Da se malo piše o passatu posle godinu dana.
Dzaba je bilo sto sam čistio egr,jednostavno završio je karijeru.Propišao je i baca ulje na sve strane,napravio je haos u motornom prostoru.Kapalo mi je ulje sa njega, dole na pletenicu i nju je sjebalo,sad moram i to da menjam.Razmišljao sam o repariranju egr-a i smatram da to nije loše,nije neka filozofija,zameni se guma unutra,ali brate čovek iz Podgorice koji to radi traži 100e za reparaciju!Za jedno parče gume!Da traži 50e verujem da bi mnogo ljudi to odradilo i ne bi zatvaralo iste,ali za 100e ja sam uzeo ajncgajn Pierburg.
Kad se menja Egr glupo je da se ne očisti i usisna grana

.Prljava je bila blagi užas.Mislim da je bilo 5mm debele naslage na zidovima.Očistio sam je i ispala je kao nova.Sto se tiče glave motora tu sam očistio koliko sam mogao prste da ubacim,i bez skidanja ne može se bolje očistiti(mislim na usisni deo.)
Sve se sklopilo nazad i moralo je da padne pranje motora.Kupio na pumpi Akra K2 za pranje motora.Ovo sredstvo čini čuda!Motor i motorni prostor se sad sija!Na slici se i ne vidi lepo,ali je stvarno sve čisto da je milina sad nešto i raditi oko motora.
Pao je i mali upgrade

.Otac kupio Škodu superb koja je imala ambijent osvetljenje, i tu sam ekspresno zamenio kabinsko osvetljenje na kome se i nalazi ambijent light.Kaže njemu to ne treba.

Kupi otac i passata b5.5 a u njemu držač za naočare(koji dođe umesto vozačevog rukohvata).Bacim mu ja priču:ćale kad budeš prodavao passata skini ovo za naočare.Reče čovek skidaj odma,meni osmeh

.Tako da mi je ušteteo 40e.
Kameru u retrovizoru sam zamenio Xioami mai70 kamerom i oduševljen sam kakve snimke pravi.Povezuje se preko aplikacije na telefonu i skida se snimak koji želiš.Nema ekran na sebi i vrlo je mala i diskretna.Sa vozačevog sedišta se i ne vidi.Mogu da uploadujem neki video ako nekog interesuje.
Ubacio sam emulator za muziku.Jeste skuplji ali je odlična stvar.Dobio sam usb i aux.Zvuk je čist kao i sa diska.Drugar je na svom passatu dao preko 300e menjajući zvučnike i multimediju.Stavio Alpininu multimediju i ne bih znao koje zvučnike,ali sam ga oduvao sa zvukom da mu nije bilo dobro.Otišao sutra sve da vrati i kupio kod Nenada fabričke zvučnke i kupio Pioneer multimediju.Nisam čuo kako mu je sad.Ono što sam hteo da kažem je da sam prezadovoljan i da ovo fabričko ne menjam.Da, kupio sam sa aliexpressa i bluetooth koji se ubacuje u aux.I preko bluetootha je zvuk takođe fenomenalan,što me je iznenadilo s'obzirom da je plaćeno 350din.

Letnje gume sam stavio Tigar uhp 225/45 R17.Šta znam,lepa šara,lepo se vozi.Vidim da je ljudi stavljaju i na daleko skupljim vozilima.Ako potraju 3 letnje sezone ja ću biti prezadovoljan.
Problem sa tandem pumpom sam rešio.Pisao sam o tome u temi za tandem pumpu.
U narednom periodu je u planu pletenica na auspuhu da se zameni,hrom lajsna na zadnjim vratima i mslim da je to sve.Ostalo je utegnuto i zategnuto.
Prešao sam do sad 28000km i ne planiram da promenim auto u skorije vreme.Za svoje godine ovaj auto mi pruža sve što mi je potrebno,a pristupačan je za održavanje.
Ubaciću i malo slika oko radova.
Izvinjavam se ako malo bude tekst razbacan,pišem sve sa telefona,laptop palim samo kad je neophodno, a to je retko.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk