VW - Forum > Uradi sam

Garaža i alat

(1/25) > >>

BladeBG:
Rekoh vec u temi o Igorovom golfu 2, da cu otvoriti ovakvu temu jer mi se cini da nas ima koji volimo da imamo garazu i u njoj slozen alat sa kojim mozemo da cackamo oko kola.

U koliko nasa postovana administracija misli da ovoj temi nije mesto na ovom forumu, neka obrise istu, ja rec necu reci. Jer ne zelim da krsim pravila.

Da budemo realni, alata nikad dosta. I da imas, ne znam koliko, uvek ce biti nesto sto ce da ti zatreba, a sto nemas. Ja kupim uvek po neku sitnicu od alata kada god imam priliku, jer generalno volim da imam alat. da mi je rodjendan, pre bi se obradovao da dobijem set dobrih srafcigera, nego Armani majicu iz ogranicene serije.  biggrin.

Sto se tice garaze, super je ko ima kanal. Ja nemam. Ali zadovoljan sam sto ako se desi da mora na kolima nesto da se intervenise, a napolju lose vreme...Imam mogucnost da to uradim. Imam onako solidan alat. Sto ne znaci da ne bi voleo da imam jos po nesto.

Neki alati ili aparati se cine skupi i ne zatrebaju bas cesto, ali kada ti zatreba, onda ne zalis ni jedan dinar koji si za isti dao. Kao sto je recimo perac pod pritiskom. Cini se skup, ali pored pranja automobila, moze da posluzi da olaksa i ubrza pranje mnogih drugih stvari. A to je mnogo dobra stvar. Valja imati i dobar kompresor za vazduh i aparat za varenje. Ali to su vec skupe stvari.

Uglavnom, ko misli da cacka oko kola, mora da ima po ceo set okastih i vilastih kljuceva, set srafcigera, dobre gedore, garnuturu inbusa, torexa i triple square-a, cekic od 1kg, cekic od 800g, glinacicu, set klesta i dizalicu krokodilku. To je za moj pojam neka osnova.

Shomi:
Ja ne znam koji je to alat potreban 'za varenje', i shto je toliko skup... Lollol koliko sam čuo ne treba ti Nishta od alata ako ces da 'varish'...

Pak za zavarivanje treba alat, al imas hobi alata povoljnih, a i polovnih iz inostranstva...

Elem, imamo kanal u garazi, i alata raznoraznog, al retko kad čačkamo nešto oko kola... Eventualano platine i tako neku sitnicu otac sam završava. Ja nabavio kabal za dijagnistiku, par puta ga uključio dok mi bilo zanimljivo i eno ga skuplja prasinnu. Kad god nešto treba Mahom majstor završava...

pimbe:
Ja imam garazu za "dva" (jedan iza drugog) auta u koju, zahvaljujuci mojoj dragoj zeni, nemam mesta ni biciklu parkiram, bez da nesto pomerim.
 

BladeBG:
@shomi,

Dijagnostiku isto valja imati. To sada isto nije skupo. A na zavarivanje sam mislio.  :53 Kad sam rekao varenje, nisam racunao da to moze i drugacije da se shvati.  lollol :26   A mislio sam kad naidje neki ,,visak,, para da kupim tako neki sto ti kaze, hobi ili polovan aparat za zavarivanje, cisto da imam kada zatreba.  I rekoh vec, aparat za pranje pod visokim pritiskom. 1000 puta mi se desilo da nedge zurim, a kola prljava. I onda dok ih operes treba vremena. A dok ih ispusiras treba mnogo manje. Ili zimi da ih saperes od soli, isto extra stvar.

Kosta:
Mislim da ovakva tema može biti korisnija nego neke o osnovnim stvarima jer one koji ih postavljaju mrzi da pretražuju forum.

Evo kako, kada vidite sliku neke radionice, slično kao kada uđete u neku, možete primetiti korisne ideje kako je neko rasporedio, spakovao, alat i opremu.

Zatim u praksi se dešava da su primenjiviji neki modifikovani alati nego univerzalni za više tipova vozila.
Lična iskustva sa nekim alatima određenog proizvođača.

Savete koji dobar alat kupiti.

Očekujem od postavljača teme @BladeBG da postavi neke slike.







 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju