Auto je kupljen prije mjesec dana.
Dakle, Passat Variant Comfortline, 2004-to godište, agregat 1.9TDI sa 96kw(131 ks) i 285Nm, uparen sa manuelnim mjenjačem sa 5 brzina.
Auto je uvezen iz Njemačke sa 211.000 km na satu (ima urednu servisnu knjigu). Odmah nakon kupovine detaljno je ispregledan kod majstora i ujedno urađen mali servis. Sipan je Motul Specific 5w40.
Pored osnovne opreme ima:
-grijače sjedišta,
-Radio Navigation System MCD,
-full FIS (veliki bord),
-tempomat,
-fabrički zatamnjena stakla.
U ovih mjesec dana već je preležao dvije bolesti.
Naime ulazila je voda i u autu se napravilo jezero ispred i iza vozačevog sjedišta. Problem je riješen čišćenjem odvodnih kanala i micanjem gume ispod akumulatora(našao na forumu DIY).
A drugi je, može se reći standardni problem na 1.9 motorima. Auto je ulazilo u LIMP mode. Bio na dijagnostiku, izbacilo grešku prepunjavanja turbine. Mehaničar provjerio vakuum crijeva, wastegate actuator i rekao da je 99% do elektro-magnetnog ventila. Skinuli moj, probali neki njegov stari, auto je normalno išao, vratili moj stari i sve normalno na moju sreću.

Jedino što mu fali, da bi bio po mom meraku, su maglenke, kožni T volan, i neke fabričke felme od 16 ili 17 inča.
Ne zamjerite, ako su slike loše, ovo su neki moji pokušaji obrađivanja slika u Lightroom-u.

Nervirao me rukohvat na vozačevoj strani(bio je sav izgreban), pa sam ga zamijenio novim.
Stari

Stari vs Novi

Na svom mjestu

Takođe kupljene i original gumene patosnice

Toliko za sada. Planova i želja je puno, a sredstava malo