Koliko sam ja istražio komande klime postoje u tri verzije. 1DIN, 2DIN i 2DIN sa grejačima sedišta (2DIN je sistem sa navigacijom). Svaka od verzija u dve tri ili više podverzija.
Izgleda da ova 1DIN verzija može da se ubaci dole na 2DIN nosač ali mora ivica plastike da se skine po par milimetara sa svake strane da bi moglo lepo da legne.
Eventualno bih kupio i drugi originalni 2DIN Climatronika li samo ako bih znao da je 100% kompatibilan sa ostatkom sistema i ako je cena ok.
Drugi problem je red prekidača i Cup holder ili fioka. Čitam po netu da je centralni prekidač za 4 migavca isti za obe verzije iako im je oznaka drugačija, a za ESP prekidači da su različite veličine i da ne mogu da se kombinuju. Mada sad razmišljam da je možda tu razlika samo u obliku prekidača, stari pravougaoni i noviji zaobljeni, a ne da li su sa 1DIN ili 2DIN.
Ovo trebam kolegi da odradim koji se vraća u SRB za oko mesec dana pa ne bih ništa radio dok ne budem siguran da imam svaku cvrcu i da će sve da radi.
Trebalo bi biti pozitivno iznenađenje, a ne da ga sačeka auto sa rupama umesto prekidača i da pola stvari ne radi, mada...