Još uvek nisam jedan jedini telefon uzeo na ugovor. Uslovi u Srbiji su za mene loši. Sta god da me je zanimalo, kod nasish operatera je bilo preskupo, i dosta skuplje nego da čovek izvadi kesh. 10 godina sam na postpaidu, stalni korisnik bez sporova, i ne mogu da shvatim da su za takve ljude i 'nove' korisnike isti uslovi...
Tako da kad rešim da pazarim novi telefon, pratim oglase i kupujem nove ne koriscene koji su dobijeni na ugovor.
Granica za takav fona mi je u razmaku 150-200 eura, uzevši činjenicu da menjam telefon u proseku na 3-4 godine nije strasno.
Evo npr od 2010 koristim e72, i nemam nameru da je skorije menjam. Pre nje sam godinama koristio e61. Zatucan Jesam, priznajem, al meni je najbitnije kvalitet izrade uredjaja. Posle vishe od 3 godine drndaanja, meni ova nokija izgleda kao juce da je izvadjena iz kutije, baterija bez problema sastavlja i do 4 dana... čudni su mi kriterijumi, to priznajem, al eto.
Shto se tiče, iphona i samsunga, nema tu mnogo diskusije. Jabuka ima ime, kvalitet izrade dokazan godinama unazad, i svoje specifično trziste. Samsung mi igra na široke narodne mase, i truudi se da napravi ime koje ovi iz epla imaju godinama. I nema tu neke dalje mudrosti.
Inače meni su podjednako dobri i jedan i drugi. Ipak je premijum klasa. Dal bih skorije pazario neki od njih? Ne. Jednostavno, navikao sam silne godine na fizičku qwerty tastaturu, i tog konfora se ne odričem nikako...