Autor Tema: Golf 5 GT TSI 170  (Pročitano 2971 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 GT Sport 170
Golf 5 GT TSI 170
« poslato: Oktobar 08, 2024, 02:57:31 posle podne »
Nov sam na forumu pa bih da se prikljucim posto sam prosle godine pazario jedan simpatican primerak pa da probam da ga predstavim.

Dakle Golf 5 1.4 tsi 170 konja tzv. twin charger.

Automobil je dosao iz uvoza CH u krstenici, sa sve propratnom dokumentacijom o servisima, carinska deklaracija, ABS setifikat i ostalo. U odlicnom stanju za njegove godine i nikakvi indikatori bilo kakvog budzenja i dogradjivanja dakle sve po VIN-u. Unutrasnjost ne pokazuje nikakve izmene a od opreme je fabrika sto je po vin-u , dakle cd mp3 pleyer, standardna tabla sa boost kazaljkom (umesto temperaturne), manuelni 6stepeni menjac, 17 inca fabricka felna 5 kraka, gume 225 50 zr17 Y indeksa i GT volan. Dakle elektro-mehanicki ovako to izgleda u sta prilazem slike i seme cisto da se nadje za one koje to interesuje ili ima problem a u korist pronalazka resenja za iste. (ogranicen sam sa brojem slika pa cu probati da napravim da lici na nesto pregledno)
« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2024, 03:56:08 posle podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
Odg: Golf 5 GT TSI 170
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2024, 03:59:16 posle podne »

« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2024, 04:05:40 posle podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 08, 2024, 10:49:05 posle podne »
Elem, ovako funkcionise tzv. twin charger sistem i zanimljiv mi je skroz jer po gradu stedi dok na otvorenom trosi ali ne preterano vec bas onako kako treba. Te vrednosti idu od 7-8 do 15-16 cak i jace u nekoj efektivi na 100km po bord kompjuteru i zavisno od stila voznje.

Sve u svemu simpatican model skroz kad sljaka fabricki. Auto je ludilo, trkaju se, izazivaju, vide obicnog a on leti kao nevreme. Prezadovoljan. Gram ulja ne trosi nema dim, nema neravnomeran rad, jednostavno je u fullu sto se ispravnosti i udobnosti tice. Dakle u pocetku je bilo ulaganja, pukla opruga amortizera pa smo zamenili sve, plocice kocnica su bile istrosene i to se zamenilo, odluceno je za TRW diskove i textar plocice preventive radi. Ostaje jos neki usis da se odradi sa sportskim filterom a fabriku ostavljamo sa strane pa videcemo kako ide. Ulje i filteri zamenjeni na 3000km od kupovine da ocistimo ono koje je bilo u njemu a odluka je pala na castrol 5w30 edge i bosch filter.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 09, 2024, 01:52:57 posle podne »
Lepo izgleda golfic, nisam znao da postoji ovakva tabla, gde ti onda stoji temperatura?

Sto se tice potrosnje, taj motor onda trosi isto koliko i GTI. Koliko ti trosi na auto-putu ako ides 130?

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2024, 03:57:08 posle podne »
To je fabricka tabla za taj GT sport model, nema pokazatelja temperature (mozda u climatronic meniju ali ne bih to cackao) zato ima lampicu koja pokazuje (na ortakovom pasatu je svetlela plavo umesto crvene i ispostavilo se termostat ako majstor nije pogresio, kontam da je i na ovom tako) U principu svejedno ti je, kad se to desi moras da stanes pa moras. Sto se potrosnje tice iskreno nisam obratio paznju niti mi je to bitan podatak, jednom sam ga terao onako normalne voznje duzi ravniji put sa manje guzve - pupinov most, batajnica i povratak preko autoputa i preko kneza milosa do skupstine 7.5 je pokazao tu deonicu al kontam da je jace s obzirom da sam dopunio gorivo pa je prekalkulisao. Kontam da je u toj varijanti nekih 8.0 opet zavisno od kreni stani situacija koje su danas svakodnevne - po gradu 10 - 13 opet zavisi od dosta toga. Na 130 nisam probao iskreno, tera se to jace jer mu je tad nizak obrtaj bice vise da je ta cruise brzina 150 160 u 6toj. Sto se potrosnje tice dinamican je moze za grad a opet dobro povlaci i na otvorenom, to je i bila svrha kupovine. Simpa skroz, svideo mi se. Definitivno bi valjalo imati u buducnosti neku 7micu R i sl. Pre ovoga sam imao Lanciu deltu 1.6 16v 76kw atmosferac to je bio prost manji autic a trosio je skoro 3 puta vise (po gradu, na otvorenom mi deluje sve to identicno koji god sam vozio) dan danas nemogu da je prezalim.

tako je pokazao na tom potezu. Za vreme leta i praznjikavog grada, sada se ni ne usudjujem da vozim bilo sta sem da me vozi gradski prevoz  biggrin
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2024, 04:18:45 posle podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 09, 2024, 06:57:08 posle podne »
Kad svetli plava lampica znaci da motor nije zagrejan dovoljno da bi se vozio u visim obrtajima.

Motor jeste zanimljiv ali je takodje i mnogo osetljiv.

U mom touranu je BMY motor sa 103kW i stvarno lepo povlaci s' obzirom na tezinu auta.

Inace, razlika izmedju BMY i BLG motora je u softveru. Mehanicke komponente su potpuno iste.

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2024, 08:09:53 posle podne »
Thanx na info, meni se to plavo nikad nije palilo, moguce da moj to i nema (mozda), ortaku se na pasatu (identican motor) palilo dok smo bili na moru 35 stepeni spoljnje temperature ali samo u pocetku i ja sam kontao da je to normalno a da ga ovaj farba ali na kraju je bio , zimi nije mogao da mu greje i to bi dovoljan indikator problema. Osetljiv da cuo sam i sa drugih izvora valjda nece normalnom voznjom nesto krenuti naopako mada pre kretanja ga uvek pustim da radi neko vreme mozda 5- 10 min i onda krecem ne vozim ga nesto cesto u principu presao sam 3000km od prosle godine i jace , jula preciznije. Za sad trebao bi mi neko sa original vas odisom da mu pogledam firmware i update ako je bio mada nista hitno i bitno sve je ok u principu.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 09, 2024, 09:46:51 posle podne »
Sta bi dobio novijim softverom?

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2024, 11:52:54 posle podne »
Pa neznam, mozda neke ispravke koje je fabrika izbacila i sl. Nekad nije moralo, ali danas mislim da mora da bude najnovije i to je to(valjda). Sta znam mozda gresim, nekad ispravke updejt takozvani bude losiji od prvobitnog a opet makar da procitam komp preko obd-a da nemora da ga cupam itd. Malo se i ja igram zanimljiv mi je nekako. Uglavnom VAS/ODIS original i sve ce mi reci sta treba  B) klonovi i univerzalno mi nije od neke koristi ... nemogu da procitaju firmware (valjda, mozda imaju neki koji mogu ali ja za to nisam nasao nikakav info). Nije to software, to je bukvalno kako komp upravlja bukvalno svime. Nesto kao bios na maticnoj mali fajlic koji ima one instrukcije u samom srcu a upisuje se obicno na rom cipove. Uglavnom dobio bih koji je trenutni i da li je to to.
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2024, 12:17:03 pre podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 11, 2024, 02:01:16 posle podne »
Jedina mana koju bih izdvojio, nema pepeljaru i magnet je kazni za brzinu. Neznam kako se ovo vozi iskreno jer mu gradska voznja nije bas po volji (nije strasno ali mora po gasu da podmazuje i hladi) a prvi turbak mi je i visoko turazan je definitivno. I dalje sam neiskusan za tu igru. Znam samo da izuva kako ide. Cuje se ono tsss kratko kad pustim papucicu  :58 zato je ultra zabavan kad se sve sabere. I zvucnici nisu dostupni dok se sve ne poskida , i pitanje kako komp trpi jacu potrosnju jacih aftermarketa kao i plejera (pionir bi mu stavio klasican 1din format) tu bi mi trebao bracket sa  onom blanko policom za drugu singl debljinu na oko mali u efektivi ceo dan ako ne i dva ako konektori mora da se budze...
« Poslednja izmena: Oktobar 11, 2024, 02:18:22 posle podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 11, 2024, 03:47:21 posle podne »
Nemas pepeljaru kod rucice menjaca?

Sto se muzike tice, nemoj da ga vracas 10 godina unazad, ako hoces bas Pionir i to, imas 2din modele, mada za dobar zvuk ti je dovoljan i fabricki RNS/RCD 510 a mnogo lepse izgleda nego da ubacis klasican 1din radio.

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 11, 2024, 05:27:53 posle podne »
Nema, ima neki otvor i mesto za upaljac, bice vise da je ostava za sitnis, moze da se ubudzi neka kockasta sa 3d printom po meri ... ali mrzi me a i usmrdice se tako da nista ja tu ne bih dir'o. Sto se pleyera i zvuka tice teska fizika da sve to ubudzim iako bih se odlucio za 1 din (koji vec imam na polici pionirac) izgled je nebitan ali zvuk daju bolje od fabrike i kineskog android smeca, plus na vratima da budzim 3 sistemske elipse od 450w ce biti skoro nemoguca misija... ni ovako nije lose, imam i zelene neonke prave sa zastitom (us blaster) a kad bolje razmislim ne bih busio metal od ispod sumnjam da bi prosao tehnicki s time. Nesto se dobije nesto izgubi, ovako u originalu je skroz simpa da bih ga cackao bar za sad. Dok neonke ,muffler delete , custom intake i sl. nemoze sve ostalo je dzaba raditi.

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 11, 2024, 07:10:59 posle podne »
Jos koja slicica. Bas je dobar autic odusevio me, zanimljiv skroz.  thumbup

A ovde smo ga ususkali za zimski san  cold

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 11, 2024, 11:27:56 posle podne »

bilo nekad ehhh nedostaje ovaj prvi... sve to ide na ram pam pam (ustvari jedan je isao jgb). A ovaj drugi ide... thumbup
« Poslednja izmena: Oktobar 11, 2024, 11:54:27 posle podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 12, 2024, 01:08:06 pre podne »
Nemas pepeljaru kod rucice menjaca?

Sto se muzike tice, nemoj da ga vracas 10 godina unazad, ako hoces bas Pionir i to, imas 2din modele, mada za dobar zvuk ti je dovoljan i fabricki RNS/RCD 510 a mnogo lepse izgleda nego da ubacis klasican 1din radio.

Ovo je glupost, treba mi nesto sa USB-mp3,mp4 podrska ... a i u tom slucaju morace jaci zvucnici jer ako ga radim i dangubim onda mora da izuva kolko tolko  biggrin
Sto znaci simpa after market da se kupi ili ovaj moj sa police obe elipse i plus 2 dodatno kupljena (najverovatnije 2 sistemci 13tica x 2kom i sl. ) i ima da bude kristal zvuk.
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2024, 01:10:04 pre podne od strane Nemanja84bg »

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 21, 2024, 12:54:52 pre podne »
Jos nekih novijih fotkica, bas dobro ide kad se uteruje u obrtaj ... samo sljaka tsss tsss  thumbup

Van mreže Nemanja84bg

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Decembar 31, 2024, 04:48:23 posle podne »
Jos svezijih slicica  big_boss

Simpa autic skroz  :26