ako hoces da popricas sa mojim kolegom koji je diplomirao na mas faksu konstruisanje motora pa da ti objasni,ja to znam al nisam zalazio nesto dubinski u tu tematiku jel sam saob faks smjer drumski i gradski pa nisam imao potrebu, 
a sta ste se uhvatili tog 1.8t motora kao da je sam vrh,pa taj motor je dobar ali nije nista posebno,kao ni jedan iz vag grupacije,vag se proslavio na dizelima i tu je kraj i tu su napravili dobar posao mad im je isuzu pomogao u tome ali neka,pa honda razvija iz 2.0 atm 240ks,a 1.8t u audiju koliko 225,pa jel to nije sramota,izvukli bi oni i vise i moze vise ali do kada 
ljud shvatite ako hoces benzinca onda vozi japanca,dizel merc,psa,vag,
Ja bi rado da popricam s tim tvojim "konstruktorom" motora

msm da je OPSTE poznato da NI JEDAN motor nije konstruisan na nasim prostorima, osim ako izuzmemo Slovence oni su konstruisali APN 4 . . .
Elem, hocu da kazem da su svi ti nasi 'svrseni' konstruktori, po zaposljavanju postanu obicni prepisivaci i precrtavaci tudjeg rada i ideja...
Ako gresim, molim da me demantujete...
Sto se tice EGR ventila, ocistiti ili u krajnjem slucaju ugraditi nov, jer ako tako radi sav normalan svet, zasto bi se sad mi pravili pametni i neodgovorni prema zivotnoj sredini?
Pomenuo je vec neko da izbacivanje EGR, podrazumeva skidanje katalizatora, takodje i povecano habanje motora...