Pozdrav, pratim forum redovno, al sam se registrovao tek kad mi se pojavio prvi problem. Znaci danas

Zovem se Ranko, i iz Novog Sada sam, tacnije Futoga, mesto pored NS. Pre oko 8 meseci sam pazario Golf IV SDI 2002, u odlicnom stanju. Naravno odradio veliki servis i od tad ni jedan jedini problem. U zadnjih par dana mi se desilo par problema. Pa da vas priupitam.
1) Naime, pre 2 nedelje mi je riknuo akumulator, kupio sam novi, i nedugo zatim posle toga otkazali su mi senzori za vozaceva i suvozaveca vrata, i onaj senzor sto mi javlja kad ugasim auto da mi je ostalo upaljeno svetlo. Znaci na vratima mi ne radi ono svetlo pri dnu kad otvorim vrata, ali rade podizaci stakla. I ne prikazuje mi na bordu recimo kad su mi otvorena vrata. Za drugo dvoje vrata rade senzori i uredno mi pokaze na bordu da su mi otvorena vrata, naravno kad su zaista otvorena.
2) Kad upalim brisace, i kad se vrate u pocetni polozaj posle odradjenog kruga da to tako kazem, cuje se kao neki klik mali, kao da neka sklopka se okrene, to se ranije nije culo. To me i ne nervira nesto, nego bojim se da nije uvod u nesto ozbiljnije
Pozdrav, ko je voljan nek mi odgovori, ako sam pogresio nesto u vezi pravila foruma, izvinjavam se.