koliko znam,svaki pravljeni akvarijum ima haubu od drveta.ne znam da se ikome raspala.pre godinu dana sam pravio drugaru od OSB ploce.nismo je lakirali i nije se raspala.klirit imas u raznim debljinama,tako da ne mislii da nece moci da nosi tezinu neonki.sto veca debljina,to veca cena.mislim da se ne isplati.napravi novu od drveta(osb ploca),zastiti je nekim premazom,napravi sa zadnje strane lugtere i teraj.
neonke ce ti crkavati samo tako zbog vlage,tako da ces se nadavati para i para,posebno ako uzimas one za akvaristiku boljeg kvaliteta.
ako neces stedljive sijalice nego bas neonke,ima da se kupe specijalna kucista za neonke protiv vlage.(kuciste...mislim na onaj deo de se uglavljuje neonka...nznm kako se bas tacno zove
) ajde,daj slike...bas me zanima koliko je to plitak .
@devil
mislim da je taj plazma tesko njesra,posebno za ribe.sto se tice biljaka,to zaboravi.gajenje biljaka je visa matematika koja zahteva prostor,CO2 bocu,posebno prilagodjeno osvetljenje.to se zovu biljni akvarijumi i veoma su teski za odrzavanje.biljke u kolicini koju bi ti hteo su preskupe.
za pristojan akvarijum,potrebno je pristojno osvetljenje,dobar komad vodenog panja...bez ako je ikako moguce zamkova,gjuraca,kovcega....
edit: ala sam progutao slova...