Autor Tema: ELEKTRIČNI AUTOMOBILI: JE LI U PITANJU NAJVEĆA PREVARA DO SADA, ILI...  (Pročitano 27056 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
Odg: ELEKTRIČNI AUTOMOBILI: JE LI U PITANJU NAJVEĆA PREVARA DO SADA, ILI...
« Odgovor #220 poslato: Septembar 15, 2024, 10:12:35 pre podne »
da potrosnja na brzini od 130 je velika oko 18-20 kw jer auto ima jednu brzinu.Sto se tice potrosnje struje uglavnom ga punimo nocu jeftinija tarifa trofazni punjac puni se oko 4,5 h .Prosecna potrosnja struje na 2300 km je bila 15 kw na 100 km.Cena struje u dnevnoj
tarifi oko 16 din kw  16 x15 240 din /100 km ,cena punjenja nocu 4,5 dinkw 4,5 x15 68 din 100 km.Nekada punimo preko dana a ima tu i nekih akciza tako da sam napisao da je prosek oko 100 din / 100 km ako se uglavnom puni nocu dok spavate.Elektricni auto je jako isplatljiv po meni ako vozite kao moja supruga svaki dan na posao 50 km,cekamo prvi racun pa cu tacno i objaviti za koliko nam je skocila cena na racunu.Nije bas isplativo punjenje na brzim punjacima jer se samo kod nas punjenje naplacuje po minutu punjenjs a ne po Kw struje koliko ste potrosili.

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #221 poslato: Septembar 15, 2024, 12:10:20 posle podne »
to za punjače je i ovde mešano, negde računaju kw, negde minute, negde kombinovano, negde minute nakon što je na 100%, itd.
što su brži to je skuplje, generalno je varijanta kao kod vas najbolja.
lollol

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
« Odgovor #222 poslato: Septembar 15, 2024, 12:37:43 posle podne »
Saljem link na kome mozete proveriti parametre za svaki elektricni auto podaci su realni i to u sustini mozete i ocekivati od vozila.Ima raznih podataka u oglasima kada prodaju auto koji nisu realni
https://ev-database.org/car/1087/Volkswagen-e-Golf

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #223 poslato: Septembar 15, 2024, 01:19:29 posle podne »
Domet zimi na auto-putu 130km? Znaci da bi bio siguran, moras da punis na ravno 100km?
Koliko te je kostao taj Golf?

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
« Odgovor #224 poslato: Septembar 15, 2024, 01:44:54 posle podne »
To za domet zimi je za sistem sa  klasicnim standardnim grejacem kabine,ja konkretno imam i toplotnu pumpu koja greje kabinu preko klima kompresora nesto kao inverter klima kucna.Samim tim zbog ustede na grejanju bi domet bio malo veci fabrika kaze do 30 %.Sve zavisi koje su vase dnevne potrebe auto je jako stedljiv i ekonomican po gradu i gradskoj voznji.Placen u Norveskoj oko 11000e

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #225 poslato: Septembar 15, 2024, 02:02:47 posle podne »
Jos bolje na webasto kao kod kangoo-a. Oko 10-15L dizela stane

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #226 poslato: Septembar 15, 2024, 06:11:31 posle podne »
To za domet zimi je za sistem sa  klasicnim standardnim grejacem kabine,ja konkretno imam i toplotnu pumpu koja greje kabinu preko klima kompresora nesto kao inverter klima kucna.Samim tim zbog ustede na grejanju bi domet bio malo veci fabrika kaze do 30 %.Sve zavisi koje su vase dnevne potrebe auto je jako stedljiv i ekonomican po gradu i gradskoj voznji.Placen u Norveskoj oko 11000e
Maximum sto sam uspio preci sa takvim autom po gradu je bio 245 km. Zimi nisam ni pratio jer su bile zime blage ne ispod 8°. Prvo sto je crklo na njemu nakon dva mjeseca je bila bravica poklopca utikaca (rezervoara): Presao sa njim 55.000 km i sreca otisao u vjecna lovista sto dalje od mene.
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
« Odgovor #227 poslato: Septembar 15, 2024, 06:20:44 posle podne »
Nije golf ni najbolji ni jedini,jednostavno preneo sam svoje skromno iskustvo.Za EV sa ozbiljnim dometor od bar 500km dosta kosta cak i polovan i ja sam bio skeptican oko mnogih stvari video sam da je to u praksi odlicno bar za sada ili do prvog veceg kvara.Posedujemo i dizela,u ovih mesec dana standardnih potreba voznje sam sve potrebe resavao golfom bez usputnog punjenja.Sledeci plan je da se uskoro resimo dizela i uzme neki ozbiljniji EV sa dosta ozbiljnijom baterijom.Ovo nam je prvi elektricni auto,za kupovinu smo se odlucili prvenstveno iz ekonomskih razloga jer su nam mesecni racuni za gorivo oko 25000 din plus ostalo redovno odrzavanje koje EV vozilo nema
« Poslednja izmena: Septembar 15, 2024, 06:30:17 posle podne od strane pokemoni »