Autor Tema: benzin u karteru  (Pročitano 3857 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kosovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
benzin u karteru
« poslato: Maj 07, 2011, 11:34:11 pre podne »
postovani, pretrazio forum i nisam naisao na slican problem.... naime Golf 3 1.8GL 1992 god. problem se javio pre 3-4 meseca nije hteo da upali odvezen kod majstora koji je utvrdio da ima benzina u ulju i da je zamastio svecice posle promene ulja, svecica i dizne za gorivo radio normalno 10-15 dana kada je opet podigao nivo ulja vozio sam ga na kompjutersku dijagnostiku gde u je utvrdjen problem sa dovodom struje do kompjutera taj problem je otklonjen i dobio sam uveravanje da je to uzrok ubacivanja goriva u ulje posto je i posle toga nastavio da mesa ulje i benzin opet sam isao na komp. dijagnostiku gde nije pokazao nijednu gresku i majstor je ponovo promenio diznu za gorivo tvrdeci da je verovatno ona negde malo napukla pa da propusta gorivo ali se problem opet pojavio inace primetio sam da usled malo jaceg turiranja u mestu na auspuhu izbacuje dosta tecnosti tj. ostavlja vlazan trag na zemlji koji mirise na benzin inace na auspuhu ni u jednom trenutku se ne javlja da pojacano dimi.... i jos jedno zapazanje naime primetio sam da nivo ulja se znacajno podigne ako ga ne upalim 1-2 dana pa kada ga upalim i pogleddam posle 10-tak min nivo se smanji na sipci za 3-4 mm ali i dalje vise od normalnog da ne pomislite da sam umislio problem :)...

@VWModus sto se tice predstavljanja nadam se da je sada sve ok (nisam znao za pravilo predstavljanja u novoj temi)
« Poslednja izmena: Maj 08, 2011, 01:47:17 pre podne od strane kosovic »

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
Odg: benzin u karteru
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2011, 11:38:49 pre podne »
Drugar !

Da se ti tema NE zaključa,prvo se predstavi ! Inače će ti se soba zaključati i nećeš dobiti odgovora !!!
Pravila imaš OVDE http://www.vw-club.rs/forum/index.php?board=16.0

Van mreže kosovic

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Maj 09, 2011, 11:14:02 posle podne »
niko nema ideju sta da trazim kao moguci kvar ????

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 09, 2011, 11:29:02 posle podne »
moze biti sonda, termodavac, lose podeseno paljenje, losi kablovi i svjecice.. i na kraju zadnja opcija neispravan komp. treba ti dobar autoelektricar drug.

Van mreže kosovic

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Maj 10, 2011, 02:08:50 pre podne »
ok, hvala na odgovoru... svecice verovatno nisu posto sam ih menjao prilikom prvog pojavljivanja simptoma, tada je majstor stelovao i paljenje... sutra idem da trazim autoelektricara da iskontrolise sondu i termodavac.... ako nije problem, gde se nalaze sonda i termodavac da lakse ukazem majstoru sta da trazi ...
« Poslednja izmena: Maj 10, 2011, 02:14:38 pre podne od strane kosovic »

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #5 poslato: Maj 10, 2011, 06:46:15 posle podne »
E ako ces majstoru da pokazujes gde se sta nalazi, pa onda ti je dobar majstor  lollol
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže kosovic

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 11, 2011, 12:25:27 pre podne »
E ako ces majstoru da pokazujes gde se sta nalazi, pa onda ti je dobar majstor  lollol

pa pomislih da mozda ima vise sondi :) pa da ukazem na pravu.... inace bio sa ovim kvarom kod 3-4 majstora tako da mi dodje da pocnem sam da menjam delove....