VW Klub

VW Caffe => Nove informacione tehnologije => Temu započeo: Gagi Decembar 10, 2013, 01:04:18 pre podne

Naslov: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Gagi Decembar 10, 2013, 01:04:18 pre podne
Tražio sam ovakvu temu i nisam našao... Ovih dana trebam da kupim neki novi tv,ali kod prodavaca sam samo nailazio na neznanje... naravno što bi znali šta prodaju kad su im plate male i bole ih baš da te usluže... Ko se razume u ovu materiju neka napiše neka svoja iskustva... ja ću da započnem...

Pre tri godine sam proveo mesec dana tragajući po raznim forumima koji je televizor najbolji za gledanje... da li je to lcd,led ili plazma... poučen raznim iskustvima sa foruma došao sam do zaključka da je plazma u tom momentu bila najbolja... sada posle tri godine kada sam se odlučio da ponovo promenim televizor,mislio sam da se tu nešto promenilo,pošto je "led-lcd" tehnologija napredovala,mislio sam da je bolje kupiti takvu vrstu panela,medjutim sada već sa dobrim poznavanjem i iskustvom, došao sam do zaključka da se ništa nije promenilo,sem da je izbor plasma televizora u izumiranju,da se potenciraju led televizori koji i dalje imaju isti problem,a to su "duhovi" u pokretnim scenama i ugao gledanja... blago su rešili osvetljenje slike,kontrast je znatno bolji,ali slika je i dalje "plastična",kao da su ljudi na ekranu od plastelina... ko se malo razume ,zna o čemu pričam... i ako sada led televizori idu i do 800 herca,to izgleda nije dovoljno da se ostvari prirodna slika pri gledanju televizora... eto to su neka moja iskustva... a vi pišite dalje o modelima televizora itd... tema je namenjena malo skupljim i velikim televizorima,jer ako se kupuje neki jeftin onda je skoro pa sve jedno koji će biti... znači od 42" pa na gore... može se pisati i gde treba kupiti i od koga,svaki info je dobrodošao...
 ja se trenutno razmišljam o kupovini televizora u Segedinu pošto je jeftiniji za 350 eura nego kod našeg bilo kog distributera... u pitanju je 3D Panasonic neo pdp plasma od 50" ,model TX-50ST60,cena mu je 900 eura... televizor koji trenutno imam je isto Panasonic plasma neo pdp ekran TX-P42G20E,vredi svaku paru,pre 3 godine je plaćen 1200eura... toliko za sad od mene ...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Lepi Decembar 10, 2013, 07:24:21 pre podne
Evo ti mog iskustva. Ovde u Nišu imam neki. LCD i nije loš. Dok sam bio u Kanadi imao sam plasma i slika je bilo bolja. A televizor Samsung valjda beše 48 inch-i je na popustu bio 250e biggrin


Što se tiče plasme oni bi trebali da daju najbolju sliku. Ali istovremeno najviše struje troše i kao vek trajanja im je najkraći. To vek trajanja valjda znači u proseku 10 godina. Što je po meni mnogo više nego dovoljno.


3D Panasonic neo pdp plasma od 50" ,model TX-50ST60,cena mu je 900 eura...


Ja koliko vidim po internetu ovo je baš dobar televizor. Samo po meni možda malo skup.. Doduše nisam pratio cene od kad sam došo ovde.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Decembar 10, 2013, 08:53:45 pre podne
obrni okreni najbolji je sad trenutno led,plazme trose struju,krace traju,uzmi neki led sa dobrim osvezavanjem slike,obavezno sa smart funkcijom,odnos kvalite-cena LG je neprikosnoven,imam 2 kuci,jedna kupljen pre 5 godina ,jedan prosle...sljakaju ko ludi :rolleyes:
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: RUS Decembar 10, 2013, 09:00:54 pre podne
Ja imam sharp aquos led 42 dijagonala vec godinu ipo. Sljaka normalno i bez problema.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Rocky Decembar 10, 2013, 09:10:50 pre podne
Sto se tice modela danas je tesko naci dobro a jeftino AMOLED su jako skupi ekrani ali jedini imaju sliku dostojnu plazmi. E sad Panasonic pravi NeoPlasma televizore, to je nova tehnologija, trajnija, energetski ekonomicnija. Ja imam njihovu plazmu vec 6 godina i radi fantasticno. Kolega je kupio u segedinu najnoviju Panasonic Plazmu i ustedeo 360e kada mu je vracen porez iako je platio carinu 100e. Televizor je ludilo. Ja sam skoro uzeo i LG plazmu 42" i mogu ti reci da je panasonic klasu iznad po kvalitetu slike. A i brat se slozio koji ima Sony Bravia LCD Smart tv da Panasonic radi bolje.
Naslov: Re: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 10, 2013, 09:23:04 pre podne
Info-LG pravi najbolje ekrane,i po tome je neprikosnoven.
Ja imam neki smart SamsunAg,Led je,ima 3D,itd. Nijesam primijetio bilo kakve "duhove",slika je savrsena. Ne znam koji je model,napisacu kad dodjem kuci.

Učukano preko telefona
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Guarana Decembar 10, 2013, 09:25:46 pre podne
pa ostavi taj od 42" megalomanu :P
ako ces nov uzmi LED i nadji koji ima kvalitetniji panel tj ekran.
to za 800hz je glupost.. treba ti 30hz za normalnu sliku, 60hz za interpoliranu.. pogledaj na kompu lcd i bice 60-75hz
gledao sam ovde izbor pre neki dan i nisam nesto primetio da imaju duhove i ostalo sto su davno imali.. prodali su mi ispred nosa zadnji LG 42" na akciji za 350e :(
mogu da zapisem modele koji mi deluju najbolje sa slikom pa vidi sta ima tu od izbora..

http://www.moj-tv.com/plasma-tv/panasonic-tx-p50st60/11594 (http://www.moj-tv.com/plasma-tv/panasonic-tx-p50st60/11594) kad odbijes 20% pdv-a koji ti vrate na granici ispadne 790e, taman svratis na kaficu :P

btw panasonic je najavio da prestaje sa proizvodnjom plazma televizora od marta 2014 .. mozda padnu cene ako si bas za taj odlucio... s druge strane ko zna kako ce biti za servis i garanciju za x godina
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Twister Decembar 10, 2013, 10:01:19 pre podne
ako vec hoces eksperimentisati....

http://www.tehnomanija.rs/oled-televizori/lg-televizor-led-lcd-55ea980v.html (http://www.tehnomanija.rs/oled-televizori/lg-televizor-led-lcd-55ea980v.html)

mada sam licnog misljenja da kakav god tv da imas kvalitet slike u srbiji ce biti isti....
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: DzonyVw Decembar 10, 2013, 10:38:37 pre podne
Jel ti vidis cenu ovog televizora? Malo je  "jaca" :D

 Ja sam uzeo isto iz madjarske,samo preko ovih momaka sto donose ovde . I sad za neko poredjenje tada je kostao u tehnomaniji 109.000 dinara ja sam ga kod njih platio 560e
 Dakle kod nas cisto dranje...

http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/samsung-televizor-led-lcd-ue-40f6400.html (http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/samsung-televizor-led-lcd-ue-40f6400.html)

 Dobar Tv,dobre funkcije,jedino malo manji,ali imam rupu u zidu bas te velicine samo sam povadio police i ispala super fora ! :)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 10, 2013, 11:09:49 pre podne
Evo ti mog iskustva. Ovde u Nišu imam neki. LCD i nije loš. Dok sam bio u Kanadi imao sam plasma i slika je bilo bolja. A televizor Samsung valjda beše 48 inch-i je na popustu bio 250e biggrin


Što se tiče plasme oni bi trebali da daju najbolju sliku. Ali istovremeno najviše struje troše i kao vek trajanja im je najkraći. To vek trajanja valjda znači u proseku 10 godina. Što je po meni mnogo više nego dovoljno.

Napiši model jer ovako porediš babe i žabe.
Prosečno gledanje TV dnevno je oko 6.5h, Plazma Panasonik garantuje 100.000 bez gubljenja osvetljenja što izaje oko 42 godine prosečnog gledanja. Meni dovoljno. Životni vek plazni je nešto što se svakodnevno menja na bolje i to drastično.
Što se struje tiče i potrošnja je sve manja, a za razliku od LCDa, plazmu možeš da podesiš da troši manje. Ali ne vidim svrhu toga jer slika mora da bude idealna.

Gagi je dao lep osvrt na dva modela. Na žalost posle njega dosta komentara koji ništa nisu rekli, već samo nešto da se napiše.

obrni okreni najbolji je sad trenutno led,plazme trose struju,krace traju,uzmi neki led sa dobrim osvezavanjem slike,obavezno sa smart funkcijom,odnos kvalite-cena LG je neprikosnoven
Ovde si se pošteno nalupao. Možda ti imaš ovakvo mišljenje i to je ok, ali daleko da je ovo tačno. Svuda na netu ćeš videti koji ekran daje bolju sliku, a prost primer ćeš videti TEK kad staviš plazmu pored LCDa. Da se razumemo nije LED sranje, već je plazma bolja kad je u pitanju ugao gledanja, kontrast i punoća boja, odaziv.
"Plazme troše struju".... šta LCD troši? Orahe?

I dalje najveći problem bez obzira na odabir TVa je kvalitet dovedenog signala.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: dule73 Decembar 10, 2013, 11:13:39 pre podne

Valja li ovaj?

http://www.lg.com/us/tv-audio-video/premium-entertainment/curved-oled-tvs (http://www.lg.com/us/tv-audio-video/premium-entertainment/curved-oled-tvs)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Decembar 10, 2013, 11:34:26 pre podne
@wele
u kom veku si ti rodjen???
plazma se uveliko izbacuje iz proizvodnje bas zbog nepouzdanosti i potrosnje struje,stoji to da ej slika najbolje ali mi nemoj pricat da su te razlike tolikooo drasticne da pored plazme ja ne mogu gledat led tv??meni lg po specifikacijama sa 39 incha ekranom trosi 55 wati struje,sta mislis koliko trosi plazma?uz koriscenje automatskog osvetljenja jos manje ce trosit...plazma je proslost, to je neminovnost..
..i ako nisi znao i led mozes podesit da trosi manje...iskreno,to i nije neka novost al eto da kazem
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 10, 2013, 12:47:12 posle podne
Plazma se ne izbacuje iz upotrebe. Na IFA sajmu ove godine su predstavljeni ultra tanki i dosta laksi i stedljiviji plazma televizori. Plazma iz 2008 od 63'' trosi 700 w struje, a radni vek panela (dok ne dodje do blagog zatamnjenja) je 100.000 sati. LCD od 70 inca iz ove godine trosi 140W, pa je tu razlika odcigledna. Uglovi gledanja su na strani plazme (osim ako se ne radi o vrhunskim LCD panelima kakvih i nema kod nas u prodaji, zbog cene). Razlika u slici i nije bas neprimetna prosecnom coveku ako je u pitanju losiji izvor (recimo analogna kablovska ili DivX serija). Proizvodnja plazma panela je skuplja u samom startu od lcd i led-a,sto ne znaci da prestaje da se proizvodi u vecim dijagonalama i u 3D.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Nikola Calasan Decembar 10, 2013, 12:51:14 posle podne
Svidja mi se tema posto planiram uzeti neki noviji tv, a pojma nemam o njima :) imam neki stari LG vec 13, 14 godina i nikad se nije pokvario. Kad se vi dogovorite sta je najbolje, ja cu to kupiti :)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: dule73 Decembar 10, 2013, 12:53:20 posle podne
kad se dogovore Niđo ja ću ti kupiti TV ;)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Decembar 10, 2013, 01:06:41 posle podne
Ja sam prosle zime kupovao tv, pa sam dosta citao po forumima bas ovaj tvoj problem, uglavnom sam nailazio na ovaj odgovor:

Ako imas para i hoces kvalitet : LED
Ako nemas para a hoces bilo kakav kvalitet: Plasma
Ako nemas para hoces samo tanak tv: LCD

Naravno ljudi takodje savetuju Full HD ne HD ready

Ja sam na kraju uzeo PHILIPS 42PFL4208H - 107 cm  , smart tv, ide net kabel u njega, vidi racunar odmah, ja prezadovoljan.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Rocky Decembar 10, 2013, 01:39:50 posle podne
Ako imas para i hoces jako dobar kvalitet : AMOLED
Ako imas para i hoces dobar kvalitet : Plazma
Ako nemas para a hoces bilo kakav kvalitet: to ne postoji
Ako nemas para hoces samo tanak tv: LCD moze da prodje   biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Guarana Decembar 10, 2013, 01:47:57 posle podne
http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57610230-221/tv-shoppers-now-is-the-time-to-buy-a-panasonic-plasma/ (http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57610230-221/tv-shoppers-now-is-the-time-to-buy-a-panasonic-plasma/)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 10, 2013, 01:51:23 posle podne
Ako imas para i hoces extra kvalitet: OLED
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Guarana Decembar 10, 2013, 01:58:27 posle podne
svaka vama cast ljudi na ocima sokolovim .. ja radim sa pikselima svakodnevno pa mi je razlika u panelima nekih 10-15% maksimalno.. ako je cena 50-100% veca ne vidim logiku uzimati, pogotovo ako nemas pravi digitalni program. za filmove bi pre uzeo projektor i na zid nego tolko para na tv samo zbog toga..
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 10, 2013, 02:00:27 posle podne
 tapsac Gagi , odlicna tema , po meni je to slicno kao kad kupujes Mob. telefon ... mnogo kombinacija i zavisi ko sta zeli ...
Licno ja sad kad bi kupovao ne bi znao zasta da se odlucim ...

ali definitivno po meni ... Oled, Led Samsung ili Lg ... sto se tice Plazma televizora

tu su modeli Panasonic neprikosnoveni ... eto mozda je pomoglo  ;) ...

e sad velicina i cena ... to je tek diskusija ali od 60.000 pa do 100.000 moze se kupiti odlican Tv  :26
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 10, 2013, 07:45:50 posle podne
Da se razumemo nije LED sranje, već je plazma bolja kad je u pitanju ugao gledanja, kontrast i punoća boja, odaziv.

@wele
ali mi nemoj pricat da su te razlike tolikooo drasticne da pored plazme ja ne mogu gledat led tv??
Ti onda procitaj opet sta sam ja napisao. Svastika skoro uzela ozbiljan LG SmartLED i ja sam veoma zadovoljan tim TVom. Ja licno sam imao priliku da poredim na dual view plazmu i lcd iste generacije. Pustao sam Madagacar2 i Avatar bluray snimak uporedo. Plazma stvarno ima punije i zivotopisnije boje. To primetis samo kad imas priliku da ih poredis. Inace da sam samo gledao lcd rekao bi ovo je vrh nema bolje.
Ukoliko prestaju da se proizvode plazme (ne znam da li je istina ili ne) to je jedino iz ekoloskih motiva, a ne sigurno zbog loseg kvaliteta. Bas kao sto pise u ovom linku od Gvarane. Da nemam TV ili da sam megaloman kao Gagi pa da kupujem TV na 3 godine  :) sad bi jurio plazmu dok je jos ima.
Da, plazma 42" trosi oko 2x vise struje u standardnim podesavanjima, ne znam koliko je to u novcu sto je najbitnija stvar, racuni za struju su mi standardni

kad se dogovore Niđo ja ću ti kupiti TV ;)
Kad se neko na ovom forumu dogovorio oko necega  biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 10, 2013, 09:11:32 posle podne
E ne znam za plazmu,nijesam je nikad imao,al znam za ovaj LED što imam. HD filmovi,i 3D filmovi izgledaju vrhunski! Nema nikakvih duhova,i tome sl.Obični programi,izgledaju ka na svaki TV.

Evo ovaj imam
 
(http://icdn4.digitaltrends.com/image/samsung-smart-tv-3-650x0.jpg)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 10, 2013, 10:17:28 posle podne
Za mene je van pameti dati više od 300 evri za tv, kad je prosečna plata toliko..Ovde govorim u moje ime a mislim na većinu koja para nema za tv od soma evra..Prijatelj je pršle zime kupio u tehnomaniji vivax lcd led 54 cm(300 e) i izgledali smo do sad sporta na njemu sa uživanjem, kvalitetnija slika nego na mom običnom tv-u..
Inače mi tv služi za uspavljivanje, da gledam teletekst i pretežno ga ''slušam'' , a ne gledam osim sporta..
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Acca Decembar 10, 2013, 11:54:19 posle podne
lg nije los, mada me ne vuce nesto, najbolji su tosiba, philips pa panasonik, samsung sranje najvece,vox, fox, Vivax nemoj ni da gledas, sama cena diktrira kvalitet, najgori su
i samo Plazmu, nista vise, kakav Led,lcd oled i ta sranja, svi su oni ograniceni vekom trajanja, cim istekne garancija malo posle toga riknu, plazma je najbolja, radio sam u servisu bele tehnike i bili smo ovlasceni servis za sve ove gore navedene uredjaje, kao i sa tehnomanijom, plazma je zakon, pa tek onda LCD
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: DzonyVw Decembar 11, 2013, 12:20:03 pre podne
ja imam lcd vox u spavacoj sobi. Evo vec 4-ta godina,sljaka perfektno.  Moji imaju lg lcd on traje vec vise od 5,6 godina isto sljaka perfekno a veruj mi ne gasi se uopste :D

 Priznajem da sam znao ovo sto sad citam u ovoj temi verovatno bi se odlucio za Plazmu umesto Led. Ali sta sad da se radi,videcemo kako ce se pokazati ovaj Samsung F6400 na duze staze.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Gagi Decembar 11, 2013, 02:22:06 pre podne
Nisam verovao da će se tema ovako brzo razviti... :) Juče sam ponovo bio u Tehnomaniji u potrazi i poredjenju televizora... bio sam bezobrazan i izmaltretirao prodavca da mi pusti sav mogući sadržaj,počev od HD filma do tv signala sa obične kablovske,u pitanju je model Samsung Led 3D UE46- F6500... Obzirom na cenu od 124 000 dinara ,bio sam veoma razočaran... moj televizor koji je star 3 godine ima neuporedivo bolju sliku... u demo snimku koji je napravljen isključivo za taj televizor ,kako bih prikazao njegove performanse ,vide se katastrofalne mane televizora... kao prvo forsira se ta 3D tehnologija koja je realno još uvek sranje,koriste se pasivne naočare od kojih te na početku gledanja zabole oči dok se ne privikneš... slika je mutnjikava i nikakva,tako da nikako se ne preporučuje kupovina televizora samo zbog toga što ima usrani 3D... Znači mnogo je bitnije kakva mu je slika bez tog sranja,jer će se to koristiti mnogo redje ili neće uopšte... kada smo već kod običnog gledanja,tj u svakodnevnoj 2D tehnologiji,dok stoji slika savršena je,ako se tako može reći,ali ja ponovo vidim ne realne boje i lica od plastelina... tačnije,slika je plastična... ali kad slika krene da se pokreće, e tu je pravo razočarenje,sva ona savršenost nestaje,svaka tanja ivica počinje da se krza,znači više nije kristalno jasna i naravno ponovo "duhovi" !!! Zrnojede,kada kažem duhovi , mislim na to dok gledaš tenis ti umesto loptice vidiš KOMETU,koja pada sa jupitera... na kraju filma dok idu slova odozdo na gore seckaju... kada slova idu brzo,ne postoji šansa bilo šta da pročitaš... Guarana... televizor od 42 inča lcd sa 60 herca ne može da se gleda... kupila ga je kuma moja... ono je katastrofa... brze scene ne postoje na njemu,to su slajdovi... na primimer poruke na "foršpajnu" ne mogu da se čitaju... ako znaš šta je "foršpajn",ako ne objasniću ti :) Da se vratim na ovaj Samsung... rekli su da su rešili ugao gledanja... jesu ali juče,kako god da mrdneš glavu kontrast na ekranu se menja... znači trebaš da budeš tačno ispred tv-a da bi slika bila dobra... smart funkcije su odlične,ali po meni opet suvišne... treba mi tv ,ne neki ogroman web uredjaj... imam komp za to... dobro je što može da pusti mkv format sa integrisanog plera,ali dzabe mu kad prevod nema YU fontove... eto moje recenzije u testiranju od sat vremena... posle toga sam pogledao još jedan LG LED LCD 47LA660S ,on je gori od ovog Samsunga,tako da je bzvz trošiti reči... za mene filmofila plazma je i dalje najbolja kupovina... kome treba televizor za ne pokretne slike ili korišćenje umesto monitora led je prava stvar!!!
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Decembar 11, 2013, 09:02:04 pre podne
stvarno mi nije jasno??ili ti imas oci ko soko..ili sa ja corav... lollol..ja te nijanse nikad video nisam niti primetio..znam samo da samsung ima samo jake vristece boje i to mi smeta i ne pomazu podesavanja,lg ima slabu crnu..licno to mi ne smeta...njega sam i uzeo...sto  see tice drugioh marki...ne znam...znam samo da 90% svih njih koriste panele od lg i smasunga..sve je receno time..pa mi nikako ne pije vodu da je sony skoro istih karakteristika skoro duplo skuplji od lg ili samsunga??sony je bio tata za crt..sada duvaju drugi vetrovi..lg izbacio oled..prvi na svetu...meni licno ekstra marka,..sljakaju dva kod mene..jedan samsung mi je crkao..nikad vise...ah da imam i jednu toshibu u spavacu..malo stariji model...regza ili tako nesto...i on radi ko svajcarac...da ne duzim...iskreno..za mene su to sve nijanse...te karakteristike...jedino znam pouzdano da lg ima najbolji smart na trzistu
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 11, 2013, 10:33:40 posle podne
Gagi je napredni korisnik tj zna sta hoce od robe koju kupuje. Sve ovo sto je nabrojao su detalji koje samo takav korisnik primecuje. Kao da je mene konsultovao :D  Velika vecina ljudi ne bi nista od ovoga primetila, ali ima nas raznih. Ja sam isto mislio da je 3D sranje i ako se ja pitam UVEK cu da odaberem fenomenalnu 2D sliku ispred najboljeg 3D TVa jer 3D funkcionise po principu laganja mozga. Oci ne vide ono sto stvarno vide. Zato se kod nekih osoba javlja glavobolja, a kod nekih ne.
Medjutim kako sam testirao ovaj svastikin TV video sam da je 3D luda zabava za decu i da ima neke svoje prednosti. Neko to kupuje jer je cuo da je dobro, a nema pojma sta je u pitanju, a neko kupuje 3D ciljno. Ja sam i dalje za kristalnu 2D sliku. Kad mi dodju drugari ja odvrnem Avatar bluray preko ozvucenja ili Spasavanje redova Rajana fHD i vilice popadaju :D
Imam drugara koji je pusac i izadje na terasu (koja je poprilicno ukoso od TVa) da izduvani i dok je na terasi kaze "Covece odavde se vidi kao da sam ispred TVa"
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 11, 2013, 10:47:09 posle podne
Gagi pa ti bi trebalo jos jedan servis da otvoris ...  ;) salim se ...

bas iscrpno i za svaku pohvalu o izvestaju , vidi se da znas sta zelis ...

i ja sam da se uvek pre kupi Plazma Tv , po meni neka Panasonic-ova , sad neznam tacno koja je ono neka srednja klasa imaju oznake x, y , mislim da su one medju boljima ...

samo me plasi sto sam cuo negde ili procitao da se Plazma Tv Ne proizvode vise ...  :huh:

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Gagi Decembar 12, 2013, 01:35:47 pre podne
danas kupljen televizor  yupi3ti u pitanju je isti model kao što sam imao iz profesionalne G serije ,samo koji inč veći ... u pitanju je Panasonic neo pdp plasma TX-P46G20E ... ja sam prezadovoljan , pošto sada imam veći ekran sa istom savršenom slikom !!! Sasvim slučajno sam naišao na totalnu rasprodaju u Tempu na Čukaričkoj Padini i ugledao ovaj televizor sa cenom više nego primamljivom... sa cene od 142 000 dinara ,zbog rasprodaje je spušten na 70 000 dinara što je više od bilo kog očekivanja!!! Ako nekoga zanima televizor ima još dosta dobrih i novijih modela sa cenom manjom i do 400 eura od regularne!!!

http://www.takolako.rs/user/panasonic/panasonic-plazma-televizor-tx-p46g20e/44_2143_59380_1_0_0/item.jsp (http://www.takolako.rs/user/panasonic/panasonic-plazma-televizor-tx-p46g20e/44_2143_59380_1_0_0/item.jsp)



Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 12, 2013, 05:16:39 posle podne
Čestitamo!
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Decembar 12, 2013, 06:24:06 posle podne
Ja sam extra prosao sa tim F6400 samsung kupio sam ga za 110000 dinara...ali sam uz njega dobio telefon samsung s4 zoom i njega prodao za 30 000 dinara tako da me tv izasao 80000 dinara jeftinije nebih prosao ni kod madjara...a tv nema sta nema jos ga nisam ni "izvalio "sta ima
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: DzonyVw Decembar 12, 2013, 06:50:48 posle podne
Nemanja7   Mene je taj f6400 izasao ispod 65.000 sa sve postarinom ... Cisto da znas kako si prosao :D
 Da ima dosta funkcija tu se slazemo :)

Gagi
 Drago mi je da si na kraju kupio ono sto ti se dopada i to po dobroj ceni. Nema sta,onaj ko se razume i zna sta hoce na kraju i ode kuci zadovoljan :)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Shomi Decembar 12, 2013, 07:22:32 posle podne
Htedoh ja da kazem da zajebes tehnowinwingiga shopove i kupish "madjara".... Nisam se nikada neshto posebno upustao u problematiku tv'a, jer mi sluzi za uspavljivanje.... Ali od ortaka koji su malo fanatici po tom pitanju sam se naslusao prica o madjarima... Panasonic ti ima i worldwide garanciju, tako da si totaalno pokriven....

A sto se tice diskusije Plazma-LCD-led... Na poslu imamo Jednu staru plazmu, i ganc novi LG led.... Identicna diagonala, postavljeni jedan do drugog... Identicnan ulaz na oba uredjaja istovremeno, a o razlici u slici necu da pricam... To mora covek da vidi licno, sto je neko vec rekao....
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Decembar 12, 2013, 07:25:49 posle podne
Koja veličina f6400  ja sam uzeo 46"/116 

Ja kada sam uzimao pre mesec dva ,u radnji je bio 120,000 na rate i 110,000 za kes + s4 samsung zoom

sad je 100,000  ja mislim

kod madjara je bio 800 eura + poštarina  a mene izasao 700

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: DzonyVw Decembar 12, 2013, 07:29:06 posle podne
Ja mogu samo da ti kazem da kad sam ga ja uzimao pre 4,5 meseci max. U Tehnomaniji cena ravno 110.000  a ovamo me izaslo kao sto sam napisao 65.000!
-Pa vi vidite razliku u ceni
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Decembar 12, 2013, 07:32:17 posle podne
jos ja gledam kako si ti dao 65 000 nije reko vec pala cena ali ti si uzeo manji ...i uzeo sam u BigBangu imali su ga jedini odma tada

Ja ti kažem mene izasao 700 eura 46 inca ili ti 116 cm..jeftinije nije bilo nigde ali to samo zbog te akcije sa tim telefonom sad toga vise nema
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 12, 2013, 08:16:04 posle podne
Gagi koje su Dimenzije tj koliko inca ti je Plazma Panasonic , definitivno najbolje su u Svetu ...  :26

Cestitam na Dobroj Kupovini  :25
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 12, 2013, 08:28:58 posle podne
46, pise ti u linku koji je ostavio.
Nemanja vidis Gagi je kupio TV koji je hteo, a ti kao i vecina kupujete na oko i ne znate sta ima od funkcija... glavna fora u radnja je da puste test video na modele koji ima slabije idu i onda kad kupac pridje vec je pechen fenomenalnom slikom.
Znate li koliko kablovski operateri imaju reklamacija od korisnika koji se zale na kvalitet slike sa komentarom "ali slika nam je daleko losija nego sto je bila u radnji..."
klasicne ovce
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 12, 2013, 08:32:58 posle podne
 bonk da video sam sad Wele ...

a ovo za prodavce i kupce imas pravo 100% , ja bio ovca pre 5.g za samsunga ... ali skola se naucila ... :26
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 12, 2013, 08:44:27 posle podne
E sad ispljuvaste samsung...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 12, 2013, 08:46:43 posle podne
Ne Zrnojed , ja sam bio ovca kupio model koji je koriscen u promotivne svrhe ...  angry2
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Modus Decembar 12, 2013, 09:18:46 posle podne
Mi smo kupili pre 2 meseca "SAMSUNG-a 3D LED UE40F6740" za solidnu akcijsku cenu od 499 €

TV je odlican, nemam sta drugo reci. formidable

Evo i koja slika.

(http://www4.slikomat.com/13/1212/pmo-3.jpg)

(http://www4.slikomat.com/13/1212/8d1-4.jpg)

Danas postavljena vec i jelka, malo i nocne idile. biggrin

(http://www4.slikomat.com/13/1212/ra-2.jpg)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Decembar 12, 2013, 09:20:54 posle podne
gagi,uzeo si ono sto si zeleo za svoje rodjene pare biggrin,nek te sluzi jedno 20 godina i isplatice se biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Modus Decembar 12, 2013, 09:25:52 posle podne
danas kupljen televizor  yupi3ti u pitanju je isti model kao što sam imao iz profesionalne G serije ,samo koji inč veći ... u pitanju je Panasonic neo pdp plasma TX-P46G20E ... ja sam prezadovoljan , pošto sada imam veći ekran sa istom savršenom slikom !!! Sasvim slučajno sam naišao na totalnu rasprodaju u Tempu na Čukaričkoj Padini i ugledao ovaj televizor sa cenom više nego primamljivom... sa cene od 142 000 dinara ,zbog rasprodaje je spušten na 70 000 dinara što je više od bilo kog očekivanja!!! Ako nekoga zanima televizor ima još dosta dobrih i novijih modela sa cenom manjom i do 400 eura od regularne!!!

http://www.takolako.rs/user/panasonic/panasonic-plazma-televizor-tx-p46g20e/44_2143_59380_1_0_0/item.jsp (http://www.takolako.rs/user/panasonic/panasonic-plazma-televizor-tx-p46g20e/44_2143_59380_1_0_0/item.jsp)
Gledao sam isto ovaj TV, nije los.

Ali je i cena bogami paprena.

E pa nek te sluzi, zivio ti meni. cheers
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Gagi Decembar 12, 2013, 09:30:29 posle podne
moduse,meni se najviše svidjaju te police sa sakrivenim nosačima,takozvane lebdeće :) ja sam skoro pravio iste !!! lollol

gagi,uzeo si ono sto si zeleo za svoje rodjene pare biggrin,nek te sluzi jedno 20 godina i isplatice se biggrin
Hvala Kadi,mislim da sam imao sreće... :)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Guarana Decembar 12, 2013, 10:12:40 posle podne
potpuno offtopic al me podseti.. kako se montiraju/skidaju te police.. imam 6 komada u dnevnoj sobi i jedan je od medicine krenula da se krivi lollol .. i sanse nema da skapiram kako se skida da je prisrafim nazad na zid kako treba.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 12, 2013, 10:15:51 posle podne
Niko nije pomenuo kvalitet slike,u smislu,kakav je dolazni kvalitet sadržaja koji se gleda. Mislim da sa malo "fajn ćuninga" svaki televizor može da prikazuje odličnu sliku.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 13, 2013, 12:03:38 pre podne
j....s tv kad ti moras da mu stelujes naknadno sve ponaosob, da bi dobio ok sliku
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Gagi Decembar 13, 2013, 02:39:15 pre podne
evo jednog korisnog linka za one koji možda imaju isti Tv kao ja... u pitanju je štelovanje slike u optimalni mod za gledanje posle razrade panela u prvih 300 sati

http://hdportal.eu/recenzije/review/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/14/ (http://hdportal.eu/recenzije/review/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/14/)

Inače Panasonikova plazma je 2009 godine proglašena za uredjaj sa najboljom slikom na svetu,pošto je nadmašila Pioneerovu "kuro 8" tehnologiju koja je do tada bila najbolja,što se i podrazumeva jer je pioneer napravio prvi plasma tv za široke narodne mase :) Dok je  Fujitsu prikazao prvi plazma ekran u boji,bio je to hibrid zasnovan na plazma ekranu :)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Decembar 13, 2013, 08:47:38 pre podne
nisam ni cuo da pioneer pravi televizore :huh:,da ima ovde da se kupi odmah bi ga uzeo,jer mije sve osim tv-a kuci pioneer,resiver,blurej,zvucnici,bas bi ga spario biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 13, 2013, 10:17:59 pre podne
Pre par godina, ako se sećam dobro najbolji plazmaši su bili Pioneer, Teac i Panasonic, pri tome prva dva nisu imali "budžet" modele dostupni širokim masama.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Decembar 13, 2013, 08:08:06 posle podne
Wele

Sve sam znao sta kupujem 46" i znao sta ima i koliko herca i rezolucju (iskreno ispod 200 hz nisam hteo da uzimam ) i koliko usb hdmi lan sve sve samo mi naletelo jako jako  povoljno nisam ni pomisljao  da cu uzeti takav tv i dobiti s4 galaxy uz njega ...a slika slika je fenemenalna dodji da vidis bar kod mene na radijus vektoru i naravno na digitalnoj televiziji nema tih duhova i sl dobio sam i 2 daljinca i 2 komada 3d aktivnih naocara  ....

A na HD kanalima je da zanemis kakva slika pogotovo na fudbalskim utakmicama tipa arena 1234 HD da zanemis kada vidis ...a filmovi 3d i ostali da ne spominjem tv je fenomenalan iz bilo koga ugla da gledas je isto nema problema nikakvih za 700 eura 46 inca u rangu ovoga ne mozes ni sad uzeti nesto mozda neke starije modele ovaj je iz 2013....cak i rts hd je dobar hehehe
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 13, 2013, 09:19:13 posle podne
Ne shvatih,Nemanja,koji si ti uzeo?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Decembar 13, 2013, 09:24:48 posle podne
Ja trazim nesto za roditelje ovih dana bas, zapeli su da bude 32"  , a po meni njima netreba smart tv, tako da mogu malo jeftinije da prodjem,  sutra bas idem do radnje da pogledam LG 32LN5400
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 13, 2013, 09:26:49 posle podne
Ja sam mojima dao stari Sony Bravia. Prezadovoljni su biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Decembar 14, 2013, 06:42:10 posle podne
Ja sam uzeo ovaj
http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/samsung-televizor-led-lcd-ue-46f6400.html (http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/samsung-televizor-led-lcd-ue-46f6400.html) 

platio pre 2 meseca 110000 i dobio s4 galaxy i njega prodao odma za 30 000 i izasao me tv 80000...


Ma smart nije nista posebno ako ces da spajas sa kompom to ti netreba nebi ni ja uzimao ali sta cu kada bila ta akcija sa poklonom s4 galaxy...evo sad ima Kupis Sony Braviu i dobijes PS3 i neke igre ...

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Dr1v3r Decembar 26, 2013, 11:17:34 posle podne
Ja imam nekolika u kuci:

LG LCD 42"
LG LCD 32"
Samsung "guzonja" 29".
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Decembar 26, 2013, 11:45:25 posle podne
Koliko sam gledao, jeftinije je da se ode u madjarsku po tv, ili da neko donese..  Evo primer za tv koji sam porucio, 32" Samsung F5300, najjeftiniji kod nas gde sam pronasao je 390eur,  covek koji donosi iz madjarske (sa njegovom zaradom, godinu dana garancije) izadje 320eur, ovih dana bas treba da stigne, videcu kakav je kvalitet, ako je bolji od ovog mog Philipsa dacu njega mojima..
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Mare Wolf Decembar 27, 2013, 12:02:23 pre podne
Evo za megalomane zakrivnjeni LG oled  cena sitnica... 10k evropskih bonk
http://www.tehnomanija.rs/oled-televizori/lg-televizor-led-lcd-55ea980v.html (http://www.tehnomanija.rs/oled-televizori/lg-televizor-led-lcd-55ea980v.html)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Lepi Decembar 27, 2013, 12:37:31 pre podne
Moze ko sta hoce da kaze, ali ove treba u govna daviti. Televizor od 10k eura. O boze boodala
Pa za taj novac mogu da se kupe 10 normalnih televizora, a nece neko da mi kaze da ovaj vredi kao 10 televizora.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 27, 2013, 12:49:16 pre podne
To su nove tehnologije koje jos nisu omasovljene

svojevremeno:
1988 PC286 - 10.000$
1993 modem 14.400k - 750DM

a novac je relativna stvar...

Da, poenta ovog topika je da se nesto nauci ili nekome pomogne oko izbora TVa, a ne da nabrajate inventar iz kuce.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: boćanac GTD Decembar 27, 2013, 01:48:20 pre podne
Neka neko smiri ove Japance , pocinju da preteruju  lollol
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 27, 2013, 03:16:09 posle podne
Za ove pare ... npr sedis skorz levo i vidis sredinu i kraj desne strane Tv sliku ..a u levom uglu nevidis nista jer je zakrivljen ... a tolike pare toliki spisak ... sta sve ima od dodatne opreme itd ... kupicu ga i ja ali kad dodje na moju cenu  ;) ...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Guarana Decembar 27, 2013, 10:43:30 posle podne
ja pre neki dan uzeh nov 32" .. 205e lollol
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 27, 2013, 11:32:25 posle podne
i?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 29, 2013, 11:18:25 pre podne
Kakvu oznaku treba da ima televizor da bi mogao da prima digitalni signal putem kablovske televizije?

dvb-c sam ukapirao da je digital video broadcst cable, a

dvb-t  -ii- terestial(za zemaljski signal antene), i

dvb t2 za neki napredniji zemaljski signal

Valjalo bi ako neko zna da objasni, pošto su informacije na internetu prilično šture..
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: rose1304 Decembar 29, 2013, 11:27:07 pre podne
dvb-c
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 29, 2013, 03:04:51 posle podne
dvb-c /mpeg2/mpeg 4. Probao sam dvb-c ,radi na Ikom-u,na sbb-u ne, tj. nadje digitalne kanala I na jednom I na drugom,ali ih na sbb-u ne pusta,dok ikom-u moze da se gleda bez problema.
Naslov: Одг: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 29, 2013, 10:44:45 posle podne
Znaci suština je da tv ima što više kodeka pošto je dvb-c inače standard..?

Послато са ZTE Blade III користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 29, 2013, 11:02:46 posle podne
Fred Peric  da upravo tako DVB-C ...  :25

http://sr.wikipedia.org/wiki/DVB_standard#DVB-S (http://sr.wikipedia.org/wiki/DVB_standard#DVB-S)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 30, 2013, 06:39:04 pre podne
kod SBBa ne moze jer oni sve svoje kanale pustaju preko svog V2 dekodera koji ima gomilu mogucnosti (Video zona, Catch Up TV, Video on Demand...)
ikom kaska debelo sa uslugama za SBBom i zato mogu da pustaju preko CI (Common Interface) ono sto obicni dekoderi pustaju
kvalitet ne moze da se poredi

SBB preko CI ima samo RTS digital - test kanal

Gomila televizora ima skrivenu DVBC opciju jer se ona otkljuca tek po izboru zemlje u podesavanju televizora. Uvek treba odabrati Nemacku ili Finsku, a jezik interfejsa bilo koji drugi. Kod mene je Finska/srpski kombinacija
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 30, 2013, 09:25:42 pre podne
I šta sad treba da radi korisnik SBB kablovske ako ima dvb-c, a ne može da gleda digitalnu televiziju..?

Da hvali operatera kako je moderan... :31
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Rocky Decembar 30, 2013, 10:09:30 pre podne
Koristis HDMI ulaz i gledas SBB preko D3 dekodera i imas milion opcija :)
Naslov: Одг: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 30, 2013, 10:20:53 pre podne
Onda ti ipak treba dekoder...tada je sve jedno koji je kablovski operater..
Mene zanima šta tv treba da poseduje da bi mogao da prima digitalni signal od kablovske a da nije eksterni dekoder..
To je marko nešto napisao i spomenuo kodeke..čekam da se on javi...ili neko sa konkretnim objašnjenjem..

Послато са ZTE Blade III користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 30, 2013, 01:12:06 posle podne
I šta sad treba da radi korisnik SBB kablovske ako ima dvb-c, a ne može da gleda digitalnu televiziju..?

ili uzme dekoder ili gleda analognu... dok jos ima

CI modul ne moze da pruzi napredne opcije zato ga SBB ne koristi.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Decembar 30, 2013, 01:53:04 posle podne
Meni bi u toku dana trebao da stigne onaj Samsung F5300, pa cu se raspisati o utiscima kasnije
Naslov: Одг: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Decembar 30, 2013, 02:18:04 posle podne
Pošto je sve još uvek nepoznanica, mislim na prelazak sa analognog na digitalni signal na nivou cele zemlje, imam osećaj da će se masa ljudi razočarati u svoje tv uredjaje kad shvati da će morati da odvoji još stotkicu za dekoder...

Послато са ZTE Blade III користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 30, 2013, 03:30:12 posle podne
sbb-d3 ,pa mozes da gledas normalnu digitalnu ili full hd,ne treba ti digitalni tjuner na tv-u (dvb-c), ikom-  tv sa dvb-c (mora) imas oko 130 kanala,nikakav spoljnji dekoder,gledas digitalnu.

@Wele i nije neka drasticna razlika izmedju d3 sbb i digitalne na ikom-u, probao sam isti tv na obe varijante.
Sto se tice opcija na sbb-u,vec vidjeno u cg odavno ,isti kasni za crnogorskim telekomom ko m...a za veprom
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Decembar 31, 2013, 12:18:45 pre podne
Ma ima razlike, pogotovu HD kanali koje Ikom inace nema niti planira da ih ima. Ikom digitalna jedva da se razlikuje od analogne. Ja kuci imam Ikom, na poslu mi je naravno SBB biggrin
Kome god sam pojurio da se uvede SBB ljudi me zvali posle da mi kazu da je slika fenomenalna. Pa ja koji ne gledam TV kad prodjem pored TVa sa HD kanalima zabodem se kao hipnotisan.

Onda dalje Ikom sve sa ovog dole spiska NEMA. (ima neki sakati EPG i par radio stanica)
http://www.sbb.rs/d3v20/staje/#d3 (http://www.sbb.rs/d3v20/staje/#d3)

Ikom pruza telefoniju, ali samo prema inostranstvu, dok SBB ima lokalnu telefoniju + besplatni pozivi u mrezi.
Ikom ima osnovni payTV, dok SBB ima premium pakete
Ikom dekoder je smece najgore vrste, meni su 3 izmenjali i stalno se nesto baguje. Ne moze ispravno da radi, pa makar trebao samo tacno vreme da pokazuje. U zadnjoj verziji stavili su da ne moze da se iskljuci pretrazivanje kanala i onda kad oces da upalis dekoder on 15min pretrazuje nove kanale. I tako stalno. Toliko su smorili da jedno pola godine nisam ni palio dekoder. Zato su i krenuli da ubacuju CI modul umesto dekodera sto je daleko bolja opcija.
Jedino cime se Ikom bori protiv SBBa jeste cena.

Ja ocekujem uskoro Targo da zavrsi instalacije u mojoj zgradi, pa da predjem kod njih. Mesecno ispod 20e - 24/12Mb(DL/UL) net+svi kanali digitalni+HD
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Decembar 31, 2013, 12:34:10 pre podne
Ajd utisak nakon sat dva.. SBB osnovni paket, bez d3,  Philips pfl4007h/12  ima bolju sliku na analognim kanalima Samsung F5300 bolju sliku na RTS HD (jedini hd kanal koji sam imao za testiranje), Samsung ima daleko kvalitetniji zvuk, iako ima 2 zvucnika od 10w, (philips ima 2 od 5w plus mini centar koji bi trebao da ima ulogu basa) a sto se tice lakoce za upotrebu smart sistema, Philips je daleko ispred Samsunga, sistem je vise "noob-friendly"
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: topmarko Decembar 31, 2013, 12:56:47 pre podne
wele nisi me razumeo,mislio sam na obicnu digitalnu kod oba provajdera,ne na hd paket
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: edyman Jun 22, 2014, 08:22:42 posle podne
Jel ima ko iskustvo sa samsung plasma tv? utisci? u pitanju je ovaj model samsung ps50c680, koliko vredi sad?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: edyman Jun 24, 2014, 05:58:19 posle podne
neko?  biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jun 25, 2014, 12:36:06 pre podne


izbegavaj plazme u sirokom luku.

Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Jun 25, 2014, 09:18:09 pre podne
najgora plazma ima bolju sliku od najboljeg leda,ne znam za ove nove uhd,olede jer nisam imao prilike da ih gledam,ali sa druge strane plazma je jako defektna i jako puno trosi struje,recimo moj led 39 incha lg trosi oko 55 wati,a plazma u drugoj sobi panasonic od 42 incha trosi 350 wati,zato se i vise skoro i ne prizvode jer se i ,posebno po evropi, bas zbog toga i ne kupuje ali slika im je savrsena
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: edyman Jun 25, 2014, 02:19:59 posle podne
Hvala na odgovorima. isto sam čuo da su defektni i da više troše ali 350 wati  boodala , čitao sam na netu da je ovaj model star 4 godine, a ovaj što su mi ponudili je star 2 godine i za 400eura mada cena nije fiksna, možda bi bilo bolje dodati još malo pa kupiti novo. a za sliku nisam znao da je ovakva razlika, roditelji imaju LCD i LED i u radnjama sam samo video LCD i LED, sad sam video ove nove generacije UHD i OLED to je nešto bolesno  biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: AcoVW Jun 25, 2014, 08:23:20 posle podne
Dobro ti je rekao kadi..

p.s. Inace edyman, i LED je LCD tj. postoje LCD i LED LCD televizori
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Jun 25, 2014, 08:31:26 posle podne
A koja je razlika AcoVW?

NOT sent from Iphone 4,5 or 6

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Shomi Jun 25, 2014, 09:01:34 posle podne
U pozadinskom osvetljenju.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: edyman Jun 25, 2014, 09:30:20 posle podne
Dobro ti je rekao kadi..

p.s. Inace edyman, i LED je LCD tj. postoje LCD i LED LCD televizori

e ni to nisam znao  biggrin svaki dan nešto novo se nauči :) onda mislim da je najbolje skupiti još malo keša pa kupiti nov.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Shomi Jun 25, 2014, 09:32:05 posle podne
Segedin ti nije daleko, a za 400 jura, imas da biras.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: edyman Jun 25, 2014, 09:36:41 posle podne
Baš tako.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Jun 25, 2014, 10:40:33 posle podne
po meni Lcd-Led LG ili Samsung su super ...  thumbup

imam ponudu za jedan Led-Lcd LG star 6.meseci 42 dijagonala na 15 rata po 50 eura , ima sve zivo , daljinski mu funkcionise kao mis za komp ...djoistic , neki tockici itd ... ma neko ludilo od tv-a ...

odlicna tema  :26
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: AcoVW Jun 25, 2014, 10:53:43 posle podne
A koja je razlika AcoVW?

NOT sent from Iphone 4,5 or 6
U pozadinskom osvetljenju
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Jun 25, 2014, 10:58:22 posle podne
Kadi, ovo je bilo 2013, proveo sam dooobrih 4-5 meseci guglajuci po stranim forumima bas o pitanju tipa televizora, napominjem ovo je bilo pre pojave amoleda, krivi ekrana itd (znaci jeftinije opcije)

Ako imas para i hoces kvalitet : LED
Ako nemas para a hoces bilo kakav kvalitet: Plasma
Ako nemas para hoces samo tanak tv: LCD

Naravno ljudi takodje savetuju Full HD ne HD ready

Danas bih redjao AMOLED, OLED, LED, Plasma, LCD ako bas moras...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Jun 25, 2014, 11:25:25 posle podne
A koja je razlika AcoVW?

NOT sent from Iphone 4,5 or 6
U pozadinskom osvetljenju

Pa kakvo je kod lcd,a kakvo kod led?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jun 26, 2014, 07:04:42 pre podne
kod lcd je neonsko a kod led su led diode te koje svetle.

Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Jun 26, 2014, 09:08:53 pre podne
ja bih dao preporuku za LG led,odlicni su,ja imam model iz 2012 godine,sa smartom,nikakvih problema,bukvalno se ne gasi,kao u kladionici lollol,meni se slika kod lg mnogo vise svidja nego kod samsunga,mnogo je prirodnija,samsung ima jake boje kako god da ga stelujes,jedino lg ima slabu crnu,bar sam tako procitao,komee jeto bitno,ja to ne primecujem,a negde sam procitao da lg ugradjuje mnogo kvlitetnije komponente nego smasung,e sad,,,sta znam....
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: AcoVW Jun 26, 2014, 02:57:31 posle podne
Zrno, jel TI to mene kao proveravas da li znam ili sta??

A i rece djokicsale . . .
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jun 26, 2014, 03:41:56 posle podne
i led su isto lcd, samo je razlika u pozadinskom osvetljenju, paneli su isti, ne padajte na te trgovacke fore.

Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Jun 26, 2014, 06:45:44 posle podne
Zrno, jel TI to mene kao proveravas da li znam ili sta??

A i rece djokicsale . . .

Ne,ne znam,a vidim ti se razumiješ u način rada tih lcd,led,i tome slično,pa rekoh da mi objasniš.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jun 30, 2014, 11:08:16 posle podne
vidim da pratite i da se razumete u televizore pa ajde malo da mi pomognete(pod uslovom da iz navedenih parametara mozete da ista zakljucite).za pomoc smatram ako mozete da kazete  u dve recenice ili kao opcija broj 1,2 ili 3.sve preko toga sto bude napisano necu da citam,majke mi.zasto?zato sto me ta oblast ne zanima i svako suvisno objasnjenje bi izazvalo dodatnu averziju prema pomenutoj oblasti a ne mogu da uzmem zdravo za gotovo misljenje prodavaca iz mnogo razloga.
ovo je neki budzet koji sam planirao(vidi dole link) i znam da za ovu cenu ne mogu da dobijem perfekciju a i ne trazim je .tri godine me je sluzio dobro lg 32-ojka,medju jeftinijim tada (oko 40 hiljada),tako da nemam neke visoke standarde.za vikend sam uzeo neki fuego koji sam juce vratio glavom bez obzira.lica ljudi su kao plasticna.ne razaznaju im se ni podocnjaci ni bore.sve jedna jednolicna masa.vratio sam ga danas i u potrazi sam za nekim od ovih...
p.s. nije mi bitno da li je smart ili ne znam sta....ali bi LG bio bolji izbor  jer je madjarska garancija potpuno validna u nasim srvisima i ne moram da se cimam preko prodavca u slicaju da nesto zabode na tv-u.

ovo je stranica   http://stoposto.kpizlog.rs/ (http://stoposto.kpizlog.rs/)  a na njoj su ova cetiri midela pa moze preko linkova i direktno da se ode...

http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm)

http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LB5610-Full-HD-LED-13740485-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LB5610-Full-HD-LED-13740485-oglas.htm)

http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-39F5300-Smart-100Hz-FullHD-13740871-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-39F5300-Smart-100Hz-FullHD-13740871-oglas.htm)

http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-40F5300-Smart-100Hz-13740942-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-40F5300-Smart-100Hz-13740942-oglas.htm)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jul 01, 2014, 12:01:38 pre podne
a da skoknes sam do Ugarske? Tamo ti je jeftinija tehnika....

Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 01, 2014, 12:03:59 pre podne
na tv od soma i kusur se sigurno isplati.za 300-400 nikako.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Jul 01, 2014, 03:51:21 posle podne
 micko po onome sto si naveo ovaj sasvim zadovoljava kriterijume ...cak i sebi mislim da kupim nesto ovako ...  :25

http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: AcoVW Jul 01, 2014, 04:11:55 posle podne
I ja bih pre izabrao LG svakako, ali od ova dva gore ponudjena ja bih pre:
http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LB5610-Full-HD-LED-13740485-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LB5610-Full-HD-LED-13740485-oglas.htm)

Skoro su isti po karakteristikama, ali nekako dajem prednost 42LB5610, ako nista zbog izgleda, "edge to edge" (displeja koji ide od ivice do ivice)
A i razlika u ceni koja je navedena je smesna, a svakako je za nijansu bolji
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 01, 2014, 11:52:34 posle podne
micko po onome sto si naveo ovaj sasvim zadovoljava kriterijume ...cak i sebi mislim da kupim nesto ovako ...  :25

http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/LG-42LN5400-FullHD-100Hz-13523921-oglas.htm)

bas sam taj uzeo  danas.
cekao sam neki savet ali mrka kapa.izgleda da ovaj televizor ne navodi nikoga da  palamudi na sto strana.
inace,tv je odlican ako imas nameru da ga koristis kao televizor,ako me razumes....
mislim da kod ovog prodavca sto je okacen  link ne dobijas garanciju pravu vec se garancija ostvaruje preko njega u nekom servisu.to mi se ne svidja.
kod ovog sto sam ja uzeo imas potpunu garanciju u bilo kom ovlascenom servisu ali iskljucivo na LG televizore,sto sam i telefonski potvrdio sa ETC servisom.izmedju ostalog zato sam se i odlucio za LG a ne samsung i slicne.ako zatreba dacu ti kontakt ali je skuplji za 20e.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Jul 02, 2014, 12:03:51 pre podne
Nek ti je srećan,LG ima najbolje panele,provjereno ;)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 02, 2014, 12:33:22 pre podne
 :26
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Jul 02, 2014, 10:49:38 pre podne
Jel vata sve kanale ?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 02, 2014, 11:59:21 pre podne
sve sto nije zakljucano. biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jul 02, 2014, 04:58:45 posle podne
јеси узео од неког на купујемпродајем? Добра је ово цена за тај тв. Видим да има и двб-ц за дигиталне кабловске канале.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 02, 2014, 06:12:28 posle podne
Da ali od prodavca sa lokacijom Vračar. Samo kod njega ima prava garancija za LG.cena je 370 e.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Jul 03, 2014, 03:02:47 posle podne
Ne znam  kakva je to tvoja garancija koja vazi samo do toga prodavca,da ne palamudimo mnogo,svi ti prodavci uzimaju robu u 2,3 prodavnice u madjarskoj,edigit islicne,prodavnica njima daje garancije kao sto nama daju ovde za kupljenu robu,i ona je ista koa kod janka ,kao kod branka ,nije bitno,e sad je pitanje da li lg priznaje te garancije ovde,neko kaze ne,neko da,a to sto ti je on ispricao da se samo njegova garacija vazi..jbg trgovac je to biggrin,daj boze nikom da to proveri na svojoj kozi,samo toliko,inace lg je najbolji izbor u odnosu na cenu i u vezi ovih tv-a gore LN je oznaka za modele 2012-13 dok LB nose noviji iz 2014te
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: micko Jul 03, 2014, 04:15:02 posle podne
trgovac je onoliko pametan koliko je kupac glup i obrnuto.razgovarao sam sa vise njih,sto iz beograda,sto iz novog sada i subotice.svi su doslovce rekli da se reklamacija odradjuje iskljucivo preko njih.da li imaju sve papire ili ne,ne ulazim.
u ovlascenom servisu su rekli da je potrebno da imam fiskalni,garantni list ili potvrdu o povracaju pdv-a.
ja sam to dobio uz tv i ne vidim sta je sporno.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jul 03, 2014, 05:54:19 posle podne
kadi, garancija vazi za lg u Srb, e sad ti preprodavci zadrzavaju original papire da bi naplatili povrat pdv-a, zato mora bas kod kog je uzet da se reklamira, osim ako ne dobijes sve papire.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Jul 03, 2014, 06:57:04 posle podne
micko  1. Cestitam na Kupovini !!! i da sa uzivanjem gledas sve sto pozelis ... :26

posalji mi na p/p od prodavca sve sta treba , i tacnu oznaku Tv-a  ;)

mislim da je LG preuzeo primat od Samsunga , sve vise cujem pohvale za LG ...  :46
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Jul 04, 2014, 02:46:20 posle podne
Ne znam onda sto je meni dao sve originale pre godinu dana  biggrin..al to ne pije vodu,ako nema internacionalnu garanciju kao recimo panasonic,mislim da je on imao,ne znam sada,mozes se samo molit bogu da ti je priznaju ovde jer ce ti svaki reci,idi u madjarsku pa ga popravljaj,al vecinom ti prodqvci izlaze u susret,pa ne prave problem isami odnesu tv gore i vrate ga i siguran sam brze nego ovi nasi ovde.kad sam uzimao tv preko madjara,samo sam pomislio na nase garanciije i sve je jasno,90 % kvarova im je zbog struje ili nestrucnog rukovanja,pa zbog toga to ne podleze garanciji,pa je samim tim i nemas,milion primera ima za to
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Jul 04, 2014, 03:01:43 posle podne
Da ti se pokvari auto u garanciji, u inostranstvu morao bi ovlašćeni servis da je uvaži, jel tako ? ;)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Jul 04, 2014, 03:19:56 posle podne
Ovde ce vam priznati samo sitne kvarove kako sam cuo od ljudi koji su imali problema sa tim,garancija vazi iskljucivo preko "madjara" kod koga ste kupili taj vam priznaje garanciju ako je pouzdan na KP ih ima par sa preko par stotina pozitivnih ocena.Panasonic daje garanciju svuda i 5 godina ali se svaki papir mora odneti negde u centralu kod nas da se overi i onda vazi ,preko madjara vredi uzimati dosta je povolnije samo sto je jedini cim ne daj boze nesto bude zezancija krece,mada sam cuo da neki daju i zamenski tv...

ja sam uzeo pre 9 meseci na akciji Samsung f6400 46 inca 117cm 110000 led,smart,3d,2 daljinca ,wirles  bla bla bla bla nema sta nema nisam planirao smart ali me jako povoljno izasao jer sam dobio uz njega samsung galaxy s4 zoom i prodao ga za 30 000 i dodao 80000 i uzeo odlican tv za te pare
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: kadi Jul 04, 2014, 08:13:30 posle podne
Obrni okreni,kod madjara je povoljnije,kod ovih nasih derikoza sa marzom od 300 posto ne vredi trgovat,a i rekoh vec garancija je kod nas relativan pojam :(
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: nemanja7 Jul 05, 2014, 11:54:14 posle podne
Tako je mozda ce pre i madjari progurati garanciju nego ovi nasi odma ce reci los napon udar groma i gotovoooo

elem jel neko vidjao ovo sta je ovo https://www.youtube.com/watch?v=7DVb7OEEXE0 (https://www.youtube.com/watch?v=7DVb7OEEXE0)

ja reko da vidim posto su 5.1 sistemi da uzmem jednog dana nesto za tv kad ono svi prodaju sad taj SOUND BAR ,sta je to jel menja dobro 5.1 posto su skuplji od 5.1 sistema i dali se moze povezati sa kompom naravno vidim neki su i wifi

  http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-soundbar-zvucnici-HW-F450-Wi-Fi-13065773-oglas.htm (http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-soundbar-zvucnici-HW-F450-Wi-Fi-13065773-oglas.htm)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: cDa Jul 06, 2014, 01:02:38 pre podne
nemanja hteo sam i ja 5.1 za moj philips, slab mu zvuk, pa sam onda video sto sad stancuju soundbar..  Dobar deo ovih novih tv-a vidi zvucnike kao slusalice, znaci ili na samom zvucniku da menjas ton, ili ono meni>podesavanja>zvuk>blablabla, soudbar ide na digital out, digitalni signal, u teoriji cistiji, a ovo su uglavnom 2.1 ili 2.0 spakovani u kutiju koja moze lepo da stane ispred tv-a; lepo odradi posao to stoji, samo ipak drveni zvucnik je drveni zvucnik..
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Jul 06, 2014, 10:19:46 pre podne
Soundbar je super. Mobilan i moze da se seta od projektora do tva po potrebi. Skoro sam uzimao neke filips i bas dobro rade. Svastika ima lg veliki sbar i ja sam zadovoljan.

Sto se garancije tice sve to pokazuje da li je nesto uvezeno regularno ili ne. Zato servis trazi racun. Super je sto madjari zaradjuju na povratu pdva ali to je i dalje reklamacija na majkemi od fizickog lica. To mora da bude jasno. Ne kazem da je lose uzimati tako samo treba sagledati situaciju realno. Po meni razlika u ceni je dovoljna da i u slucaju nedajboze ima lufta za servis u lokalu

I ne rade trgovci sa tehnikom 300% vec 5% sto ima dugorocne posledice za nase trziste. Zaboravljate da drzava debelo naplacuje sve poreze i ateste prilikom uvoza bez obzira na situaciju na trzistu. Tu su onda banke i nbs koje obracunavaju najgore moguce kurseve pri obaveznim konverzijama i uzimaju % za uslugu. I na kraju tehnika vecinom po zakonu spada u lux robu pa ima i takav porez, pa carina pa spedicija... svako dok se namiri po malo i dodjemo na 300%
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jul 06, 2014, 01:13:46 posle podne
ја само знам да кад купиш лцд и Бугарској и са плаћеном царином изађе јефтиније, плус поврат њиховог пдв-а (ддс) а тек ако имате неког на царини..... је*емте државо кад скупљи порез него вредност робе..     

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Wele Jul 07, 2014, 12:00:36 pre podne
Nema para, sve sto je valjalo se prodalo ili upropastilo. Jedina grana privrede je cedjenje suve drenovine tj sirotinje. Plus retardi bez trunke mozga donose zakone. Secam se dok je pdv bio 8% na racunare neko se setio da svaki monitor sa dvi izlazom okarakterise kao lux roba i primeni porez od 20%... debili
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Jul 08, 2014, 04:28:40 posle podne
Definitivno cu preko kolege iz Zajecara da pazarim LCD u Bugarskoj ..jer ovde sve bre duplo skuplje ...

 :26
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Jul 08, 2014, 05:18:50 posle podne
pogledaj metro bg imaju cene u katalogu nehranitelni stoki, i racunaj da dobijas nazad oko 10% od te cene, ne na granici nego kad neko ide sledeci put tamo. I ne daju sve firme obrazac za povracaj pdv-a njihovog. Metro daje za iznose preko 300 leva (150evra), za ostale moras da pitas.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Boban Septembar 26, 2014, 10:50:10 posle podne
Sto se garancije kod nas tice imam jedno vrlo pozitivno iskustvo sa tehnomanijom, jedan panasonic od 42" je zbog vlage od klime poceo da brljavi sa slikom, u servisu su rekli da ne moze da se popravi a u radnji su po ceni koliko je placen pre godinu i po dana ponudili da izaberemo drugi posto taj model zbog zastarelosti nemaju na stanju, tako da smo za te pare izabrali mnogo bolji tv od prethodnog + garancija jos 2 godine.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: BladeBG Septembar 27, 2014, 12:47:52 pre podne
Majstori, hajde pomozite mi, ne bilo vam tesko, a ni zapoveđeno.

Imam OPEN IPTV. Preko Telekom Srbije naravno. I sa STB uređajem sam dobio daljinski za isti. Koji trebam da ukodiram da bi mogao da ga koristim i za televizor. Televizor je WEG. A na spisku kodova za daljinski koji sam dobio, nema kod za WEG. Kako da nađem kod?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Ivan Septembar 27, 2014, 12:51:55 pre podne
Imas u uputstvu kako da automatski skenira za kod.
Moze da se desi da odgovara kod od nekog drugog TV-a.

Kao sto se nekad na EI TV mogao koristiti Filips daljinski.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: BladeBG Septembar 27, 2014, 12:56:50 pre podne
Hvala drugar. congratulations
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Februar 03, 2015, 08:18:07 pre podne
(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/f9f278f1d514054e1e8bd5857e36ff5c.jpg)(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/12f889f741da03b7e3f29429bbb75dc2.jpg)(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/00ec5a7276645c8e5735969ced8dc2d6.jpg)(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/0cf95b5c3e26dd53735faa9e52fb8204.jpg)(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/66edc7c237b86fddafed9c31f739b132.jpg)
LG LCD LED32LB550B Direct led
Slika je sa SBB D3.a poslednja fotogrfija je Sport klub HD.
Za vikend je bio na akciji u T-maniji: 33 soma.

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Lepi Februar 03, 2015, 08:33:11 pre podne
@Fred Perić
Isto ovo sam ja uzeo za babu i dedu pre nekih mesec dana. Oko 34k je kostao.
Reci mi samo jel uspevaš da nadješ digitalne kanale na njemu?
Ja nikako nisam uspeo.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Februar 03, 2015, 09:03:53 pre podne
U podešavanjima imaš opciju da pretraži DTV kanale...Imaš valjda kabl i antena da biraš(štikliraš) koliko me sećanje služi(pišem ti napamet)..

Meni je inače sada tv povezan na D3 SBB ali kada sam ga prvi put povezao tv direktno na SBB kablovsku TV.,našao mi je 65 analognih i sve digitalne koje SBB nudi(oko 15 mogu da se otvore).Onda imaš opciju u meniju da prebacuješ na DTV s'tim što iz iskustva znam da je to starijim ljudima, uglavnom zajebancija.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Fred Peric Februar 04, 2015, 10:26:06 posle podne
Btw ovaj tv u Ugarskoj 64 900 forinti,25 500 din,ovde  je 33 000 din.Koliko mi preplacujemo strava...

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Desmo Februar 04, 2015, 10:32:00 posle podne
Imamo bolji standard!  B)
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Joca Decembar 06, 2015, 01:15:18 posle podne
Kako bežično (Wi-Fi) lap top povezati sa LCD-om? Nešto sam googlao ali nisam našao...
Jer su samo podešavanja u pitanju ili...?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 06, 2015, 03:43:42 posle podne
Nije jer no jel.
Nemere lap top sa LCD bez kabla bolan ;)

Sent from China

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Joca Decembar 06, 2015, 07:09:59 posle podne
Jesam Igore, hvala    :25
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 06, 2015, 08:13:35 posle podne
Pa nemoj da si stipsa,kazi kako se povezuje?

Sent from China

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 06, 2015, 09:43:32 posle podne
Hvala,Igore,ali pitao sam ovoga stručnjaka iz Kladova?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Joca Decembar 06, 2015, 09:47:26 posle podne
A mene si pitao?

Kada hoću da gledam nešto sa kompa na tv, klik desnim na miša i on ponudi opciju cast to device, tu mi ispiše ime tv-a i to je to.

Eto ti...     biggrin
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Ivan Decembar 06, 2015, 09:50:09 posle podne
Auuuu....

 lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zrnojed Decembar 06, 2015, 09:51:54 posle podne
Bem vas poprečke obojicu  batine
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: PaulGT Decembar 06, 2015, 10:05:31 posle podne
a sta cemo mi sto su nam crno bijeli televizori?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Zgubidan Decembar 06, 2015, 10:37:47 posle podne
PaulGT ofarbaj antenu brate ... i nemas probleme sa tim dugmicima cast to device ...  wacko
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: djokicsale Decembar 06, 2015, 10:50:26 posle podne
Kako bežično (Wi-Fi) lap top povezati sa LCD-om? Nešto sam googlao ali nisam našao...
Jer su samo podešavanja u pitanju ili...?
Jel ti smart tv ili običan?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Joca Decembar 07, 2015, 02:25:28 posle podne
Smart...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: bojmil0306 Decembar 07, 2015, 10:08:52 posle podne
Ja sam povezao preko univerzal media servera drugacije nece ili treba da se odradi nesto u laptop-u,on pronadje uredjaj u conections ali nece sliku da prebaci na tv operativni windows10, tv je smart philips.Tv je vezan na ruter internet kablom,wifi je ukljucen na ruteru i lap topu,lap top u podesavanjima ima opcija conect skenira dostupne uredjaje preko wif,i preko rutera pronalazi tv i tako salje podatke desnim klikom kao sto je vec receno cast to device. Ako nece univerzal media server i radi bez problema meni je tv trazio non stop da proverim da li je ukljucen taj server ali nisam uspeo da ga nadjem u win.10  misli1 :31 A takodje smart tel.android radi bez problema slike, filmovi extra treba podesiti deljenja u tel. screen mirroring da bude ukljucen i to je to. Nadam se da sam pomogao.
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: martinvet Novembar 13, 2016, 09:29:54 posle podne
Drugari,preporuka za neki tv posto je lampas pred crkavanjem. Nemam iskustvo sa ovim novim tankim tv-ima?! Hvala!

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk

Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Simma Novembar 13, 2016, 11:44:18 posle podne
LG 42LF652V  :71
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Bata83 Novembar 14, 2016, 10:01:56 posle podne
LG 3D nemoj slucajno uzimati, naocare izgubio i nisam ni jedan film posteno pogledao
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Simma Novembar 15, 2016, 02:34:44 posle podne
i zbog toga da ne uzima?  lollol

Jedan je od najtrazenijih TV u skorije vreme zbog odlicnog ekrana i pristojne cene.
Kuciste mu je oblozeno aluminijumom koji super izgleda,odskace od ostalih.Bio im je top model pre godinu dana.
Ima sve moderne tehnologije podrzane,ukljucujuci i povezivanje sa racunarom bez ikakvih kablova.
Ja sam podesio jedan folder na PC i tu ubacujem film a na TV ga gledam. Milina i sve preporuke. :46
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: milper Novembar 15, 2016, 03:29:49 posle podne
Ja imam 55LF652V...ne znam za 42 incha, ali 55 ima IPS panel...slika je dobra i za te pare (naravno preko kupujem prodajem iz Madjarske) TV je best buy....naravno da ima mnogo boljih televizora...

WebOS je malo sporiji i slaba je podrska za njega...3D je preko pasivnih naocara koje su jeftine (25e za 4kom) i super je zezancija kad se okupi drustvo...kvalitet izrade je odlican...metalna ledja i stalak,alu okvir,tako da deluje kao da je iz vise klase...
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Simma April 14, 2017, 06:54:15 posle podne
Dobio sam LG-43UH668V taman da zameni stari samsung 70cm od pre 20 godina.
Korisnik sam SBB D3 usluge i TV mi je trenutno povezan preko hdmi kabla,sto znaci da ne koristim svoj daljinac vec ono njihovo sranjce.
Posto imam CI Slot najbolje mi je da ubacim onu njihovu "D3_cam"i oslobodim se tog zla,koliko vidim jedino sto gubim je 72h premotavanje koje ni sad nemam.
Ima neko iskustva sa tom njihovom karticom?
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Simma April 20, 2017, 12:00:47 pre podne
Sredjeno,odneli su d3 uredjaj i ubacili karticu u TV. Sad imam konacno samo jedan daljinac. Znaci antenski kabel ide direktno u TV a kartica dekodira signal i to je to,bez ikakvih drugih kablova ili uredjaja. Jedino sto nema vise opcije 72h premotavanje pa kome je ova d3 stavka bitna neka ne radi ovo. Sve ostalo radi.  :65
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: voodoons April 20, 2017, 06:18:06 posle podne
Mogao si i sa d3 uradjajem imati jedan daljinac jer taj sto dobijaš uz njega je univerzalac...


Sent from my iPhone using voodoo magic
Naslov: Odg: Televizori LCD,LED,PLASMA
Poruka od: Simma April 21, 2017, 12:51:16 posle podne
Aha,tako je.Ja sam vec imao d3 i znam za tu opciju,samo je upotreba ogranicena a plus ne mozes koristiti mogucnosti koje sam TV ima jer je povezan preko hdmi kabla. Znaci koju got TV opciju kliknes javlja ti da prikacis antenu.Mogao sam iz samog D3 uredjaja da izvedem i antenski kabel ali onda bi imao samo analogni signal koji se ukida uskoro a i nije HD.