Autor Tema: Mobile.de itd.  (Pročitano 16150 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan Prijovic

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b6 2.0 tdi
Odg: Mobile.de itd.
« Odgovor #20 poslato: April 28, 2010, 10:46:18 pre podne »
najbolje je ako nekoga imate tamo da zna dobro jezik pa da potrazi

kad bi ja otisao (koji nema veze sa nemackim) jedino bi pokusao pantomimom
da se objasnim, mada ne verujem da bilo uspeha
peta pun gas, i polako.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
« Odgovor #21 poslato: April 28, 2010, 10:49:56 pre podne »
biggrin
Kad je cale uzimao A3, zvao je prijatelja tamo da gleda po novinama, i cene nesto nize od ovih ovde, plus sto mora da se plati carina itd. Znaci skuplje  boodala
Tako da mi stvarno nije jasno kako ovi uvoze, odnosno kako im se isplati. Da li samo uzimaju lupana pa ih sredjuju...

Van mreže Dejan Prijovic

• Sr. Member
« Odgovor #22 poslato: April 28, 2010, 10:56:33 pre podne »
ima tu i lupanih i dobra kilometraza

recimo provereno znam da verona moto iz cacka ima svog limara, farbara i pranje koje radi dubinsko, pranje motora i sve moguce
kad ga usijaju brate mislis da u taj auto niko nije seo

a kad bi krenuo redovnom procedurom iz nemacke oslobodio bi se poreza od 19%
peta pun gas, i polako.

Van mreže sandokan

• Hero Member
  • Auto: golf 1
« Odgovor #23 poslato: April 28, 2010, 10:56:53 pre podne »
ja sam kupio punta 2004 godine preko mobila, i to dao 200e kaparu pre nego sto sam ga video, da ne bi bio prodat.
Inace i to je moglo da bude zajeb, jer ima dosta prevaranata na internetu, ali ja sam dobro prosao, isao sam do Frankfurta i sam preuzeo auto, koji je inace bio od vlasnika koji ga je preko te auto kuce prodavao '(neka baba) a auto je bio kao nov iznutra, zadnja sedista su bila bukvalno nova, auto je malo bio udaren u vrata(posto nije znala da se parkira)
Na mobilu uglavnom prodaju auto kuce, a ima i fizickih lica, naravno u trazenju moze da se izabere cije automobile gledati.

U sustini ni nemci nisu cvecke, znaju i oni da zajebu, ali nije to tako cest slucaj, jer mozes da ih tuzis, pa ce posle najebati.
Inace je 10-15dana sasvim dovoljno za trazenje, a po meni najbolje je u Berlinu traziti auto, posto ih tamo ima najvise. A i grad je babaroga za provod, to treba videti. Ja mogu da zavrsim sve sto se tice komunikacije i smestaja, imas hostela koliko hoces clap

Van mreže sandokan

• Hero Member
  • Auto: golf 1
« Odgovor #24 poslato: April 28, 2010, 10:58:01 pre podne »
ima tu i lupanih i dobra kilometraza

recimo provereno znam da verona moto iz cacka ima svog limara, farbara i pranje koje radi dubinsko, pranje motora i sve moguce
kad ga usijaju brate mislis da u taj auto niko nije seo

a kad bi krenuo redovnom procedurom iz nemacke oslobodio bi se poreza od 19%

ako kupujes od nekog fizickog lica, onda nema tih 19%  ;)

Van mreže Dejan Prijovic

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: April 28, 2010, 11:11:38 pre podne »
nisam siguran za fizicka lica
 misli1
peta pun gas, i polako.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #26 poslato: April 28, 2010, 03:05:19 posle podne »
biggrin
Kad je cale uzimao A3, zvao je prijatelja tamo da gleda po novinama, i cene nesto nize od ovih ovde, plus sto mora da se plati carina itd. Znaci skuplje  boodala
Tako da mi stvarno nije jasno kako ovi uvoze, odnosno kako im se isplati. Da li samo uzimaju lupana pa ih sredjuju...

pa moze da se naleti ali treba da se dobro potrudis,da budes strpljiv,da uvek pratis i da imas srece,a sto se tice ovih sto uvoze...pa oni sigurno da ne uzimaju kao za sebe,nego kola sa po min 300 000 i vise ,koja su lupana(posebno dizeli).cena za prava kola,je skoro kao i ovde.
« Poslednja izmena: April 28, 2010, 03:07:00 posle podne od strane micko »

Van mreže emojti

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Maj 17, 2010, 11:30:49 posle podne »
Ja malo duze uvozim automobile (oko 10 god) i to uglavnom sa mobile.de, u principu svi auti koje sam dovezao su bili takvi kakvi su i opisani na internetu bili s tim da u ponekim slucajevima kada sam posumnjao u ispravnost kilometraze uvek sam bio u pravu ali najbitnije od svega je da ima dobra slika unutrasnjosti i uglavnom se vidi ili na volanu ili na rucici menjaca da li je auto puno presao ili nije, sto se tice spoljasnjeg izgleda najbolje gledati na slikama razmake izmedju sastava (Hauba i krilo, krilo i vrata.....) jer se tu uglavnom vidi da li je auto radjen ili nije a sve to moze da se vidi preko slika.

Istina je da ima jako puno Turaka (i uopsteno istocnjaka) koji prodaju automobile ali kao i kod nas u zitu ima kukolja, zar ne? Ako auto ima servisnu knjizicu smatrajte da je auto sa pravom kilometrazom ali opet najbolje je ako je ikako moguce dobiti broj sasije od auta i otici kod nas u ovlasceni servis i pocastiti majstora da vam proveri za taj broj sasije kada su radjeni servisi jer uglavnom svi VW,Audi, Mercedes i BMW rade servise u ovlascenom servisu .

Sa mobile.de izbegavajte da kupujete od privatnog lica (ili ako nema broj telefona vec samo mail) jer su to uglavnom neke prevare, kao posaljete im nesto para za kaparu preko banke a kada dodjete nema ni auta ni para.

Sto se tice toga da sami sebi dovezete auto, i ta opcija vam je otvorena ali garantujem vam (iz licnog iskustva,drugu sam sve objasnio gde treba da ide , koje tablice da vadi, kuda da se vrati kuci i opet je spisko lovu bezveze)) da cete potrositi barem 200-300 eura vise nego da platite nekom da vam ga doveze, a da ne pricam koliko mozete ustedeti na carinjenju auta ako to radi neko ko je radio vec mali milion puta.

Nadam se da nisam udavio a ako nekom treba neka pomoc ili objasnjenje neka slobodne pita, na kraju zbog toga smo se okupili tu da se pomazemo. POzzzzz

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #28 poslato: Maj 18, 2010, 09:36:24 pre podne »
Moj deda ima prijatelja cistokrvnog Nemca - Heinz-a
Jesu se upoznali na Neretvi ili Kozari?  biggrin
elem, kupovina preko definitivno vise nije povoljnija.
Jedina dobra kupovina jeste ako imate nekog da zivi preko i zna da neko prodaje dobar auto. U Nemackoj nema greske. Ako je auto jeftin presao je boga oca. Cene su priblizne kao kod nas jer svi koji su preostali da uvoze kod nas jesu kupci na veliko i znaju fore. Prvo svi koji su se bavili uvozom pukli su kad je drzava pustila crnogorce da se preregistruju, smanjila porez i pustila slobodan uvoz. Prakticno svi koji su se bavili tada uvozom pukli su teske pare. Ovo danas sto je ostalo uglavnom kupuju na kolicinu i to kola sa akucija poste, policije, sluzbenjaka i sl. To su auta koja su zavrsila svoj radni vek prema planu amortizacije napolju. Ima toga i kod nas i ako se raspitate mozete naci povoljno kola od lokalnih (uglavnom stranih) firmi. Ko misli da je pametno kupiti ako kod nas. Isto tako uvoze se lupana auta i onda se ovde popravljaju zbog daleko jeftinije popravke, sto ja generalno nemam problem sa tim, ako auto nije tesko havarisan (pomeren) i ako se uradi lepo.
U casopisu SAT bio je lep clanak, mislim da imam negde taj primerak, svi troskovi i zakljucak je da nije velika usteda ako se kupuje napolju "na slepo", ali lako moze doci do zajeba.
Ja bi ti savetovao da pogledas i po Sloveniji. Lepo su ocuvana auta, ljudi razumeju srpski (a i mi uglavnom slovenski) i mozes da se dogovoris.
Evo ovaj je meni zapeo za oko 290 KS  driving
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3684423&show=1
Mislim da cak ima neko iz Ljubljane ovde na forumu ako bas zapne negde ili da ti javi ako natrci na neki povoljni GTI
npr i felne mozes povoljno da nadjes tamo ;)
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže gzthe

• Sr. Member
  • Auto: Golf4 1.8t
« Odgovor #29 poslato: Maj 18, 2010, 10:29:44 pre podne »
ovaj auto dok ga registrujes izadje te 18000  sve zajedno sa registracijom
volim corrado vise nego kevu i caleta