Autor Tema: Pritisak kocnice Golf-2  (Pročitano 6102 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Pritisak kocnice Golf-2
« poslato: Oktobar 23, 2011, 09:07:36 posle podne »
Imam problem sa pritiskom pedala kocnice. Kad auto duze stoji, pritisak padne skroz ( papuca ide do poda ) i nema kocnice. Nadrukam 5-6 puta dobije pritisak i koci normalno ( papuca ide do sredinu ) ali pri drukanju se cuje slabo sustanje u kabini koje dolazi od pedala kocnice. Medjutim posle kraceg vremena, bez obzira dali je auto u voznji ili je parkiran, pritisak opet padne. Nisam primetio da gubi ulje za kocnice ( glicerin ), sto bi ukazivalo da neki od cilindra pusta i tamo gubi pritisak. Jedino znam da su mi gurtne na zadnjim tockovima pri kraju i treba da se zamene. Dali je moguce da zbog potrosenih gurtni slabi pritisak ?  Molim strucnjake i iskusnije za savjet.  Radi se o Golfu - 2 .
Pozdrav iz Makedonije  alealeee
« Poslednja izmena: Oktobar 23, 2011, 10:05:11 posle podne od strane Vasko-Mk »
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
Odg: Pritisak kocnice Golf-2
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 23, 2011, 09:08:59 posle podne »
vrlo moguce ;)
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 23, 2011, 09:09:52 posle podne »
Membrana na servu ili crevo od njega lose drzi.
Boban-Rus

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2011, 03:36:09 posle podne »
Moguce su obe alternative koje ste naveli. Mene malo brine ono sustanje ( kao da izlazi vazduh ) kad pritisnem pedalu kocnice, ili kad drukam da bi se dobio pritisak. Bio sam kod majstora i dogovorio da ovih dana temeljno proverimo kocioni sistem. Krecemo od paknova na zadnjim tockovima pa posle dalje, nadam se da nije neki veci problem. Ali koji i da je mora da se sredi, ipak su to kocnice. Hteo bih da cujem i misljenje majstora na forumu.
Pozdrav beer
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Veka

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 24, 2011, 07:25:22 posle podne »
promeni servo i nece ti vise sustati i bice sve kako treba, ja sam ima isti problem i resio sam ga zamenom serva i sad je sve ok,nije tesko da se zameni

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 24, 2011, 07:33:27 posle podne »
promeni servo i nece ti vise sustati i bice sve kako treba, ja sam ima isti problem i resio sam ga zamenom serva i sad je sve ok,nije tesko da se zameni

Videcemo, recice majstor ako je potrebno morace da se zameni i servo. Kolika je njegova cena od prilike i moze li se lako naci ?
Pozdrav
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže GhostMile

• VW Početnik
  • Auto: Golf GTD '86
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 24, 2011, 08:38:27 posle podne »
Imao sam isti problem. Stvar je bila sledeca:
Zadnje pakne su bile totalno pojedene, usled cega su zadnji kocioni cilindri imali "predugacak hod". To je uzrokovalo propadanje kocnice do poda, ali ako se napumpa onda koci.
Ako se onda ne koci jedno vrijeme, opruge vrate zadnje cilindre u pocetnu poziciju i onda opet jovo nanovo (do poda, pa ponovo koci).

Zamjeni pakne pozadi pa probaj dalje, s obzirom da znas da su potrosene. Velika sansa je da je to uzrok.

Edit: Kod mene je pored toga i "samostelujuci mehanizam" skakutao okolo po dobosu kao u ves masini. Sve se raspalo unutra, tako da kod tebe to ne mora da bude slucaj.

Alternativni uzrok bi mogao biti glavni kocioni cilindar.
« Poslednja izmena: Oktobar 24, 2011, 08:40:51 posle podne od strane GhostMile »
Powered by Sljivowitz

Van mreže Veka

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 24, 2011, 08:50:06 posle podne »
 Kolika je njegova cena od prilike i moze li se lako naci ?
Pozdrav
[/quote]

cena kod nas je oko 1000 din po otpadima,ima ih svugde

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 24, 2011, 10:04:53 posle podne »
Pozdrav

[/quote]

Imao sam isti problem. Stvar je bila sledeca:
Zadnje pakne su bile totalno pojedene, usled cega su zadnji kocioni cilindri imali "predugacak hod". To je uzrokovalo propadanje kocnice do poda, ali ako se napumpa onda koci.
Ako se onda ne koci jedno vrijeme, opruge vrate zadnje cilindre u pocetnu poziciju i onda opet jovo nanovo (do poda, pa ponovo koci).

Zamjeni pakne pozadi pa probaj dalje, s obzirom da znas da su potrosene. Velika sansa je da je to uzrok.

Edit: Kod mene je pored toga i "samostelujuci mehanizam" skakutao okolo po dobosu kao u ves masini. Sve se raspalo unutra, tako da kod tebe to ne mora da bude slucaj.

Alternativni uzrok bi mogao biti glavni kocioni cilindar.

Hvala ti. Moja najveca sumnja je na paknove, jedino me buni ono sustanje kad se pritisne pedala kocnice, pa videcemo.
Pozdrav  beer
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 24, 2011, 10:05:58 posle podne »
Pozdrav

[/quote]

Hvala ti  beer
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 27, 2011, 08:52:27 posle podne »
Imam problem sa pritiskom pedala kocnice. Kad auto duze stoji, pritisak padne skroz ( papuca ide do patosa ) i nema kocnice. Nadrukam 5-6 puta dobije pritisak i koci normalno ( papuca ide do sredinu ) ali pri drukanju se cuje slabo sustanje u kabini koje dolazi od pedala kocnice. Medjutim posle kraceg vremena, bez obzira dali je auto u voznji ili je parkiran, pritisak opet padne. Nisam primetio da gubi ulje za kocnice ( glicerin ), sto bi ukazivalo da neki od cilindra pusta i tamo gubi pritisak. Jedino znam da su mi gurtne na zadnjim tockovima pri kraju i treba da se zamene. Dali je moguce da zbog potrosenih gurtni slabi pritisak ?  Molim strucnjake i iskusnije za savjet.  Radi se o Golfu - 2 .
Pozdrav iz Makedonije  alealeee

Promenjene paknove na zadnjih tockova i kompletno ozracen kocioni sistem ( bilo je vazduha ). Jedino sto sam dobio je malo bolje kocnice nego prije i meksa pedala. Problem sa POVREMENIM gubitkom pritiska na kocnicu je ostao. Znaci vozim neko vreme i sve je ok, ima pritisak, koci normalno na 5-6 pritisaka i odjenom ode pedala do patosa. Nadrukam, nastavi opet normalno. Ono sustanje sto se cuje prilikom drukanja majstor je definisao kao "ispustanje malo  vazduha iz servo", medjutim uopste ne utice na rad motora i kad je motor ugasen, imam tvrdu pedalu, sto je i normalno bez serva. Glavni kocioni, kao i cilindri na tockovima su OK. Dali je moguce da zbog te male kolicine vazduha koje servo isousta prilikom pritiskanja na pedalu ona povremeno ode do patosa, a posle toga nastavi normalno da radi ?
Pozdrav iz Makedonije  alealeee
Golf - 4  1,9 tdi

wagenman

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 27, 2011, 08:56:38 posle podne »
                     Ma brate tebe  sex peti cilindar. On hoće to da radi (povlači vazduh) ili ga menjaj ili blokiraj  beer

Van mreže budjizeljko

• Sr. Member
  • Auto: golf mk2 i audi a4 1,9tdi
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 27, 2011, 08:57:12 posle podne »
Membrana na servu ili crevo od njega lose drzi.
bice da je membrana busna ako ga cujes u kabini,kao sto boban 68 kaze,imao sam takav slucaj
samo vw motorsport

wagenman

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 27, 2011, 09:00:52 posle podne »
                 Da te zeza servo i da ispušta vazduh pedala bi vremenom postala tvrđa, ne bi propadala  ;)

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 27, 2011, 09:19:09 posle podne »
Promeni ceo set zadnjih i prednjih kočnica sa crevima i uljem i 5. cilindrom.Sve to zajedno će te koštati 110 evra.I miran si. bicedobro mahac
Rupa + alu felna = Reparirano rame