VW Klub

VW Caffe => OFF Topic => Temu započeo: Wele Januar 26, 2012, 02:59:52 posle podne

Naslov: AKS Šabancija
Poruka od: Wele Januar 26, 2012, 02:59:52 posle podne
Prodam ja svoj OBD BT adapter i kupac tražio AKSom da ga pošaljem sa otkupnom cenom. To mi je bilo prvi put AKSom jer sam do sada uvek koristio PostExpressa i nisam imao zamerki na rad. Prođe 15 dana ja i zaboravio da sam to poslao, srećom nisam bacio potvrdu o slanju. Danas rekoh daj da vidim šta se dešava sa tim. I tako počinje.
Okrećem sledeće brojeve 60minuta
015354332 (ovo je kao "pozivni centar" na kome je stalno zauzeto - dve devojke, a 15 linija  bonk)
015354996
015314003
011/2971086
064/8908866
064/8719922
064/8908855

Nakon sat vremena konačno dobijem nekoga (devojku koja mi govori da samo njih 2 rade na 15 linija), a ona me prosledi na drugi broj
0648023656
Oni me proslede na
0648719850
E oni su me prosledili na koleginicu koja "se bavi time"
0698023573
a ona me prosledila kod kurira koji "već neko vreme nosi novac za moj nalog"
0698719xxx
On kaže da nije imao moj broj iako zna adresu i prezime i radi po lokaciji Zemuna. Ne znam kako mu nije palo na pamet da dođe na adresu, pogleda na 988info.rs valjda je toliko pismen... ili nije?
U svakom slučaju AKS sad i nikad više.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Shomi Januar 26, 2012, 03:07:05 posle podne
Nisi prvi koji se zalio... Manje vishe trzishte preplavljeno kuriskim sluzbama pa sad moze da se bira...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Desmo Januar 26, 2012, 03:30:17 posle podne
Dosta zavisi od vozača, kod mene uvek dolazi isti momak i uvek je sve korektno.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: kadi Januar 26, 2012, 03:37:27 posle podne
ja imam pozitivna iskustva sa axom stvarno
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: DamirK Januar 26, 2012, 03:38:15 posle podne
Neozbiljni su skroz, imao sam iskustva jer su takodje neki insistirali na AKS, ne znam zbog cega, i isto tako... jurio sam se sa kurirom. Nazove me kad dodje ispred kuce i kaze izadji :) A ja ko zna gde sam.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Madison Januar 26, 2012, 03:53:52 posle podne
Aks-om sam samo primao posiljke, drugar je imao problema sa njima, neprofesionalni su skroz, vade se na neko ime... Ja saljem iskljucivo post expresom, ostave  priznanicu u sanducetu i podignem u bilo kojoj posti k'o covek bez provizije, a ovi iz aks-a naplacuju donosenje novca.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: kiza91 Januar 26, 2012, 04:00:08 posle podne
ja imam broj od vozaca i njega zovnem da dodje,ne zovem taj call centar...sto kaze desmo sve zavisi od vozaca...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: martini_u_kuci Januar 26, 2012, 04:03:24 posle podne
ja sam isto imo samo dobra iskustva sa AKS-om...jedino je nekad problem sto zovu da se izadje za par minuta...al uglavnom su ok...uslugu donosenja novca uvek savim na teret onog ko prima paket i placa...
tvoja je greska ako nisi ostavio broj telefona na priznanici...a ako jesi onda jbg, oni su slepci...al ne ocekujes valjda da ce lik da gugla po netu da nadje tvoj broj...u svakom slucaju mozes sa priznanicom da odes u centralu i da trazis lovu...
i ko sto kaze kiza, samo vozaca zovem...i uvek mi je isti vozac...

e sad postekspres je bolji zato sto robu donose skroz do vrata i nema provizije za donosenje love...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Wele Januar 26, 2012, 04:32:23 posle podne
Ja sam, kao korisnik koji prvi put koristi njihove usluge, ugostio coveka (kurira) kod sebe kuci i dao mu sve podatke koje je trazio. Otkud znam da mu treba broj telefona? Sto se tice te provizije dostave novca 2x sam mu rekao da ide na teret primaoca i sad kad je dosao opet mi trazi 60din da platim dostavu novca. Ok, sta on jebeno gleda ako ne vidi na nalogu za rad da ne treba da se plati dostava novca?
I to da se sad ja kumim sa vozacem ne pada mi napamet. Mi na poslu koristimo PostExpress i momci su sjajni. Ima ih 4. Zamisli sad ja zovem nekoga u 8 ujutro "BRATE GDE SI DA PREUZMES PAKET?" A covek spava kod babe na selu ili zimuje u Italiji? Za mene licno PE postar dodje pozvoni dostavi i ode. Sta ja imam da se interesujem za njegov telefon i slicno? Ja sam svoj deo kao musterija ispunio ocekujem i od njegove firme isto bez bespotrebnog intimiziranja.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: ShoneVW Januar 26, 2012, 05:31:02 posle podne
Isti problem sam imao sa AKS-om, poslao paket, za koga primalac placa otkupninu.  posle toga prodje 10 dana, kurira nigde nema da donese pare, i onda sledi okretanje 20 razlicitih brojeva, i svi preusmeravaju na neki drugi broj. Imao sam broj posiljke i onaj njihov papir, dosao sam do nekog broja telefona gde lik provera gde su pare i kaze da su kod kurira, zovem kurira i naravno on kaze kako nema nista za mene, i tek posle jedno nedelju dana stizu pare, i naravno 60 dinara za dostavu novca. Moje licno misljenje je da se kurir malo sluzi sa tima parama dok ne dodje plata, sta ce covek kriza svuda u svetu, pa mora da se snadje. bonk  preko postexpresa sam slao dosta puta i nikad problema nije bilo.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Fred Peric Januar 26, 2012, 05:39:59 posle podne
Sve što sam slao do sada bilo je post expresom, a kad mi je stizao paket AKSom, nije bilo nikog kući(treba radnim danom pre podne da sedim kući i čekam paket), pitam ga da ostavi komšiji ili da mi donese do posla(5 min. od kuće) on u problemu...ne može ništa od toga...Da dođem na Altinu po paket...Odem po podne,a tamo sto čudesa, sve u haosu, u magacinu, jedva su mi iskopali moju pošiljku...

@ShoneVW to dok čovek obrne par puta... coilleo2tj
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: vladairon Januar 26, 2012, 05:43:00 posle podne
Neozbiljni su skroz, imao sam iskustva jer su takodje neki insistirali na AKS, ne znam zbog cega, i isto tako... jurio sam se sa kurirom. Nazove me kad dodje ispred kuce i kaze izadji :) A ja ko zna gde sam.


Da,upravo to i ako nisi tu onda vrati paket u bazu pa se ti posle je*i!
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: DamirK Januar 26, 2012, 06:22:12 posle podne
Jos jedna stvar, nisam bio tu... i cujemo se da donese sutra, ali ne! On mora do vrati nazad za magacin, da zavedu, pa prekosutra da pokupi ponovo pa da mi donese :))
Toliko o njihovom sistemu.

Plus kad sam zvao da pokupe, kaze namaju nekoga u blizini tek sutra, izlazim napolje sedam u auto krecem na posao, pored kuze prolazi AKS :) otisao 10 kuca nize.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: killah Januar 26, 2012, 06:24:21 posle podne
Posalje mi letos shvexoman poklopce za felne a oni izgube posiljku...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: pokemoni Januar 26, 2012, 07:02:58 posle podne
U poslednjih 7 mesci presao sam na usluge postexpresa do tada sam uglavnom slao aks-om a saljem pakete skoro svakodnevno.Stvar koja me je odbila od dalje saradnje sa aks-om je to sto kada treba da ti donese otkupninu cekas u proseku od 5-10 dana i sto moras da molis kurira da dodje i da ca cekas skoro ceo dan i ne isporucuju u dosta slucajeva paket na vreme.Stvari koje su pozitivne kod njih su sto placaju nastalu stetu ako ti izgube deo u transportu ili ostete a i cene kurirskih usluga su jeftinije od drugih.Post expres odneses sam paket i zavrsio si ,pare ti donesu na kucnu adresu za tri dana i  sigurna isporuka.Stvar koja mi se kod njih ne svidja je ako ti izgube paket nikom nista ili se slomi u transportu ne vrse novcanu nadoknadu i skuplji su od drugih.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Boban Januar 26, 2012, 07:29:35 posle podne
I meni je bilo situacija da me zovu ispred kuce, a igrom slucaja cesto bude komsija koji me okrene pa kaze javi kad budes mogao pa da donesem ili se nadjemo gde ti odgovara.
U svakom slucaju nemam neka losa iskustva
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: ilija Januar 26, 2012, 07:41:27 posle podne
Oni ce opet tako biti nemarni i prema nekom drugom, ali sta da radis. Nemas u ovoj zemlji kome da se zalis, tvoja prava kao potrosaca su mala, tj potrosac i nema nikakva prava.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivan Januar 26, 2012, 09:04:25 posle podne
Posalje mi letos shvexoman poklopce za felne a oni izgube posiljku...

Tebi poklopce izgubili. Meni izgubili 4 alu felne. Kad sam zvao magacin covek ne zna gde su mi felne. Posle nedelju dana zovem i lik mi kaze da su mi nasli dve felne a da se dve jos traze.

Kod PE je dobro sto ostave priznanicu pa odes po paket u postu.
Sa PE sam imao prosle godine peh.
Naime, na Limundu sam nasao alternator od 65A. Istekne licitacija i ja pitam lika jel moze da mi posalje jos neku sliku osim onih sto je postavio na aukciji.
Kaze nema problema i posalje mi slike uvece oko 22h. Na slikama stoji vreme 21 i nesto + sto se vidi mrak napolju. Znaci da su slike taze. Covek mi rekao da salje iskljucivo PE.
Sutradan mi posalo poruku da mi je poslao paket i da stize sutra ujutru do 12h.
Ostavim ocu pare u slucaju da nisam kuci.
Otisao sam na posao, otac me zvao da mi kaze da je paket stigao.
Kad sam dosao i otvorio paket video sam da je regler polomljen i iskrivljen onaj dugacak sraf sto se na nju srafi pletenica za masu.
Pogledam i kutiju i vidi se da je cose ulubljeno.
Pitam lika o cemu se radi i on mi kaze da je paket ispusten tokom transporta i 'ladno mi posalje slike sa primopredaje paketa gde se vidi da je sve celo.
Nisam imao sta vise da mu kazem.
Zamenim regler i taj sraf i teraj dalje.

Ni jedni ni drugi nisu bas profesionalci do kraja. Kako se kome zalomi kurir.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Mily Januar 26, 2012, 09:11:02 posle podne
Ja imam jako losih iskustava sa njima....cekam ih citav dan za posiljku da posaljem ili se u opste nepojave,posle toga dve do cak tri nedelje cekam otkup...i tako te vtre sa telefonima,prebacuju sa jednog na drugi da zoves.....Vise sam rekao sa njima ni razglednice necu da saljem....Post expres je majka mara...dodju u roku 2 sata,postar ti donese za dva dana pare ili odes u postu i podignes,mirna glava....sa njima sam prezadovoljan i samo preko njih saljem
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: gedora Januar 26, 2012, 09:14:38 posle podne
ja isto saljem aks-om stalno ali je tacno da sve zavisi od postara koji ima svoj rejon. prosle godine sam popusio 40 eu za otkupninu nekih zvucnika jer "su se zagubile pare"
preselio sam servis pre 6-7 mjeseci,  ovog novog isto aks postara svaki put castim sa 150-200din
nikad bolje usluge!
 ako nisam tu .. brate nama problema navraticu ja kasnije ... i tako i bude.
jebes 200din, nek popije kafu negdje, i svima dobro
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: yawa Januar 26, 2012, 09:17:51 posle podne
ja sam imao lose iskustvo sa post....dobio ssam posiljku nazad a lik mi je lepo rekao da mu nesaljem post.. nego aksom..a ja bio uporan jer ostalo mi u navici..prvi paket slao post.. i platio postarinu za tamo i nazad boodala odose mi pare a trgovo nisamm uu al sam bio  angry2..od tada samo aks..vozac je ok lik iii..uvek me pita dali je lomljivo ii naznaci na kutiji
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: slavkodzek Januar 26, 2012, 10:25:31 posle podne
  Ako je i od AKSA mnogo je !!!!
Aukcija završena  kupac iz BUJANOVCA
Dogovorimo se,  sve ok čovek uplatio i ja pozovem AKS da odnese paket
"Izvinite ne vozimo za PREŠEVO I BUJANOVAC ..."
Pošaljem poštom ali kupac se ljuti kaže nije tačno voze....
Ne budem lenj pozovem Šabac  centralu..
Kaže neka šefica:
" VOZIMO NARAVNO..."
ispadoh budala
ponovo pozovem  dispečera u Požarevcu odakle nam dolazi kurir  i kažem šta mi je rečeno
on mrtav hladan :
"ONA NEMA POJMA  NE VOZIMO, A AKO KAŽE DA VOZIMO NEKA  ONA UZME I NEKA VOZI......"
na svu sreću zvao je i kupac i dobio isti odgovor
Ako je od Aksa  mnogo je brate
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Banchi Januar 26, 2012, 10:56:02 posle podne
Sve zavisi i od kurira i kod mene je sasvim OK i korektan lik, ali i Pe je super njih najviše i maltretiram.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Potaman Januar 26, 2012, 11:22:19 posle podne
Pazi svi su neozbiljni. Pocev od kurira pa do nekih u ispostavi ili kako vec.
Meni izgubili paket ovi iz post expressa, ponekad me zavrnu i donesu mi sutra dan ovi iz Aks-a, danas je trebao Bex da mi nesto doveze, kaze lik nije me nasao, ja zvao njihovo predstavnistvo , izvinjavaju se kazu ajd sutra. Jebu svi kako stignu. Kao da voze za dzabe. Majke mi.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: boba Januar 26, 2012, 11:53:38 posle podne
AKS svraca kod mene na pumpu skoro svaki dan....:D
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Rogi DOHC Januar 27, 2012, 12:53:36 pre podne
jebes 200din, nek popije kafu negdje, i svima dobro

i ja imao sto cuda i problema, zagube se stvari i pare" itd itd. al odkad pocastim nesto. to se trci i sve se lepo odradi. necu propasti za 150-200 sto kaze gedor da ne napisem +1
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Desmo Januar 27, 2012, 01:44:38 pre podne
Nije ni njima lako, vidim kad dodje kombijem uvek je u žurbi, kombi usijan, mušice po staklu... pitam ga " Gaziš ovaj kombi dobro, ide 150?"  Kaže on ide i više =)

Mogu misliti kako su sluđeni onda kad nose pakete po Beogradu, kad su u Vršcu prezauzeti.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Peca_Nis Januar 27, 2012, 01:44:50 pre podne
Sa AKS-om nikad nisam imao problema, jer su ovde u Nisu korektni, ali sam imao sa City Expressom, isti problem kao Wele
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: dag81 Januar 27, 2012, 06:46:52 posle podne
Ja u poslednje vreme radim sa AKSom. Sto se mene tice zadovoljan sam, posiljke mi stizu od 8.30-9.30h sto mi je bitno. Ovi kuriri sto rade moj reon su normalni i korektni, sad su se nesto menjali pa je treci dosao, ali normalan decko.
Za Beograd sam cuo da dosta ljudi imaju losa iskustva sa AKSom, jbg sta da vam kazem vasi ljudi. xa xa

Sto se tice otkupa, kad god sam slao sa otkupom za BGD pare mi donesu tek posle 7 dana. Evo sad opet cekam pare. Kad saljem u bilo koje drugo mesto posle 3 dana od datuma posiljke, znaci minimalno cekanje. 50din mi uzmu za otkup sto mi donesu pare na prag, sto nije puno po meni. Bio iznos 500din ili 15000din 50din je provizija.

Vidim da nekima odgovara Post Express, a mene npr. zivcira jer ne smeju valjda da zovu sa sluzbenih telefona kad isporucuju paket. I sad ja kad nisam kuci, on ostavi ceduljicu pa posle treba da jurim po posti posle 18h da preuzmem paket. Glupost, a i najskuplji su sa uslugom. Zato sam i prestao da radim sa njima, iako sam imao ugovor. Nekom to odgovara, meni ne, meni je lpse kad me nazove, pita da li sam tu ako jesam dodje, ako nisam navrati kasnije i opet nazove.

Inace radim sa AKSom preko godinu dana, i imao sam jednu izgubljenu posiljku. Sreca vrednost mala, 1200din, rekli su da napisem reklamacioni list. E ja sam tu bio lenj, a plus sam slao nesto privatno caletu a napisao da mi trosak posiljke ide preko racuna, pa nisam hteo da se cimam,  i da mi uplacuju tu sumu na racun a i da komplikujem sebi zivot pa sam se oprostio od 1200din. Bio sam tad u jako velikoj guzvi sa poslom pa nisam osetio tih 1200din, jbg znate i sami kad se ima ne gleda se na te sitnije iznose, a nekad je i 100din puno.

City Express mi se isto ne svidja, jer je skup a i kurir bar kod mene je neka hladovina pa cekam posiljku ceo dan. Ne znam da li zovu, jer sam uvek ja zvao kad ce doci. A i svaki put mi stignu gumu prljave od njih kao da su ih kotrljali iz drugog grada. A vozi Dobla, pa sad vi zamislite kad ne moze za 6h da razdeli 30ak posiljki koliko mu stane predpostavljam.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Jul 02, 2012, 11:34:50 pre podne
evo ja upravo posla 4 felne aksom .. postarina izasla 1200 din .. tako da okvirno znate cenu ..

inace sve pohvale za aks .. sve uredno na vreme .. malo su se uozbiljili ..

ali imam jednu primedbu .. na kurira .. majmunu poispadale felne po kombiju .. znaci poludeo sam .. sva sreca pa sam ih lepo zastitio sa svih strana ..
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: kadi Jul 02, 2012, 12:05:45 posle podne
 u np su ljudi iz aksa bas ok,bg aksovci us najgori u srbiji,sto kaze jedan ovde ,kad tamo posaljem robu ,po deset dana cekam pare,a inace za 2,3 dana,i najjeftiniji su,poslati felne sa postexpresom koji ti ih meri ima da izadje postarina 5o evra boodala,sa aksom 10 evrica
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Jul 02, 2012, 12:13:45 posle podne
ma ok su .. i samo sa njim radim .. ali majmun glupi je smotan do bola ..

i onaj disvaginaR sto se javlja po telefonima je sasvim ljubazan .. nije kao pre .. ali opet su indijanci

mislim da sto je veca suma to se vise ceka ...

ja sam jednom za 8000 din cekao mesec dana  bicedobro
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: golfo Jul 02, 2012, 11:59:24 posle podne
I meni isto su ok,prosle godine mi je lik preko njih poslao krov sa siberom od golfa mk3,i sve je stiglo bez ikakvog problema u dogovoreno vreme i po dogovorenoj ceni,e sad mozda je to zato sto sam se direktno cuo sa vozacem oko mesta isporuke i svega ostalog.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: djokicsale Jul 03, 2012, 12:44:15 pre podne
aksom je bolje od postekspresa kad se šalje skuplji predmet na otkup, tj. pouzećem, jer je uvek 50 dinara povrat novca do 200e.  A dok u postekspresu naplate poštarinu, pa onda obračunavaju i proviziju na vrednost otkupa pa izađe skuplja dara nego mera. Preko postespresa se šalje samo nešto manje vrednosti.  A aks nije toliko jeftin klasika, vidim da bex kurirska ima 20-tak dinara jeftinije cene, ali u principu svi su isti qr sa cenama.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Jul 03, 2012, 12:49:33 pre podne
a meni kurir iz aksa trazi 100 kinte  lollol lollol
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: djokicsale Jul 03, 2012, 12:51:44 pre podne
možda su povećali cene, ne znam nisam ni obraćao pažnju u poslednje vreme.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivke Jul 03, 2012, 01:43:45 pre podne
blago vama kad mozete da birate, kod mene ima samo postexpress i to je to, kome se svidja ok, kome ne moze i licno preuzimanje stvari :)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: bojaN^ Jul 03, 2012, 02:11:32 pre podne
Sve najgore o AKS-u. Zivim u Sapcu i to tvrdim da su jadni i cemerni,pocev od kurira,do neljubaznih operatera.... GAMAD. Poslao sam lanac coveku u Kragujevac,15 000 otkupnina,posle 20 dana sam dobio pare a zvao i potrosio 1 000  din kredita. Uuu jesam im se nacestitao mile majke :S. PE je za mene jos uvek najbolji...imam da biram dosta kurira ali PE za sada ne izdaje...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: milan_b mk1 Jul 03, 2012, 07:34:02 posle podne
sve to zavisi od kurira , na otkupninu ne saljem jedino ako kupujem onda placam kuriru  , cekao sam pare i preko 10 dana , prosli kurir koji je radio u jerkovicu je bio jos prosle godine za otkaz , sada radi neki novi decko stvarno je ok , ne mrzi ga nista ni da digne tesko ni nista , castis 200 kinti ako je nesto ozbiljno za slanje i milina , jedino sto me nervira kod aksa je to sto oni kao zovu prvo na mob ako se slucajno ne javis iz prvoga pravac magacin po paket , e u tom slucaju smatram da postarina treba da bude -50% , jer kao prvo nije ni dolazio kuci da isporuci mogao je da zove i iz magacina .... generalno ja sam zadovoljan sada sa aks-om
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Wele Jul 03, 2012, 07:37:15 posle podne
Ovaj stoske je legenda. Aks se uozbiljio i samo bacaju felne po kombiju inace su ok. PA STA RADE KAD SU NEOZBILJNI????
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: nikgt Jul 03, 2012, 07:58:49 posle podne
Sa aksom imam negativna iskustva, mora da ih molis da dodju, pa pare kasne, neozbiljnost... Sad samo sa BEX-om, momci su korektni...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: nveselinovic16v Jul 03, 2012, 08:51:27 posle podne
daily express je babo
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Jul 04, 2012, 12:49:10 pre podne
@wele - pa pre nisam mogo da posaljem paket preko njih nedelju dana .. zovem prvi dan niko se ne javlja , zovem drug dan javi se lik i kaze mi od 1 do 5 dolazi kurir .. prodje 5 on ga nema .. zovem treci dan niko se ne javlja .. zovem cetvrti dan niko se ne javlja .. cetvrtog dana dolazi kurir u 5 min do 17h i kaze mi da je njegovo radno vreme isteklo .. sutra dan tj peti dan zovem i opet se niko ne javlja .. zove me kuriir oko 12h da izadjem ispred kuce da pokupi paket  boodala

a pare sam cekao i po mesec dana  boodala
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: limeni868 Jul 07, 2012, 07:50:52 posle podne
koliko kosta da na primer posaljem felne 15 sa gumama, od  Beograda do Subotice?????
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: djokicsale Jul 07, 2012, 08:24:12 posle podne
svejedno odakle dokle, mislim da će najmanje 1000 din da te izađe, ali ne bi trebalo više od 1500.....
http://www.aks-sabac.com/cenovnik.html (http://www.aks-sabac.com/cenovnik.html)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: limeni868 Jul 07, 2012, 08:43:18 posle podne
ok.a znas koliku su felne teske???????
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivan Jul 07, 2012, 08:44:41 posle podne
Prosle godine sam platio 1200 RSD za 4 alu felne 14-ice. Bez guma. Preko AKS-a.

14-ice imaju oko 10kg.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Jul 08, 2012, 02:18:51 pre podne
15ice alu .. 4 komada .. postarina +pdv  1460 dinara
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: limeni868 Jul 08, 2012, 10:00:42 pre podne
ok. biggrin hvala vam puno
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Januar 09, 2013, 05:57:02 posle podne
opet lose iskustvo sa aksom  batine

4.1.2013 poslat paket sve uredno .. jedva se nakanio kurir da dodje ..
8.1.2013 decku nije stigo paket .. zovem operatera ali oni nemaju pojma .. objasnim mu sta saljem i gde .. i onda mi operater kaze da imaju taj paket koji sam poslao .. ali da su izgubili nalog za utovar i da paket stoji u magacinu .. i da moram da dodjem sa licnom kartom

9.1.2013 odlazim u aks licno i personalno .. uz licnu kartu i indetifikaciju mog paketa sastavljamo novi nalog ..

tako da sam drugim kurirskim sluzbama mogo da prebacim 30 paketa dok se ovaj aks smiluje da odradi nesto kako treba ...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: RUS Januar 09, 2013, 06:00:18 posle podne
Ja radim sa BEX-om i nemam tih problema.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Lepi Januar 09, 2013, 06:03:45 posle podne
Nevalja AkS nista. Bar je moje iskustvno takvo. Najskuplji su a uopste nerade kako treba. Jedno prilikom je nesto stiglo i nikog nije bilo kod kuce. Covek koji je doneo poznao je i reko da dodjem "tu i tu". Istog dana odem (inace 10-15km od Nisa) da bi mi rekli da neznaju gde je paket i da ce mi ga doneti za koj dan...

Sto Boban kaze Bex je super a i sa Post Expresom nisam imao problema.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Januar 09, 2013, 06:11:50 posle podne
ma u aksu poznajem pola ljudi .. zato saljem sa njima .. danas sam im reko da su stoke i da vise ne poslujemo

sa bex-om sam isto slao .. i stizale mi posiljke .. nikad problem nije bio .. fiskalni racun .. sve regularno .. sve izmereno i zapakovano .. dok ovi sljapce nemaju pojma
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: kruska Januar 09, 2013, 06:45:57 posle podne
meni je kurir iz aksa rekao, kad sam mu se pozalio sto kasne pare, bolje ti je beksom da saljes jer su bolji i jeftiniji od nas i pare ti odma stignu.. i to nije bilo ironcino,najiskrenije je to rekao.. I ja sam imao problem kad mi je potaman poslao distancere, vratio sam ih posto mi nisu odgovarali i paket mu nije stigao, jednostavno se zagubio... a ja kreten ko po navici bacio onu potvrdu sa brojem...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: cDa Januar 09, 2013, 07:45:19 posle podne
Ja saljem aks-om samo kada je otkup u eurima, mislim da oni jedini nose eure.. a opste su poznati po bahatosti i po losem postupanju sa robom.. sve treba upakovati dobro.. cuo sam da bacakaju pakete prilikom pretovara, iako napises lomljivo
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: goran-ub Januar 09, 2013, 07:54:06 posle podne
tacno tako jedini rade otkup u eurima,ali da su bahati jesu i to dosta,ja sam skoro najebao sa njima,sjebali mi paket i ako je na pet mesta pisalo lomljivo,izlomili su mi zvucnike i nikom nista
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Radomir89 Januar 09, 2013, 08:06:56 posle podne
daily express je babo
+1
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivan Januar 09, 2013, 09:22:54 posle podne
Meni je AKS pre dve godine zagubio 4 aluminijumske felne.
Od tad sam mozda samo par puta slao preko njih jer je kupac tako hteo.
Kad saljem po svom izboru onda je to uvek Post Express.
Posta mi je na 5 minuta od kuce.
Lepo odnesem, posaljem i pare mi donose na kucnu adresu.
Ako nema nikog kuci ostave ono kartonce i odem i preuzmem.
Ove iz AKS-a moram da jurim po gradu da uzmem pare a i sve cesce i paket.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Lepi Januar 09, 2013, 09:26:19 posle podne
 lollol
4 felne

Hahahahaha  lollol
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Artur Januar 09, 2013, 09:30:37 posle podne
I BEX radi otkup u evrima, pohvala iz licnog iskustva :rolleyes:
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Nosfaratu Januar 09, 2013, 09:41:42 posle podne
I ja se mogu pridruziti kritikam na racun AKSA.
Jednom otkup 25e i primalac placa postarinu, a oni uzmu coveku 1000din(nije preuzimao licno vec neko od kolega). Zove i kaze javi sta su ti doneli, pa da ti uplatim ostatak. I taman sam bio spreman da od njih trazim naknadu i onda dobro i meni i kupcu, al vratio se kurir kod njega da uzme pare, a ovaj ga poznavao pa nije pravio problem.
Vise puta nisu dosli, a ja vec obecao ljudima da saljem taj dan.
I jos sitnica.
Bex koristio jednom i postarina bila 440, a za isto to u PostEx 300. I odmah su vratili posiljku nazad,jer decko nije bio tu. Odjurio do magacina da uzme,al otisli pre kraja radnog vremena.  Ali ako rade sa evrima,rado cu koristiti njih umesto AKSA.
Za manje posiljke,pogotovu kada nema otkupa PostEx je tata mata! :)

I ima li koja sluzba da cuva posiljke dan,dva u magacinu ako primaoca nema ili svi vracaju odmah?!
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivan Januar 09, 2013, 09:43:51 posle podne
Post Express cuva 5 dana.
bar tako pise na onom kartoncetu.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: shvexoman Januar 09, 2013, 10:04:31 posle podne
po zakonu svi moraju da cuvaju bar 2 dana. Ja recimo nemam problem sa Aksom a salem svaki dan, doduse nekad kasne pare al osim toga uglavnom sve OK. Jako je bitno kakav je kurir koji prezima robu, ja sam sa ovim sto radi moj reon cak postao jako dobar prijatelj tako da mogu da posaljem i u 16h popodne a kad mi frka mogu da ga iscimam i u 10 ujutru da mi donese robu. U vecim gradovima je problem sto se stalno menjaju kuriri i svi rade preko qrca jer ne stizu da zavrse na vreme pa otud i problemi.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Southwind Januar 09, 2013, 10:32:21 posle podne
opet lose iskustvo sa aksom  batine

4.1.2013 poslat paket sve uredno .. jedva se nakanio kurir da dodje ..
8.1.2013 decku nije stigo paket .. zovem operatera ali oni nemaju pojma .. objasnim mu sta saljem i gde .. i onda mi operater kaze da imaju taj paket koji sam poslao .. ali da su izgubili nalog za utovar i da paket stoji u magacinu .. i da moram da dodjem sa licnom kartom

9.1.2013 odlazim u aks licno i personalno .. uz licnu kartu i indetifikaciju mog paketa sastavljamo novi nalog ..

tako da sam drugim kurirskim sluzbama mogo da prebacim 30 paketa dok se ovaj aks smiluje da odradi nesto kako treba ...

Ici cemo zajedno da im demoliramo prostorije ako mi izgube paket, nije mi frka da skoknem do nisa  lollol

Imao sam ja sa njima nekoliko dobrih i jedno lose iskustvo. Lose je bilo kad sam kupovao gumu za motor.
Nazvao me kurir i kaze umoran je i nema vremena da mi donese danas gumu, donece je sutra blink
Posto sam sutradan putovao, rekao sam mu da je uopste ne donosi...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Pele Januar 09, 2013, 10:39:44 posle podne
Meni su zimske felne stigle iz Nisa i kasnio je jedan dan.... e sad da li su i kada dosle pare ovom sto mi je prodao to stvarno ne znam
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Madison Januar 09, 2013, 11:42:36 posle podne
Da kazem iskreno, aks-om sam uglavnom samo primao pakete i uvek je stizalo na vreme. Moj drugar je medjutim imao lose iskustvo, razbili su mu staklo iako je extra upakovao i svuda napisao "lomljivo" i jednom su mu zagubili farove, mesec dana ih je jurio... Tako da aks-om saljem samo ako primalac insistira. Mislim da su i napucali cene, skoro mi je stigao paket velicine 2 kutije za cigare, tezak 300g i cena je bila 300 din...

Post express-om najcesce saljem i do sada apsolutno nikakvih problema nisam imao. Cuo sam iz tudjih iskustava samo da ponekad kasne sa novcem, ali da nesto izgube, slome i sl. nikad. Slao sam/primao sigurno 10 puta.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: rose1304 Januar 09, 2013, 11:48:01 posle podne
ljudi,
daily expressom mi stigle 4 alu felne iz bujanovca za loznicu za 1160 din,
sta da vam kazem,ljudi tacni,i pazljivi sa robom.nikad ni jedan problem sa njima za razliku od drugih
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Silbas Januar 09, 2013, 11:57:08 posle podne
4 alu felne 14ke,poslao mi momak BEX-om,stigle u roku,postarina 680 dinara. Za AKS necu da razgovaram,imao sam dobrog momka koji je vozio ovaj reon,od kad se promenio vise ne radim sa njima. Samo BEX. Sve preporuke za BEX..
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Neo014 Januar 10, 2013, 01:27:16 pre podne
Aks su bre sabani najgori! Imam vise losih iskustava sa njim,tacnije 3,kada sam se treci put opekao vise ne saljem preko njih. Poslednji put mi matori iz Valjeva posalje paket sa novim mobilnim telom i karticom,idiot koji je radio Krusevacku ne zna da se moj ulaz ne nalazi direktno na Krusevackoj vec iz ulice pored.Imao je pogresan br mob-a pa sam morao da idem na dno Visnjicke,bogu iza tregera po telefon! Ko god da ih hvali nije tacan kao i oni! To ti dodje kao da odes kod vulkanizera a on ne zna da skine gumu sa felne,budalastina. Sada i da mi dzabe voze ne bi im dao paket.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Januar 10, 2013, 01:33:29 pre podne
i ja vise nikad ..  jednom sam ih cekao mesec dana za jednu povecu sumu novca .. zvao oni se ne javljaju .. zvao sa tudjeg broja i cim kazem ko sam odma cujem vozic tu tu .. tu tu .. tako da su gejevi najveci  ,..

evo javno se izvinjavam clanu Southwind .. zato sto sam pavijan pa saljem aksom
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Southwind Januar 10, 2013, 10:05:38 pre podne
Nema potrebe da se izvinjavas, pa nisi ti kriv ;)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Giche Januar 10, 2013, 01:50:27 posle podne
ja imam primedbe na aks i na bex...aksom sam coveku poslao paket i onda podigao i ja sutradan zovem da vidim kada ce lova da bude i oni mi kazu kako je paket jos uvek kod njih i da nije poslat ja zovem coveka i pitam ga da li je on dobio moj paket i kaze da jeste,zvao je i on posle aks cak je hteo i licno da ide kod njih ali smo se dogovorili da se saceka par dana da vidimo sta ce da bude i cekao sam jace od 7 dana za pare...sto se tice bex-a odvalio me kada sam preuzimao robu evro mi racunao 118 kada je bio 113 i naplatio mi je vise nego sto treba  prevoz....
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Nosfaratu Januar 10, 2013, 02:33:30 posle podne
Kako ti je racunao evro? Zar oni ne donose pare koje dobiju? Dakle ako se dogovoris sa covekom 100 on njima plati 100 i ti u evrima dobijas, nema sta da se menja?
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Giche Januar 10, 2013, 02:36:47 posle podne
ja sam podizao paket,nisam imao evre pa mi je zato kao racunao evro vise...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Nosfaratu Januar 10, 2013, 03:00:25 posle podne
I garantujem da je sebi tu uzeo baksisa, zavisi koliki je iznos! :)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Madison Januar 10, 2013, 03:27:48 posle podne
Epa jbg sad, to je malo i tvoja krivica, nisu oni menjacnica, naravno da ce ti racunati los kurs. A da se ne lazemo, kad je u menjacnici razlika kupovni/prodajni 2 din, u banci je ponekad 6 i vise. ;)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: steva Januar 10, 2013, 10:09:57 posle podne
letos sam se navukao na kupovinu autica preko limunda, tako da su mi skoro svaki dan stizali paketici biggrin

u pocetku mi je bilo svejedno, dok me nije kurir iz aksa zvao na mob i kaze ae se nadjemo na centru banovaca mrzi me da se zavlacim po sporednim ulicama.... od tad sam insistirao na post expresu i sve je bilo full....
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Nosfaratu Januar 15, 2013, 01:02:35 posle podne
Evo ako je dozvoljeno, postavicu cenovnike AKS-a, Bex-a i PostEx (mozemo i ostale ubaciti), pa da na jednom mestu mozemo porediti cene.

(http://imageshack.us/scaled/thumb/542/cenovnikaks1.png) (http://imageshack.us/photo/my-images/542/cenovnikaks1.png/)
(http://imageshack.us/scaled/thumb/189/cenovnikaks2.png) (http://imageshack.us/photo/my-images/189/cenovnikaks2.png/)
(http://imageshack.us/scaled/thumb/593/cenovnikpostex.png) (http://imageshack.us/photo/my-images/593/cenovnikpostex.png/)

http://www.bex.rs/balkan/bex_cenovnik.pdf (http://www.bex.rs/balkan/bex_cenovnik.pdf)
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Gaginh0 Januar 17, 2013, 11:33:45 posle podne
Znam zasto imate problema sa AKS-om, ali ja sam ga prilagodio sebi :) Kad saljem nesto njihova poslovnica-magacin mi je uvek usput kad krenem prema centru grada, a minimum jednom dnevno prodjem tu, odmah im kazem da cu ja doci po pare (da ih nebi cekao 15 dana) i pitam kad da dodjem. Oni mi kazu "bice u cetvrtak", ja uvek dodjem dan kasnije i pare su uvek bile tu, tako da nemam trenutno nista protiv njih.

PE me smara zato sto 2 puta treba da diktiram i urinokulturu onog kome saljem, a ako odem u postu obicno rade babe za koje nemam vremena...

Druge kurire nisam ni koristio...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Gaginh0 Januar 23, 2013, 09:15:51 posle podne
Urekao sam! Poslao sam paket i decku nije stizalo 5-6 dana i vrate mi paket sa naznakom da nije tacna adresa i da se primalac ne javlja na telefon, ja kontaktiram decka, kaze da je to ta adresa sto sam naveo i da ga niko nije zvao... Jos naplatili 240din sto su vratili paket, nisam ja bio kuci, mama preuzela -.-

Joooj samo da me ne mrzi da diktiram dva puta i da cekam da se smisle da dodji zvao bih PostExpress...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske Januar 24, 2013, 01:57:52 pre podne
 lollol  za sve postoji prvi put .. prelistaj temu i videces da sam ja sa njima bio prezadovoljan .. ali cim su prvi put nesto zasrali , sledeci put je bilo sve gore i gore
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Wele Februar 12, 2013, 12:30:03 posle podne
Pre par dana stigne mi neki paket koji nisam bio u mogucnosti da preuzmem jer sam bio na poslu. Kaze BEXov kurir dodji u Visnjicku 130 posle 16h. Posto mi je to blizu posla odem ja tamo, a ono ... tragedija. Taj njihov magacin lici na koncetracioni logor. Kao neko post apokalipticno okruzenje iz Cernobila. Neki napusteni hangarski prostor sa 6 kv metara kancelarije i neki omanji kavez gde drze valjda vredniju robu. Ostala roba razbacana po podu koji je prljav i masan od motornog ulja. Bilo me sramota da vadim telefon i slikam.
Njihova vozila svako izlupano i strokavo. Naravno da moj kurir kasni po principu "za 15minuta sam tu" u vise navrata dok se nije skupilo citavih sat vremena mog druzenja sa vozacima koji se razduzuju. Bilo jos par ljudi koji su preuzimali paket i morali su da slusaju recnik kurira na kojim bi im i taksisti pozavideli.
U sustini, kao i sve ostalo na ovom svetu, konkurencija snizava cenu usluga, a time se snizava i kvalitet usluge, tako da se dolazi do ovakvih situacija, a ici ce to jos gore sa smanjenjem troskova.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Ivan Februar 12, 2013, 03:41:25 posle podne
Meni je pre mesec dana BEX-om stigao branik.
Kurir zvao, ja bio na poslu, nisam mogao da preuzmem paket.
Kaze on meni gde da odem.
Odem ja posle posla i imam sta da vidim.
Identcan magacin kao sto je Wele opisao.
Magacin i kancelarija zajedno 20 kvadrata.
15 minuta su trazili 140 dinara da mi vrate kusur.
Na kraju mi dali po 10 i 20 dinara.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: steva Februar 12, 2013, 09:13:25 posle podne
zaboravio sam na ovu temu... posalje mi decko radio iz valjeva city expresom... posle 4 dana zvoni mob, ja na poslu i kazem moji su kuci slobodno idi, kaze lik meni jao ja sam mislio da se nadjemo negde nmg ja da udjem sa kombijem kod tebe u ulicu hahaha

no ne bitno! ostavi on to kod mene kuci ali kad sam dosao cena usluge 440 dinara biggrin
do sad sam za takav paket placao 200...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Nosfaratu Februar 13, 2013, 10:31:40 pre podne
Isto je i kod AKS-a u Kraljevu. Kao da je bacena atomska bomba!  biggrin Slikacu kada budem u prolazu. Nekih 30ak metara dvorista dok se dodje do magacina je kao svinjac. Ribarske cizme su potrebne da se dodje do magacina! :D
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Lepi April 05, 2013, 05:37:22 posle podne
Da iskoristim ovu temu da pitam nesto. Trebao bih da uzmem dva prednja sedista od mk3 pa me interesuje sta je sa slanjem tu. jel rade to ovi iz Aksa? Bexa?
Nisam pametan sta da radim. Decko mi kaze sad da moze samo preko DHL-a i to postarina 2100 a nikako mi se ne isplati tako.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Fred Peric April 05, 2013, 06:12:45 posle podne
Па за седишта ће ти толико од прилике наплатити свака курирска служба.....
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Lepi April 05, 2013, 06:16:33 posle podne
Auuu boodala boodala


Nema nista od toga onda. Banda. Ona nisu teska samo glomazna. Hvala dr. Frede
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Fred Peric April 05, 2013, 06:21:58 posle podne
ахаха, нема на чему, нису банда, али нису ни црвени крст...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Stoske April 06, 2013, 02:30:20 pre podne
 lollol lollol  lepi postarina od 2100 din je dzabaleska za enterijer ..
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: MACNE_GTI April 06, 2013, 02:57:07 pre podne
ma kakvih 2100...ja sam uzeo moje kadice i postarina bila oko 1000 kinti...preko AKS-a..
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: cDa April 06, 2013, 11:22:34 pre podne
za felne sam platio postrinu 1190din, za patosnice 490, preko aks
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: MateiNho April 06, 2013, 12:12:57 posle podne
AKS je jednostavno sugav!

Nikada nemaju da vrate kusur.

Sto se tice postarine za enterijer, zavisi iz kog mesta salje covek, verovatno.
Meni je bila postarina oko 2,000-3,000RSD. Od NP do BG.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Madison April 06, 2013, 12:34:33 posle podne
Ja sam slao preko Post express-a sedista. Oba prednja, teska kao tucak, 1200 je bila postarina i to samo zato sto ih je racunao kao 2 paketa. 2100 je suluda cena za samo 2 prednja sedista.
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: MACNE_GTI April 06, 2013, 02:56:38 posle podne
To da...sedista se umotaju kao da budu jedan paket inace je moguce da bude 20e postarina...
Naslov: Odg: AKS Šabancija
Poruka od: Gandra April 07, 2013, 07:42:49 posle podne
Ja sam radio u AKS-u par dana i pobegao.   biggrin Beogradski magacin im je u zgradi precizne mehanike, preko puta Vera ul. Vojislava Ilica. A drugi je negde na novosadskom auto putu. Tih par dana dok sam ja radio svako jutro je dolazili par ljudi da se zali ili trazi pakete koji su misteriozno nestali.
Firma AKS skuplja pakete po celoj Srbiji, a zatim salje u njihov centralni magacin u Sapcu (kraj Save  biggrin) pa kada se razvrstaju idu ka ispostavama po Srbiji, i tu je ta muka gde se gube paketi... mislim da tako funkcionisu i ostale kurirske sluzbe. Po mom misljenju je najbolji post ekspres jel imaju najvecu infrastrukturu.