Ev ja da javim utiske vratih se juce.... U odlasku sam ishao novim putem preko zabljaka i prezaqdovoljan sam... Ono shto je meni najbitnije nema guzve i nema kamiona u buseva koji prave zxasgtoj... Jedini problem su deonice puta koje su josh uvek " u izgradnji" te je na njima ogranicenje 40kmph ali nema ih mnogo... od zabljaka do boke bukvalno 2h voznje... milina... Panduracije ima ali ne previshe... Mogu samo da izrazim odusevljenje kolegijelnoshcu na putu... mislim lepo ljudi upozoravaju na patrole, i loklalci i turisti. tako da ja prblema nisam imao.... U povratku sam morao starim dobrim kanjonjom jer smo imali planirano stajanja kod neke rodbine i mogu reci samo da sam sa pokajao... jeste put sredjen, ali dzabe par slepera naprave haos... tako da molim lepo od sada samo preko zabljaka....
Shto se kontrola tice strashno je bitno da se odradi JEBENA PRIJAVA... Uveli su informacioni sistem na granici tako da sada imaju jedinstvenu evidenciju i kada ste usli gde i kada izlazite, dakle nema vishe ono fore vadjenja bio sam samo 5 dana... Dakle svaki boravak duzi od 8 dana mora da se prijavi.... I na ulazu dobija se informator o tome... Nas su malo drndali na brodarevu... Nismo imali prijave kao ni ne znam koliko godina do sada. Vlasnik kuce/vikendice ne placa turisticku taksu od 0.5eura, ali svi njegovi "gosti" pa makar i to bili ortaci placaju... Ranije je turisticka kontrola ishla od vrata do vrata, i naplacivala na licu mesta, ove godine ne. Ali eto kazem svako je duzan da se prijavi.
Ono shto je kvaka u celoj prici nigde ne pishe da se kartoncici moraju cuvati i predati na granici. Tako da smo prosli sa "upozorenjem" jer su nam kartoncici "ostali" u kuci u Krasicima... MIslim prete malo sankcijama, shatro prekrshajna prijava i kazna od vishe stotija jura, kako kaze ker na granici al ono...
Btw, ovog vikenda nisu zatvarali brodarevo nocu... dakle nije bilo one obustave od 22-03. to je nezvanicna info, sa prelaza da ce tako do kraja sezone, ali ipak ko god da putuje bolje da se ne oslanja na ovo... tako je bilo ovog vikenda dal ce tako i ubuduce boga pitaj....