Kvalitet izrade ja mogu da posmatram u realnim uslovima eksploatacije uredjaja... dakle nisam ga kupio da bih igrao fudbal njima i da ga bacam u blato... vec da zadovolji neke moje kriterijume.... Nisam od osoba koje cesto menjaju telefone, nemam realnu potrebu za tim. Ono shto mogu iz svog skromnog iskustva da kazem da je malo telefona na trzishtu koji su napravljeni da traju.... Ja npr imam nokiju 6230i iz 2005 godine, prezivela sve i svashta... radi i dan danas, nije mi pri ruci da proverim lifetimer.... Rodjeni brat je na identicnoj nokiji nabio skoro 1000h razgovora kad je prodata, i tada je radila bez problema.
Nakon 6230i sam pazario e61. u to vreme nezamislivo da neko nosi telefon bez kamere, ali je taj fon imao kompletno kuciste i masku od neke legure magnezijuma, preziveo kod mene preko 600h razgovora, prodao je kolegi, radi i dan danas, kao prvog dana. jedino ostecenje je farba koja se izlizala po coskovima od nosenja u dzepu....
Dacu vam josh jedan primer nokia 6300, kupljena nova, godine ne znam ni ja koje, radi i dan danas sa preko 1000h razgovora.... Bez ikakvih bagova i problema....
Ja vec 2 godine koristim e72, da prevazidjeni simbijan, ali meni taj telefon zadovoljava sve trenutne potrebe koje imam... jedini problem koji sam sa njom imao je cinjenica da mi je kocio pri ulasku u inbox sms, ali jbg imao je na sebi skoro 4000 smsova... i to je resheno jednim bekapom telefona, od 10 minuta...
Dakle da remiziram :D, pomenuo sam ovde telefone iz svih cenovnih rangova. Kvalitet izrade je uvek bio i uvek ce biti sarolik izmedju proizvodjaca ali uvek je moglo da se nadje kvalitetan telefon u svim cenovnim rangovima....
Danas je simbijan prevazidjen sistem, pregazili su ga i ios i android, i to ne poricem. Ali jednostavno, postoje ljudi koji josh uvek kupuju te telefone... Poput mene, zadovoljavaju sve potrebe koje covek realno ima, i zato ih josh uvek i ima na trzishtu.... meni realno sve one zez aplikacije sa androida ne trebaju, na telefonu imam dodatno instaliran garmin, YTplayer, skype, gmaps i operu... i to je sve shto i koristim...
e sad da dam u jednom pasusu razloga da mi lupate minue po karmi
Za Iphone stvarno ne poznajem puno ljudi koji ga koriste tako da nemam feedback realne upotrebe... za ove entry level modele sa androidom, ne poznajem nikoga, ali nikoga da nisu pravili probleme, raznoraznih priroda... Tesko da je bilo ko uspeo da sastavi duze od 1.5g koriscenja pomenutih telefona, a da pritom nije: 1.izlapela baterija, 2. oslabio ekran, postao losoje osetljiv na dodir, 3. riknuo ekran 4. riknou sam fon bez isplativosti servisiranja istog.... Doduse, kolega eveo 3 godina kako koristi nexus 1, i jedino od nije imao vecih problema... Drugi kolega pazario novi s3, baterija mu posle 3 meseca sastavlja taman 24h, normalnog koriscenja aparata.... al dobro, mazohisti pa secaju usb kabal i punjac uvek sa sobom :D
Eto sad navalite sa minusima