Autor Tema: Klima Passat 3bg  (Pročitano 7050 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Klima Passat 3bg
« Odgovor #20 poslato: Jun 17, 2011, 01:44:39 pre podne »
uzeo sam u "Vag autu",tu imam 10-15% popusta na delove...
toooo Accooo  biggrin heheheeheh
ako ti nesto zatreba baki tu sam...  biggrin
mozda ces mi trebati u ponedeljak,montiram neki kompresor klime na hladnjacu(iveco dally),pa mogu cak i da te preporucim za punjenje ako hoces?

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #21 poslato: Jun 17, 2011, 07:48:42 posle podne »
hehe,hvala tebra ali imam toliko posla preko glave da ni sam neznam gde cu,jbg jaka i ugledna firma i najbitnije dobri majstori  biggrin
radio bi ja privatno kod kuce ali nemam vremena,mozda nekad ako budem mogao
u svakom slucaju hvala  beer
bitno je da smo resili problem kod tvoje limuzine sa celavim gumama  lollol :))))))))
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #22 poslato: Jun 17, 2011, 09:57:27 posle podne »
reci mi acco,imao sam punta nekog na servisu... da ne duzim,lik mi napunio klimu sa nekim freonom,svetlo plava boca,posle 1000 km puklo crevo toj zeni,ja zamenio crevo,ponovo zvao tog lika on kao da sipa i kompresor nije hteo da uvuce freon,naravno izvakumirao je sistem... skinuo sam kompresor , otvorio ga,izlomio je lopatice sve unutra... sad kad sam zvao neke servisere,rekli su mi da je taj lik sjebao stvar jel nije sipao neko ulje i boju zajedno sa freonom i zbog toga je zaribao kompresor i da,kao nije sipao freon za klime za kola... jel postoji neki poseban freon za kola... aj pisi ako te ne mrzi... pozz

P.S u mog passata je taj isti lik sipao 100-200 grama tog istog freona... jel treba da brinem?????????????

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #23 poslato: Jun 18, 2011, 12:00:25 pre podne »
to je freon R12,on se koristi za frizidere i zamrzivace,
a za automobile najcesce R134A, mada neki koriste i R12 ali to slabo,retko koji,uglavnom stariji modeli,kad otvoris haubu na tvom autu sa leve strane dole u cosku imas nalepnicu i videces da pise R134A,freon za klimu
ako ti sljaka nemoj da brines,R12 i R134A su uglavnom isti freoni,samo sto ovaj drugi ima jednu komponentu u sastavu vise,nista ne bi trebalo da mu bude,ako je do sada radila ok

a toj zeni sto je riknuo kompresor moze da bude mnogo razloga,moguce je i to sto kazu ti serviseri
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #24 poslato: Jun 18, 2011, 12:55:02 pre podne »
hvala ti,vec sam planirao da idem da menjam freon,mada je on samo dosuo,kada nije htela da radi na leru,posto sam mislio da mu fali... sad stvarno hladi ubija,skoro nisam seo u neki auto da tako hladi... bio je samo jedan Audi A4 2002 god koji je tukao tako kao moj sad... sta da ti pricam kad sam danas na suncu cekao nekog lika i postalo mi je zima u kolima...  blink hvala ti jos jednom na informacijama...  ;)

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #25 poslato: Jun 18, 2011, 04:13:32 posle podne »
 beer
  champ1