Autor Tema: LOŽ ULJE  (Pročitano 26375 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
Odg: LOŽ ULJE
« Odgovor #80 poslato: Mart 26, 2012, 10:36:09 posle podne »
Evo recimo, ja, nemam pojma koje je gorivo koje' boje, i s' obzirom da sipam na nekoj poštenoj Srpskoj pumpi kršteno gorivo, mogu ladno da mi sipaju lož i da mi ga prodaju kao ed (to i rade sigurno), i zaustavi me murija i testiraju mi kvalitet goriva...odkud ja znam sirovinski sastav te nafte koju su mi natočili, recimo i kakav sam ja prekršaj napravio time...?
Pa ne vozim ja cisternu jebo ga život, to mi stvarno ne logično i čudno da rade, prvi put čujem i ne verujem(ne vama koji pišete, nego prosto toj informaciji)... blink wacko
Земунчанин

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #81 poslato: Mart 26, 2012, 10:40:04 posle podne »
Ma ako ne po sastavu, po boji će da ga prepoznaju, za sad po Srbiji nisam čuo da su nekog cimali za lož, ali sa ovima na vlasti nikad nisi siguran.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže FMJ

• VW Početnik
  • Auto: putnički
« Odgovor #82 poslato: Mart 26, 2012, 10:49:31 posle podne »
A šta biva kad moram da sipam 10% benzina u neverovatno kvalitetni "D2" natočen na Jugopetrolu- Nis koji se stinuo pri temp +4C! Jel će i to da nađu? A oće li da kazne prodavca što sipa smeće od goriva, ili ne daj Bože "Proizvođača". Jel nose i menzure da provere pumpu na Autokomandi gde su mom prijatelju sipali u "fiću" 32 litra!!!! u rezervoar od 28L !?!?!?!

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
  • Auto: Seat Cordoba 1.9TDI
« Odgovor #83 poslato: Mart 26, 2012, 10:50:50 posle podne »
To onda jedino da uvek imaš u šteku neki račun od eurodizela ili dizela i mogu da te povuku lollol lollol

Van mreže FMJ

• VW Početnik
« Odgovor #84 poslato: Mart 26, 2012, 10:56:34 posle podne »
Prekršaj je da na pumpi sipaš lož-ulje u rezervoar dizel auta.
........ ali je pitanje da li postoji dakaz i za to. npr snimila te kamera policijska. Verovatno bi bio procesuiran kao džeparoš ( Limburga meseca kad se majmuni šišaju ) i strogo opomenut.

Van mreže FMJ

• VW Početnik
« Odgovor #85 poslato: Mart 26, 2012, 10:59:22 posle podne »
Izvinjavam se: po Dinkiću - račun si dužan da čuvaš do određene daljine od mesta naplate ( 200-300metara) jer je to zona hvatanja bez računa. Dalje je slobodna zona ---- LOVOSTAJ!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #86 poslato: Mart 26, 2012, 11:00:09 posle podne »
A šta biva kad moram da sipam 10% benzina u neverovatno kvalitetni "D2" natočen na Jugopetrolu- Nis koji se stinuo pri temp +4C! Jel će i to da nađu? A oće li da kazne prodavca što sipa smeće od goriva, ili ne daj Bože "Proizvođača". Jel nose i menzure da provere pumpu na Autokomandi gde su mom prijatelju sipali u "fiću" 32 litra!!!! u rezervoar od 28L !?!?!?!
bravo
niko nikad nije odgovarao za to
ne samo da nije odgovarao vec nikome na pamet nije palo da istraze zasto je 80% dizela stalo zimus na minusu, zasto se prodavala parafinska letnja nafta u zimskom periodu
mafija - nema druge reci za to.

a onaj ko stavi dinkica u zatvor ima da mu drzim sliku u stanu pored ikone
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže dule tdi

• Sr. Member
  • Auto: Golf 4 ALH, Passat b6 2.0
« Odgovor #87 poslato: Mart 26, 2012, 11:06:04 posle podne »
wele legendo

Van mreže FMJ

• VW Početnik
« Odgovor #88 poslato: Mart 26, 2012, 11:10:26 posle podne »
Jeste, da uvežbam pravljenje sveća iz filtera silne bi pare zgrnuo. Sećam se kao kroz maglu ... pre dvadesetak godina video sam "D1" na pumpi........
A aditivi protiv stinjavanja su neopevano g......o i prevara. Jedino benzin ili ko voli auto - petrolej.
...... i da ne bude ispod -15C!

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #89 poslato: Mart 27, 2012, 12:25:41 pre podne »
ljudi mom komsiji je zimus ledio euro dizel u audi a3 iako je imao uvek pun rezervoar , a meni lozak u golfu nijednom nije zaledio iako je uvek ispod pola rezervoar pun , pa ti sad vidi...:D

Van mreže pirke12

• Sr. Member
« Odgovor #90 poslato: Mart 27, 2012, 12:57:54 pre podne »
Koliko sam ja cuo , d2 i loz ulje su ista stvar samo je drugacije obojeno. Tako da ispitivanje po sastavu pada u vodu. Jedino mogu da te kazne na samoj pumpi ukoliko sipas direkt u rezervoar auta. U kante mozes bez problema.  I koliko sam shvatio razlika u ceni d2 i loz ulja je samo u akcizama , sto dovodi do toga da je d2 skuplji. Ranije se loz ulje farbalo direktno na pumpama (pojedinim) , pa rastoce d2 iz cisterne i jedno ofarbaju a jedno ne. Terajte na lozu i uzivajte tj stedite. Ili plin pa pun gas.

Mislim da je ovo tek pocetak , bice sve skuplje i sve gore. Pogledajte 'Pobešnjelog Maksa' nije ni njemu bilo lako da nadje benzin.   Ili naprimer ovako nesto Top Lista Nadrealista - Red za benzin
Golf 1 Cabriolet

Van mreže Cika Sima

• VW Početnik
« Odgovor #91 poslato: Mart 27, 2012, 01:39:30 pre podne »
Ja u Pezo 307 HDI, BMW 330d, i kombi VW t4 2003, vec nekoliko meseci sipam samo ZUTI lozak i dodajem aditiv, i nisam imao nikakvih problema. On potice iz EKO Helenic rafinerije u Makedoniji, i to je ustvari euro dizel bez motornih aditiva (info iz pouzdanih izvora).  Palio sam kombi i na -28. JEDINI U ULICI. Posle ceo komsiluk moli da upale na kablove  :).
Crveni je ustvari ofarbani NIS-ov ili Modricin D2, i to se sme sipati samo u stare dizele iz 80-tih, ili sa pocetka 90-tih.
U poslednje vreme se pojavio EURO DIZEL - lozak iz Slovenije koji je crvene boje, i od Nisovog se razlikuje po mirisu. Nisov smrdi na sumpor, dok ovaj drugi mirise na obican eurodizel.

Van mreže Garfield

• ~~LOW&SLOW BABY LOW&SLOW~~
  • Hero Member
  • Nije bitno sta radis bitno je sta vozis (VW)
  • Auto: Dacia Logan, Corrado G60
« Odgovor #92 poslato: Mart 27, 2012, 02:05:58 pre podne »
a da vi vise ne bi razbijali glavu kad je ovaj uspeo da vozi Benzinski V8 motor na d2 sto se vi brinete za vase dizele novije generacije?!
Moby Dick - Miris brzine (official teaser) 2011
izvinjavam se na ofovanju ali citam temu i nejasni ste mi samo potvrdjujete price jedni drugima i vrtite se u krug neka svako sipa sta misli da je najbolje pa dokle doguramo ;) pozdrav i bolje cirkajte pivo i uzivajte biggrin
gori sam ja saban sto ulazim u raspravu sta je slik guma a sta komercijalna, podero sam slikova koliko pola foruma zajedno nije putnickih

Van mreže Koki GT

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3 1.8 GT
« Odgovor #93 poslato: Mart 27, 2012, 10:39:09 pre podne »
Sofer autobusa sa 40 godina staza mi je rekao da u kanti od 20- 40 lit. sa lozakom stavim oljusteni krompir naboden na zicom i da ga ostavim jedan dan. Kaze da krompir ce da izvuci boju a nafta ce ostati zuta, jos nisam probao posto vozim benz, ali ako deluje bilo bi super.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #94 poslato: Mart 27, 2012, 10:45:19 pre podne »
Dajte ljudi ko će ovde da proverava koje gorivo sipamo, možda u inostranstvu da ali ovde nema šanse kada je lož ulje kod nas bolje nego evro dizel a po pravilu bi trebalo da je obrnuto. Sve što se prodaje na pumpama je legalno i ako hoću mogu u moj auto da sipam i vodu ko mi šta može bleh a i ovako je 10% vode u 1 l goriva biggrin Dobro da niste rekli kada te zaustavi policija, uzme da ti meri količinu goriva u rezervoaru i ako nemaš fiskalne račune od goriva tj. ako se ne poklapa stanje goriva u rezervoaru sa pređenom kilometražom i sa fiskalnim računima oduzimaju ti auto i zapale ga lollol  Moraćemo svi krenuti da vodimo auto knjigovodstvo lollol lollol lollol