Autor Tema: Potrosnja na bordu  (Pročitano 535 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Nebojsa_Sky

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 7
Potrosnja na bordu
« poslato: Novembar 10, 2024, 06:39:32 posle podne »
Pozdrav,

Na golfu 7, na bordu gde je prosecna potrosnja imam tri parametra
1. Since start
2. Since refuel
3. Long term

Sva tri parametra su drugacija i menjaju se na maltene kilometar. Znam sta ovi nazivi znace ali mi nije najjasnije koji je najmerodavniji da gledam?

Hvala unapred

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
Odg: Potrosnja na bordu
« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2024, 08:34:15 posle podne »
Drug moj. Prvo prebacis meni na jezik koji razumijes i onda se igras i ucis. Bord koji ti citas je sigurno na centrlnom displeju gdje je i radio i sve ostalo. Prave priblizne vrijednosti saltas na komandama na volanu i ocituju se na centralnom displeju izmedu km sata i obrtomjera.
Otvorio si deset tema sa nekim banalnim pitanjima koji se sa par klikova na par dugmica u autu otkriju.

ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Na mreži Nebojsa_Sky

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2024, 10:18:45 posle podne »
Prvo da ne glumis pametnjakovica mozda bi svatio sta sam napisao a napisao sam da ih iscitavam na bordu i da razumem sta to znaci ali sam trazio da mi neko pojasni posto se ta tri parametra stalno menjaju i ni jedan ne stoji stabilno naprimer 6.8l/100km vec stalno varira. Pa me je zanimalo koji od ova tri parametra da gledam kao najtacniji.
 za potrosnju.
Drugo, svrha foruma je da se ljudi informisu i saznaju pitanjem sta im nije jasno. To sto je tebi banalno meni je korisno. Ti volis da glumis pametnjakovica a ja ne, i tu je nasa razlika.
Trece, umesto sto si trosio vremne da glumis pametnjakovica moga si da mi pojasnis i sve bude ok.

Na mreži Nebojsa_Sky

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2024, 10:26:35 posle podne »
Dakle, na centralnom bordu gde je brzinometar i obrtaji, kada saltam sa strelicama na volanu i dodjem do dela na kom prikazuje prosecnu potrosnju, pokazuje mi 7.8l na 100km a ispod pise - Since start.
Kada kliknem na ok promeni mi na drugi parametar -Since refuel, i tu pise 7.9l na 100km, a onda kad opet kliknem na OK izbaci mi treci parametar koji se zove - Long term i na njemu je potrosnja naprimer 8.2l na 100km.
Dakle, sva tri parametra subdrugacija pa me zanima koji parametar je najmerodavniji?
Bilo bi logicno da bude long term parametar ali ne kapiram sta je "since start"  parametar?

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #4 poslato: Novembar 11, 2024, 10:41:25 pre podne »
Majstore tebi je najbolje da to prodas i kupis maksimalno golf 4, ali po mogucnosti klot verziju jer koliko vidim tehnologija nije za tebe. Svaki bord mjeri od starta i dok ne ugasis i izvadis kljuc. Sasvim je normalno da pokazuje nerealne vrijednosti kada se auto vozi na par kilometara.
Najmjerodavije je napuniti do cepa i nakon par stotina km uraditi to isto pa sve staviti na papir i izracunati.

Razmisli ozbiljno o gornjem savjetu
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Na mreži Nebojsa_Sky

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 11, 2024, 02:41:56 posle podne »
Za tebe je burazeru golf 2, i da napravis neki forum za klince do 13 godina pa da im dajes savete i sa te gledaju kao u boga. Da lecis te frustracije i kompleks nize vrednosti.
Zar nisi mogao odmah da napises savet da se napuni do čepa itd a ne da trosis svoje vreme na foliranja

Van mreže Ogish4

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon mk3 1.2 TSI 2017.
« Odgovor #6 poslato: Novembar 11, 2024, 11:50:16 posle podne »
Brate, realno lupetas. Ne ljuti se na coveka.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #7 poslato: Novembar 12, 2024, 10:07:43 pre podne »
1. Since start - od poslednjeg paljenja
2. Since refuel - od tocenja goriva
3. Long term - dugorocna potrosnja (kad si zadnji put resetovao)

Apsolutno je logicno da sve 3 opcije budu razlicite, jer pokazuju potrosnju za razlicite periode.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #8 poslato: Novembar 12, 2024, 08:12:56 posle podne »
Za tebe je burazeru golf 2, i da napravis neki forum za klince do 13 godina pa da im dajes savete i sa te gledaju kao u boga. Da lecis te frustracije i kompleks nize vrednosti.
Zar nisi mogao odmah da napises savet da se napuni do čepa itd a ne da trosis svoje vreme na foliranja

Nema nikakvog foliranja, frustracija niti ostalog. Bilo sta da se kupi ima i upustvo za upotrebu. Prvo se ono procita i u njemu stoje te osnovne stvari koje ti zapitkujes

https://mega.nz/file/8oUikZoD#WgEg1mXl0StB8JclA35cW_Qe-IXJAp254iZnyuvvBOc

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #9 poslato: Novembar 14, 2024, 06:35:10 posle podne »

Kao novom clanu @Nebojsa_Sky zamolio bih te da malo biras reci koje pises posebno prema @PaulGT , covek koji je Doctor za VW , koji ti je

dobronamerno objasnio i verujem pomogao , a imas i odgovore drugih clanova koji su isto ucinili...

malo se susdrzi sa komentarima ... Srecno u daljem upoznavanju i resavanju problema sa novim vozilom koje posedujes  :46
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.