I do kog zaključka dođosmo, đe je najbolje okupat se u CG

?
Nije da branim CG jer stvarno mi nisu jasni ljudi koji su spremni dio svog odmora provesti u špicu sezone u Sutomore ili sl. al nije ni da je baš tako kako pojedini ovdje iznose neka svoja zapažanja. Slažem se da je većina mjesta neuredna, odvoz smeća ne funkcioniše, plaže i plažni mobilijar preskup. Uostalom ja što se osolim do 1. jula i posle 31. avgusta osolio sam se. Prošla godina je bila izuzetak pa ću iskoristi priliku da sa Vama podjelim par slika sa po meni najljepših plaža u CG gdje znam da skoknem čak i u sred sezone posle posla.
1. perazića do:

Voda većinom čista, rijetko kad nanese prljavštine, u vodi su krši tako da je malo nezgodno izlaziti i ulaziti u vodu ali je plaža sitni kamen i pjesak. Do sad se nije desilo da je gužva tolika da nisam mogao baciti dva peškira i okupati se ko čovjek. Parking se ne plaća ali isti je neuređen i zagarantovano je da ćete oprljati gume
2. Plaža Kostanjca - neposredno posle kružnog gdje se iz Nikšića uključujete na Jadransku magistralu

sitni kamenčići na plaži, u vodi takođe, pogodno za djecu jer je prvih 100-ak metara voda do koljena, na ovom mjestu je voda dosta mrtva pa ima zelenih travki po dnu, što ostavlja utisak da je prljava ali u stvari nije. Parking ja nisam plaćao, kako je sad kad je svima zinula guzica za parama ne znam ali postoji ograđeni parking prkeo puta magistrale.
3. kupanje po sistemu - "gdje god nađeš zgodno mjesto ti peškir baci"

Većina Boke je takva, ovo je konkretno Donji Stoliv.
Osim toga fino kupanje je paradoksno u okolini trajekta Kamenari-Lepetane, male divlje plažice.
Napominjem da su sve slike iz avgusta prošle godine, kada je makar Srba bilo podosta na primorju ali i drugih turista, da ne pomislite da vas ložim nešto.
I opet ponavljam, CG nije za špic sezone. Kupanje ujutro i predveče a dan provesti u nekom debelom ladu sa nekim pivom (ne Nikšićkim) u ruci ili upaliti auto s klimom i spucati na izlet. Sad su nam putevi generalno solidni, masu putnih pravaca je obnovljeno ali i dalje postoje čepovi i gužve.
Cijene smještaja ali i prehrane su bezobrazno skupe, tako da ja lično kad već oću da uplatim smještaj, uplaćujem ga u inostranstvu tako da to sve stoji što je ranije navdeno ali osjećao sam potrebu da nešto napišem i u odbranu CG