Autor Tema: Da li je moguce da se skloni sifra blokade/zastitna sifra  (Pročitano 10559 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jocke

• Gost
Da li je moguce da se skloni sifra blokade/zastitna sifra
« poslato: April 20, 2011, 04:05:16 posle podne »
Kupio sam telefon Nokia 5228 u Telenoru, ali stari mi je slucajno postavio sifru blokade koju je naravno zaboravio, a ni sam nije skontao jer ja telefon koristim na Nemackom. Da li postoji mogucnost da se nekako sazna sifra blokade/zastitna sifra ili nekako skloni, a mozda da se resetuje? Bez nosenja u servis... Hvala vam

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Toyota
Odg: Da li je moguce da se skloni sifra blokade/zastitna sifra
« Odgovor #1 poslato: April 20, 2011, 04:28:43 posle podne »
moze naravno preko pina ili puka zaboravio sam.. mozda ni to ne treba... samo reci jel to security code ili lock code ili koji je?
lollol

Jocke

• Gost
« Odgovor #2 poslato: April 20, 2011, 05:49:30 posle podne »
Ja msm da je lock code.... Ma onaj kad hoces da zakljucas tastaturu, tj da ti trazi sifru kad je odkljucavas  biggrin

Van mreže outlaw

• German Cult
  • Hero Member
  • diesel power
    • E-Frag
  • Auto: Golf MK3 2.0 16v
« Odgovor #3 poslato: April 20, 2011, 06:02:33 posle podne »
Ukoliko mozes da pridjes tastaturi, tj pozivu, kucaj *#7780#, to ce napraviti soft reset telefona, odnosno vratice fabricka podesavanja, a tebi ce ostati imenik, slike i podaci.
Ukoliko ne mozes da pridjes ni tastaturi, jedino ti preostaje da uradis hard reset sto ce ti obrisati sve iz telefona i sve ce ti biti kao da si uzeo nov telefon, znaci nemas nikoga u imeniku, nemas slike, ni muziku.
Hard reset na nokiji 5338 se radi na sledeci nacin:
- Ugasis telefon
- Stisnes i drzis sledece tastere : Taster za javljanje na poziv, taster za odbijanje poziva i taster kamere, na kraju stisnes i ON taster kao da hoces da upalis/ugasis telefon, sacekas dok se ne pojavi NOKIA logo.

I jedna napomena, pre hard reseta obavezno napuni bateriju do kraja i telefon drzi na punjacu za vreme reseta.
[MY MK3] :: [MY MK2]

A STA JE TO GTI? JEL TO JACE OD TDI?

Jocke

• Gost
« Odgovor #4 poslato: April 20, 2011, 06:06:07 posle podne »
Mogu ja prici tastaturi, nisam zakljucao telefon da ga ne mogu koristiti... Pokusao sam sa tim, ali izbaci mi "Sifra blokade" i da je unesem... Sad cu da prebacim sve na komp pa da pokusam to...

Jocke

• Gost
« Odgovor #5 poslato: April 20, 2011, 06:15:07 posle podne »
Evo, upravo sam resetovao telefon (skroz kako si mi i objasnio) ali sifra je ostala, znaci, kad hocu da blokiram telefon, ukucam 12345 al nece..... Jbg, onda cu odneti u servis.... Hvala na pomoci  ;)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #6 poslato: April 20, 2011, 06:16:27 posle podne »
Na starim je moglo da se resetuje online ako znash imei... tj ako si promenio 12345 u neshto drugo pa to drugo zaboravio... Mislim ja se secam da sam nekada sredio drugu 3330, i sebi 6230i... al je to bilo daaaaaavno... sad za ove nove, najverovatnije moze... samo googlaj nacices negde vec....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Jocke

• Gost
« Odgovor #7 poslato: April 20, 2011, 06:23:34 posle podne »
Znam to, nasao sam, kao upises IMEI i on ti da neki kod nzm ni ja, al nece na ovim novim telefonima.... Jbg..... Hvala svima u svakom slucaju beer