta na Dynu i po odradjenim prepravkama na autu se dize snaga,i taj remap se mora raditi na valjcima jer je prica za sebe.

Naravno da se moze garantovati neka snaga ali najvise zavisi od samog stanja motora koloko ce snage izbaciti,ako je sve ok na motoru mora iybzciti dobar rezultat.

SM daje garanciju na mapu i na svoj rad 3 godine