Autor Tema: Golf 6 1.6 TDI – Nelogično ponašanje temperature motora  (Pročitano 228 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sabanoti

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Volkswagen Golf 6
Golf 6 1.6 TDI – Nelogično ponašanje temperature motora
« poslato: Januar 20, 2025, 01:09:48 posle podne »
Pozdrav svima!

Imam pitanje vezano za Golf 6 1.6 TDI, 2011. godište, koji je u mom vlasništvu već 4-5 meseci i ujedno je moj prvi automobil. Naime, primećujem čudno ponašanje u vezi sa temperaturom motora i želeo bih da podelim problem i čujem vaša iskustva.

Od kada sam kupio automobil, primećivao sam da mu treba izmedju 12 i 20 km vožnje da bi dostigao radnu temperaturu od 90 stepeni. Jednom mi se desilo da je motor postigao 90 stepeni nakon samo 4-5 km, ali tada nije prelazio radnu temperaturu pa nisam obraćao pažnju na to. Nakon tog događaja, ponašao se "normalno", tj. trebalo mu je više vremena da se zagreje.

Međutim, od juče primećujem sledeće:
Motor sada redovno dostiže temperaturu od 90 stepeni za manje od 5 km vožnje. Iako ne prelazi radnu temperaturu, čini mi se da to nije uobičajeno ponašanje za ovaj model.

Čuo sam da Golf 6 ima grejače rashladne tečnosti i da oni omogućavaju brže postizanje radne temperature (negde između 5 i 10 km vožnje), ali nisam uspeo da pronađem pouzdane informacije da li ovo važi za moj model (1.6 TDI).

Da li neko ima iskustva sa sličnim problemom? Da li je ovo normalno ponašanje ili postoji mogućnost da nešto nije u redu? Hvala unapred na savetima!  :)

Isto tako,sad vidim da sam izgleda postavio u pogresnu sekciju,izvinjavam se svima zbog toga.
« Poslednja izmena: Januar 20, 2025, 01:18:35 posle podne od strane Sabanoti »