Добар дан свим члановима форума!
Као што сам написао на представљању, ово ће да буде дуг пост али разумећете ме. Први ауто у животу и то ауто снова.
Нисам опседнут аутомобилима али од кад сам почео да размишљам о њима, само један ауто ми је био сан - Голф 5.
И ове године сам успео да остварим свој сан, тако да сад креће оно што сам испланирао још пре 10 година.Доста ситница сам накуповао пре доста година које су чекали да се ставе и дочекале су.
Такав сам лик да ЗНАМ да нећу пожелети други ауто, једино што ће ми можда фалити јесте шибер али сам у процесу психичког помирења са тим да није прекопотребан.
Голф је произведен у Италији 2004 год., 1.9 ТДИ, 77кв/105кс, БКЦ модел мотора (по препоруци механичара сам тражио тај модел).
Морам да признам да сам мало наивно купио од силног узбуђења кад сам преломио да је време да узмем свој први аутомобил.
Без сервисне књижице (само списи шта је човек радио уз пар рачуна), и дан данас не знам да ли да верујем у све, без ОБД кабла, ништа од потребне опреме...
Од опреме што сам затекао бих издвојио: аутоматску климу, наслон за руке, алу фелне(какве год) и ајде ту мултимедију са андроидом 12, све остало је слабо.
Не знам одакле да почнем али потрудићу се да не гушим. Ово је одрађено до сад, слике ће да буду доле да би било прегледније:
- Прво је купљена сва потребна опрема.
- Замењен ОБД и стављена Игла-клин у Шапи.
- Мали сервис.
- Поправљен моторни рачунар и извађено преко 12 беспотребних осигурача.
- Комплетно ремонтирана турбина уз нови МАП сензор.
- Стављен комплетно нови задњи кочиони систем.
- Нова тандем пумпа.
- Све клапне вентилације порављене.
- Нови акумулатор Exide Premium Carbon Boost 2.0
- Све четири нове гуме Laufenn G FIT 4S 205/55 R16
- Нови кључ - голф 7 стил
- Нови волан, ГТИ стил са командама.
- Ручица са темпоматом.
- Динамички мигавци за ретровизоре.
- И остало су ситнице са којим не желим да вас замарам
А сад листа отприлике шта још желим да урадим :
- Вероватно ћу морати комплетно нову инсталацију да радим јер наводно ауто нема КАН систем већ ИСО или шта већ и ово ми је највећа брига што се тиче њега, јер ми не раде ни команде на волану итд( о овоме ћу посебно да Вас питам за помоћ)
- Пошто немам пола пластика око предњег браника, шусплех, оба предња поткрила и пластике око прса.
- ГТИ предњи браник са магленкама и прскалицама.
- Р32 задњи браник ( највише због катадиоптера).
- Нова изолација за хаубу.
- Кожна седишта са грејачима.
- Црно небо и све остале пластике.
- ЛЕД стоп светла
- Нови фарови.
- Рикверц камера у знаку.
- Паркинг сензори.
- Амбијентално осветљење.
- Велики борд компјутер.
- И наравно неке добре фелне у црном.
Нека то буде то за сад, мислим да је предугачак пост. Извините још једном!