Autor Tema: Sve u vezi kompjutera... (problemi, saveti, preporuke...)  (Pročitano 637276 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pimbe

  • Rig Pig
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4472
  • Age: 55
  • Lokacija: Gzira <-> Uzice
  • Karma: +127/-76
  • Pol: Muškarac
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #20 poslato: Jul 14, 2009, 12:56:06 pre podne »
Cuo sam da je u najavi...
samo, kolko li ce to zadovoljstvo da kosta  blink

XP je zakon, za vistu . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #21 poslato: Jul 14, 2009, 01:00:35 pre podne »
pa nemam pojma sigurno ce da kosta ;) vec sam mogao da ga instaliram al to je neka beta verzija pa nisam hteo.. inace ovako izgleda







Meni ovo dosta lici na Vistu



Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 13675
  • Age: 44
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +218/-40
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Volkswagen Cross Touran 1T2
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #22 poslato: Jul 22, 2009, 04:20:58 posle podne »
Drugari, jel bi mogao neko da mi objasni kako da ukljucim TASK MANAGER. Kad god hocu da ga aktiviram izbaci mi prozor sa sledecom porukom. TASK MANAGER HAS BEEN DISABLED BY YOUR ADMINISTRATOR. A ja sam ulogovan kao admninistrator i nemam nijedan drugi profil na kompu. Kako i sta???

Van mreže DamirK

  • Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 10457
  • Age: 42
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +78/-28
  • Pol: Muškarac
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #23 poslato: Jul 22, 2009, 04:31:02 posle podne »
Aaaaa to je kolega u bivsoj firmi, koji jedva zna da nadje MyComputer, uspeo da ugasi.
Dugo smo trazili kako da vratimo  biggrin Probacu da se setim.

A Windows 7, po ovome, visuelno isti ko Vista :)
Samo sto su sa meka cornuli recycle bin  boodala

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #24 poslato: Jul 22, 2009, 04:34:19 posle podne »
i u visti je takav recycle bin :)

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 13675
  • Age: 44
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +218/-40
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Volkswagen Cross Touran 1T2
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #25 poslato: Jul 22, 2009, 04:34:42 posle podne »
Najgore u svemu tome je sto ja nista nisam cackao po sistemu. Samo je pre 10-ak dana prestalo da radi.

Van mreže Kosta

  • Konstantin
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4509
  • Lokacija: Valjevo , Srbija
  • Karma: +64/-11
  • Pol: Muškarac
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #26 poslato: Jul 23, 2009, 01:53:31 posle podne »
To ti je neki virus, imao sam slucaj skoro isti kod nekih prijatelja Ivane, update-uj ili promeni antivirus program.

Van mreže Rocky

  • Uprava Kluba
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4384
  • Age: 46
  • Lokacija: Zvezdara, Beograd
  • Karma: +54/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #27 poslato: Jul 23, 2009, 03:42:22 posle podne »
Bojim se da ce tesko vratiti task manager i ako pronadje virus. Sistemski ga je trajno iskljucio. Uglavnom najbolja pomoc je repair windows-a ako imas dobar antivirus.

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 13675
  • Age: 44
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +218/-40
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Volkswagen Cross Touran 1T2
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #28 poslato: Avgust 26, 2009, 05:20:31 posle podne »
Kupio sam nove kertridze za Canon Pixma MP160. To je MF uredjaj. Kad sam namestio nove krtridze uredjaj ih ne prepoznaje. Proveravao sam da li su odgovarajuci za moj model i to je u redu. Trazio na GOOGLE resenje i pokusavao sa svim mogucim kombinacijama i dalje nista. Da li bi neko mogao da mi kaze kako da resim problem ili link ka nekom sajtu koji se bavi ovakvim stvarima. Kad vratim stare on ih prepoznaje ali izbacuje da su prazni a novi kao da nisu ni namesteni.


P.S. Da se nadovezem na komentare u vezi OS-a. Koristim WINDOWS 7 mesec dana i mogu vam reci da sam zadovoljan kako radi.
« Poslednja izmena: Avgust 26, 2009, 05:22:33 posle podne od strane Ivan KS »

Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #29 poslato: Avgust 26, 2009, 05:55:45 posle podne »
Bojim se da ce tesko vratiti task manager i ako pronadje virus. Sistemski ga je trajno iskljucio. Uglavnom najbolja pomoc je repair windows-a ako imas dobar antivirus.

Ja sam imao isti problem i rijesio ga pokretanjem ComboFix-a.

Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #30 poslato: Septembar 08, 2009, 02:21:16 posle podne »
Isti problem ima drugar, izgleda da je riknula elektronika na hardu WD800JD SATA. Trazi majstor 100 evra za prebacivanje podataka. Da li je to puno?
Hitno mi treba odgovor!

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #31 poslato: Septembar 08, 2009, 02:24:33 posle podne »
Nije... daj mi br tog majstora da i meni prebaci !

http://www.helpdisc.rs/cenovnik.htm


Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #32 poslato: Septembar 08, 2009, 03:21:05 posle podne »
Tel/fax: 011/24-16-883
Mobil.: 064-114-29-14

Idem sad do njega, pa javljam sta je.

A sta mislis da li je bolje da nadjem isti hard i prebacim elektroniku, jer sam 99% siguran da je ona ?

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #33 poslato: Septembar 08, 2009, 04:35:36 posle podne »
ako je sigurno elektronika to je bolje al tesko da ces naci isti hard.. mora i elektronika da bude iste serije ne sme br da se razlikuje itd... bas zeznuto..

Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #34 poslato: Septembar 08, 2009, 07:21:45 posle podne »
Nisam nosio kod ovog. Potrazicu isti hard, pa kako mi Bog da  biggrin
A cuo sam da spasavanje podataka radi i firma Informtika, mozda i jeftinije.

Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #35 poslato: Septembar 10, 2009, 03:00:26 posle podne »
Nasao sam jednog lika koji spasava podatke za 50 evra, ako nadje istu elektroniku.

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #36 poslato: Septembar 10, 2009, 03:06:37 posle podne »
da al sta ako nije ista elektronika ako nadjes istu elektroniku mozez i ti za dzabe :))))))) ja sam kupio jos jedan hard isti skinuo elektroniku stavio i nece... ni u biosu se ne vidi... uopste skroz mrtav...

Krle

  • Gost
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #37 poslato: Septembar 10, 2009, 03:12:37 posle podne »
Ako je skroz mrtav i nije do elektronike, ima firma koja otvara hdd i prebacuje podatke sa uspehom do 30-40%, mozda i vise, zavisi koliko je mehanika diska otisla, i to naplacuju dosta skupo... ako je elektronika, samo treba biti uporan... meni je hdd od 500 giga stajao skoro god. dana u jednom servisu kod klijenta, i uspeli su da nadju elektroniku koja odgovara i ceo disk su mi spasili... tako da, samo strpljenja, i naravno, prijatelja koji ce svaki disk da proba...

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20535
  • Age: 40
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +401/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #38 poslato: Septembar 10, 2009, 03:19:00 posle podne »
krle malopre sam napisao link ljudi cupaju 1000% podataka i da je tenk presao preko hdd-a i da je istopljen :) tako da samo kinta ne strpljenje ;)

Van mreže Turbo

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 2653
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd/Rogatica
  • Karma: +22/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #39 poslato: Septembar 10, 2009, 04:18:09 posle podne »
Pa pokusao bi ja, ali on ce prije mene naci elektroniku. Eto ako slucajno neko zna da negdje postoji hdd WD800JD, neka javlja obavezno.